.png)
goldengate napisał(a):Odświeżam temat.
Wracam w czwartek do Polski i chcę ominąć autostrady płatne w Słowenii.
od granicy z Chorwacją widzę na mapie że do ptuja nie ma autostrady, czy tak ?
A gdzie wjechać przed granicą z austrią ???
Muszę chyba wjechać do austrii drogą 67 do spielfeld i tam węzłem na A9 ????
.png)
dids76 napisał(a):Na pierwszym zjeździe do Ptuj musisz zjechać, potem obwodnicą Ptuj na Lenart, Trate tam przekraczasz granicę z Austrią, wjeżdżasz do Mureck i drogą B69 do autostrady. Wszystko w kolejności odwrotnej jak w drodze do Chorwacji![]()
.png)
.png)
.png)
stiw napisał(a):Koledzy trochę wstyd się pytać, ale chciałem się upewnić. Do tej pory do CRO jeździłem z pomocą TOM-TOMA, i autostradą płatną, a teraz przesiadłem się na automapę którą do końca nie mam opanowanej. Tym razem chciałem ominąć płatną autostradę w Słowenii wgrałem sobie pliki blokad z postu powyżej, ale co dalej wystarczy teraz zaplanować trasę z automatu a ona sama ominie autostradę przez te pliki, czy trzeba jej zaplanować miasto po mieście żeby to ominąć. Jeżeli tak to skąd ściągnąć jakiś gotowy plik z gotową już trasą, bo sam chyba sobie nie poradzę. Wiem że to droga bardzo na skróty,ale do Cro nie chciałbym jechać zestresowany, że coś knociłem przy planowaniu trasy
.png)
dids76 napisał(a):Ja zawsze punkty VIA ustawiam na mapie, w miejscach przez które chce jechać i AM bez problemu prowadzi. Wcześniej jednak powiększam trasę i sprawdzam czy prowadzi mnie tam gdzie ja chcę a nie tam gdzie ona![]()

stiw napisał(a):Koledzy trochę wstyd się pytać, ale chciałem się upewnić. Do tej pory do CRO jeździłem z pomocą TOM-TOMA, i autostradą płatną, a teraz przesiadłem się na automapę którą do końca nie mam opanowanej. Tym razem chciałem ominąć płatną autostradę w Słowenii wgrałem sobie pliki blokad z postu powyżej, ale co dalej wystarczy teraz zaplanować trasę z automatu a ona sama ominie autostradę przez te pliki, czy trzeba jej zaplanować miasto po mieście żeby to ominąć. Jeżeli tak to skąd ściągnąć jakiś gotowy plik z gotową już trasą, bo sam chyba sobie nie poradzę. Wiem że to droga bardzo na skróty,ale do Cro nie chciałbym jechać zestresowany, że coś knociłem przy planowaniu trasy
.png)
.png)
stiw napisał(a):To gdzie ten plik do automapy trzeba wkleić![]()
![]()
.png)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi