Rysio napisał(a):Mariuszu, wracając do Twojego 1 posta, to powiem Ci, że poddupnik dla 4,5 latka to nieporozumienie i w razie przygody nie zabezpieczy go należycie.
Wiem - i mam tego świadomość. Na codzień nigdy nie pozwalam jeździć moim pasażerom bez zapiętych pasów, a dziecko zawsze w foteliku. Ale... na razie kombinuję jakby wszystkich upchać, żeby jakoś to było. No i zawsze w takich sytuacjach mysli się: mnie się nic nie stanie, to innym... A potem można się tragicznie pomylić. Austriacki [wysokość] mandat też byłby w pewnym sensie tragedią.
Rysio napisał(a):Dodatkowo, może się okazać, że np w Austrii zakończycie podróż ze względu na to, że tam policja zwraca szczególną uwagę na sposób przewożenia dzieci i dopasowania zabezpieczeń do wzrostu i wagi. Co do pakunków, ogranicz maksymalnie siebie i Rodziców z ciuchowymi pomysłami i nie zabieraj jedzenia to dasz radę.
Wiem, ale im [szczególnie żonie] tak trudno wytłumaczyć. Ehhh... bo oni muszą być przygotowaniu na każdą pogodę i to w kilku wersjach.
Rysio napisał(a):Ps. Jeśli chodzi o box, to jeśli nie pokryje Ci się termin wyjazdu (mój 14-31 sierpnia) to kliknij na GG, koszt wypożyczenia to powiedzmy ... flaszka Malvaziji lub innego sikacza
No ja planuję po 20 czerwca wyjazd i powrót pod koniec czerwca. Okres pobytu na miejscu 7 dni. Prawdopodobnie przyjazd 21 czerwca w godzinach rannych- opuszczenie chorwacji 28 czerwca rano.
Co do wypożyczalni - wbiłem teraz hasło do guglarki i wyszła firma z Katowic - faktycznie cena 15 pln za dobę. Nie jest to duźo. I jest to jakieś rozwiązanie mojego problemu.
Muszę jeszcze raz podjąć dyskusję z żoną - bo to ona jedyna jest na NIE!
Ale dziękuję za propozycje pomocy z Twej strony. Nie chcąc nadużywać jej - prawdopodobnie skorzystam z wypożyczalni - chyba, że nie będa mieli wolnych terminów wtedy umówimy się na jakieś promile

.png)
.png)

.png)
.png)

.png)