Re: MAROKO 2023 & EGIPT 2023 ... samochodem :) :) ...
napisał(a) PAP » 12.04.2024 11:20
te kiero napisał(a):Z innej beczki - nie wiem czy pytałem - do takiej wyprawy to jakieś szczególne przygotowania Niuńka robiłeś, czy jazda z marszu?
Twoje wyprawy samochodowe przy moich to pikuś, a i tak zawsze mam zagwostkę jak będzie.
Witaj

...
Nie, klasyka gatunku

... jakoś w lipcu Niuniek ma doroczny przegląd u diagnosty, więc wtedy wychodzi co tam Pan widzi co by wymagało odświeżenia ... do tej pory wychodziły ino klocki hamulcowe i raz opona

... wtedy po takiej wizycie w/w tematy są regulowane

... no i przed taką wyprawą raz do roku nastepuje wymiana oleju i filtrów, wszak poza wyprawami Niuniek wiedzie leniwe życie i mało jeździ, jak już to weekendowo, a od jesieni do wiosny to wcale, aby nie miał kontaktu z solą na drodze

...
O ile śledziłeś naszą
turecką wyprawę w 2021https://www.youtube.com/playlist?list=P ... vFmYcHfemA to już w Krakowie pojawił się komunikat o potrzebie serwisu 'dodatku do paliwa', czyli takiego 'zaszytego' gdzieś serwisowo pojemnika z płynem, który wstrzykuje się do paliwa przy każdym zamknięciu drzwiczek od wlewu paliwa

... ale telefon do zaufanego mechanika upewnił nas, że damy radę z tym przejechać całą trasę i zrobić to dopiero po powrocie

...
A tak to od chyba 2020 Niuniu ma 'głupawkę liczników' kiedy robi się upalnie

... rano jest OK, koło południa robi się dyskoteka, ale wieczorem wszystko wraca do normy

... od tamtego czasu co roku zbieram się do tego, aby Niunia dać w ręce elektryka, aby poszukał przyczyny, ale do tej pory nie udało mi się do tego elekryka dotrzeć, podświadomie z obawy, żeby po naprawie nie było gorzej niż jest teraz

...
A, i koło 150 000 km rozrząd był wymieniany zgodnie z zaleceniami producenta

...
A tak to Niuniek śmiga na medal, choć samochód to francuski jest

...
PAP