.png)
sdolas napisał(a):
Gdzieś mi się obiło że z takich codzienności śniadaniowo-kolacyjnych to jeszcze masło ma wysoką cenę, potwierdzi ktoś ?
Haweł napisał(a):Nie lepiej siedziec w domu,a nie pic kranowy i ryzykowac pochorowaniem ? zeby tylko pare groszy w kieszeni zostalo ?
.png)
sdolas napisał(a):Wiesz .... teoretycznie taki już jest Polak, patrzy gdzie i jak najtaniej
Gdzieś mi się obiło że z takich codzienności śniadaniowo-kolacyjnych to jeszcze masło ma wysoką cenę, potwierdzi ktoś ?
.png)
majeczka napisał(a):sdolas napisał(a):
o ile dobrze pamiętam, kupowaliśmy masło mniej więcej w cenie 16 - 18 kun, w zależności od dyskontu.
Tu masz ceny podstawowych produktów w Chorwacji.
http://www.cenynaswiecie.pl/ceny-w-chorwacji,38/
.png)
.png)
sdolas napisał(a):My też podobnie zaczęliśmy kombinować czy nie przegotować kranówy i tylebo nam "dziadkom" to pewnie nic się nie stanie, ale dzieciakom .... kto to wie, lepiej nie testować, zemsta faraona nie jest mile widziana.
.png)
slavko.v napisał(a):wychodzi dużo taniej... jeśli ktos jedzie na Riviere Makarską ok. 1400km (z Gniezna) do Dobra Voda (Czarnogóra) 1650km... jest raptem 250km dalej, w dwie strony 500km więcej tj. ok. 30 litrów paliwa czyli ok. 150 zł, ale jadąc przez BIH nie musisz płacić za drogie chorwackie autostrady (w dwie strony ok. 500 KUN= ok. 66E=ok. 280zł). Jadę przez CZ-SK-H-HR(Osijek)-BIH-MNE
apartman 2+1 w CRO Rivera Makarska ok. 60E 14X60EX4,15=3.486 zł.
apartman 2+1 Czarnogóra ok. 30 E 14X30E X 4,15=1.743 zł
POŁOwa ceny!
darekvideo napisał(a):W 2012 roku w czasie pierwszego naszego pobytu w Nemirze za radą kolegi targałem ze sobą 30 litrów wody, bo tam miała być niezdrowa, a butelkowa droga. Jak nasz gospodarz to zobaczył o mało nie padł ze śmiechu. Pokazał nam wtedy zamontowany system filtrów do wody w domu i , że na wodę w butelkach to szkoda kasy.
Następne wyjazdy tylko z wodą na drogę, a na miejscu cały czas kranówa.
.png)
Haweł napisał(a):Proponuje zrobic mapke Chorwacji,gdzie ktos pil kranowke i sie nie pochorowal,a gdzie byla nie do spozycia czyt. ktos mial problemy jelitowe lub podobne...dla potomnych,zeby wiedziec jakie kierunki Chorwacji obierac,zeby zaoszczedzic pare groszy,kun...
.png)