"Tylko szkoda mamo, że Ciebie nie ma ..." - KENIA 2015
Afryka jest drugim co do wielkości kontynentem. W Afryce są 54 kraje. Prawie jedna trzecia światowych języków jest używanych w Afryce. Jezioro Wiktoria w Afryce jest największym jeziorem i drugim co do wielkości jeziorem słodkowodnym na świecie. Nigeria ma najwyższy na świecie wskaźnik urodzeń bliźniąt. W Sudanie znajduje się ponad 200 piramid, czyli więcej niż w Egipcie.
Potter napisał(a):.....nie wysiadać .....nie karmić
Tak formalnie zapytam A czy to -to nie to samo....
Dobre !
Wiem, że oglądanie samych zwierzątek jest nudnawe, ale kiedy pomyślę sobie, że oni widzieli je w ich naturalnym środowisku ... i prawie mogli dotknąć ... Też bym tak chciała ...
Temu kameleonkowi chyba nieco przygrzało słoneczko ... Bo jeśli myślał, że tymi kolorami upodobnił się do otoczenia to ...
"Pożegnanie z Afryką" ...
Od tych bawołów (gego... help) trzymali się z daleka. Podobno potrafią być groźne ...
Sympatycznie ...
Jak dla mnie wdzięk w czystej postaci . Widzicie te oczy ?
Potter napisał(a):Wiem, że oglądanie samych zwierzątek jest nudnawe, ale kiedy pomyślę sobie, że oni widzieli je w ich naturalnym środowisku ... i prawie mogli dotknąć ... Też bym tak chciała ...
Od tych bawołów (gego... help) trzymali się z daleka. Podobno potrafią być groźne ...
...
"Bawół afrykański" faktycznie jedno z groźniejszych zwierząt Afryki (nawet lwy czyją przed nimi respekt), bardzo dużo ludzi ginie po szarży owej krówki.
Notabene zaliczany do "Wielkiej piątki afrykańskiej" (już to o czymś świadczy)