Nefer napisał(a):Piękne widoki.
A Korbania kompletnie mi nieznana. Do nadrobienia.
Nefer napisał(a):Piękne widoki.
A Korbania kompletnie mi nieznana. Do nadrobienia.
dangol napisał(a):Nigdy na Korbani nie byłam. Brałam ten szczyt na uwagęprzy okazji spaceru do Łopienki, no ale pogoda w ten dzień zupełnie nie sprzyjała, więc szybko pomysł
odpuściłam.
Gonzales napisał(a):Byłem na Korbani dwa lata temu. Z wieży naprawdę fajne widoki.
Za to otoczenie wieży to był kompletny dramat. Tyle śmieci dawno nie widziałem na szlaku. Były wszędzie. W schronie, koło stołów nawet na samej wieży. ….
Mam nadzieję że jak byłeś w ubiegłym roku wyglądało to lepiej.
Pozdrowienia.
piotrf napisał(a):Szczerze polecam trasę z Bukowca przez Korbanię , Tyskową , punkt widokowy za Stężnicą , wodospad Czartów Młyn do Bukowca - około 15 - 16 km .
Po drodze retorty , opuszczona wieś Bacówka , zniszczony kościół , bardzo ciekawe miejsca dla łazików .
Pozdrawiam
Piotr
piotrf napisał(a):Grzegorz , tam są faktycznie dwa strumienie i kierując się z biegiem wody (ścieżka wzdłuż nich to niezła wyrypa , jak cały "wodospadowy" odcinek) dojdziesz do wodospadu Czartów Młyn . Dalej szlakiem żółtym schodziłem do Woli Górzańskiej ...
Pozdrawiam
Piotr
piotrf napisał(a):Szkoda , że pogoda nie pozwoliła Wam zobaczyć fortyfikacji przemyskich - moim zdaniem bardzo ciekawych .
Twierdza Przemyśl jest trzecią co do wielkości w Europie , jedną z 200 fortyfikacji stałych okresu I wojny światowej . ...
Szczerze polecam
Pozdrawiam
Piotr
Nefer napisał(a):Muzeum Narodowe Ziemi Przemyskiej miałem okazję kiedyś zwiedzić (dobre 10 lat temu) i to za darmo, byłem tam bowiem służbowo w delegacji.![]()
Nefer napisał(a):Warto też zobaczyć Muzeum Dzwonów i Fajek, będące oddziałem Muzeum Narodowego Ziemi Przemyskiej, a mieszczące się poza budynkiem głównym MNZP.
Nefer napisał(a):A Twierdza Przemyśl, o której wspomina Piotr, jeszcze przede mną.
Dawigs napisał(a):Nefer napisał(a):Muzeum Narodowe Ziemi Przemyskiej miałem okazję kiedyś zwiedzić (dobre 10 lat temu) i to za darmo, byłem tam bowiem służbowo w delegacji.![]()
Ciekawe jak bardzo zmieniło się czasu od twej wizyty?
Powrót do Wątki do opracowania