.png)
cretor23 napisał(a):Chorwacja w Unii a ceny jak z kosmosu ! Oszaleli ? Piszczcie czy tak wszędzie ?
.png)
cretor23 napisał(a):Chorwacja w Unii a ceny jak z kosmosu ! Oszaleli ? Piszczcie czy tak wszędzie ?
.png)
.png)
.png)
anakin napisał(a):A jakimiś konkretami się podzielisz?
Czy to tylko taka tam..refleksja?
.png)
dario dalmacja napisał(a):Witam,
Wydzalem temat o cenah w Chorwacji i poprostu musze odpiszac jaka jest situacja u nas (u Chorwacji)
Od 1.lipca jesteszmi w Uniji ale cene nie sa podroszale tille do kosmosu, to mozna potwierdzic ludzi ktori ostatnich lat byli u nas w roznyh miestowosczi.
Cene apartamentow sa takie same ostatnia 3-4 lata ( woda, prad, energia to drodžsze nisz bylo), cene w sklepach co rok sa drodžsze jakie pare procent, mysle že to tak w kazdym kraju.
Jeszeli chodzi o cenah piwa to 0,5 piwo w sklepach kosztuje miendz 5,70-9,50 kuna, zalezy od pakowania, miestowosczi...na wyspie jest wszysticko drodžsze.
Tez sa takie produkti ktori sa tanie nisz byli do 1.lipca tak že mysle ze nie tille zle jak Pan pisze![]()
Ostatnih lat mam duzo goscie z Polskie i czensto jestem w szoku kedie mnie goscie zapitaju jest u nas w sklepach mozna zakupic warziwa, hleb, miaso i takie rzeci![]()
Jasne ze u was cene sa tanie mozna jakie 10-15% nisz u nas, ale tez nie wszysticki produkti...u nas hleb kostuje od 4-10 kuna zalezy jest biali, czarni...jak u was...i nie wiem jakie sens kedie gosc ma w bagažniku 10 sztuka hleba![]()
Mozna brac piwo z sobie to ma jakiego sensu, ale hleb...to nie za bardzo.
Mam nadzieje ze nie bylo duzo bladow i že rozumieli to co pisze![]()
Pozdrawiam

cretor23 napisał(a):Nie znam cen żywnosci w 2013 ale ceny wynajęcia apartamentów w 2014 są conajmniej wyższe o 40%
.png)
.png)
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne