Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ]

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dids76
Koneser

Postnapisał(a) dids76 » 15.06.2025 13:18

marekkowalak napisał(a):
SebastianM napisał(a):Ostrava ;) przez 8 lat do roboty tamtędy jeździłem ;) Te muldy mają już chyba ze 20 lat i nic z tym Czesi ne robią.... Później mamy tunel, w którym jest jedyny znany mi na tej triasie odcinkowy pomiar prędkości.

Robią - na dużym odcinku już jest nowy asfalt, a na innym trwają remonty (głównie po ubiegłorocznej powodzi).

Ale tamten kawałek jest tragiczny! Nasza A1 od Pyrzowic w dół to przy tym pikuś.

Według mnie to A1 Piekary - Pyrzowice jest o gorsza, ale Czesi już zaczynają coś remontować.
wielbiciel
Cromaniak

Postnapisał(a) wielbiciel » 15.06.2025 14:34

SebastianM napisał(a):Ostrava ;) przez 8 lat do roboty tamtędy jeździłem ;) Te muldy mają już chyba ze 20 lat i nic z tym Czesi ne robią.... Później mamy tunel, w którym jest jedyny znany mi na tej triasie odcinkowy pomiar prędkości.

Może nie 20 lat, ale szkody górnicze mają swoje zwyczaje, co jakiś czas o sobie przypominają.
wielbiciel
Cromaniak

Postnapisał(a) wielbiciel » 15.06.2025 14:39

dids76 napisał(a):Ale tamten kawałek jest tragiczny! Nasza A1 od Pyrzowic w dół to przy tym pikuś.
Według mnie to A1 Piekary - Pyrzowice jest o gorsza, ale Czesi już zaczynają coś remontować.

A to nie są w sam raz szkody górnicze, tylko wadliwy materiał podbudowy, czyli fuszerka drogowców lub bardziej zespołu nadzorującego zezwalającego zastosować taki materiał.
sebu
Odkrywca

Postnapisał(a) sebu » 15.06.2025 15:12

smokp napisał(a):
sebu napisał(a): Jak ktoś coś chciałby z tej trasy ,chętnie podpowiem .

Chętnie zobaczę tą trasę z Kielc do Bratysławy i w jakich godzinach mijałeś granicę PL/CZ?
Wrzuć linka GM, ja wybieram się za 2 tygodnie i bacznie obserwuje dwie trasy..

Coś im się zdaję że zostanie mi czkawka po tej mojej drodze . Nie doczytałem tematu i pojechałem bez winietki na Czechy . Teraz widzę że z Cieszyna na Czadce trzeba było kupić winietkę . :| . A zawsze jeżdżę przez Budapeszt ,diabeł mnie podkusił :|
empire13
Cromaniak

Postnapisał(a) empire13 » 15.06.2025 15:18

sebu napisał(a):
smokp napisał(a):

Chętnie zobaczę tą trasę z Kielc do Bratysławy i w jakich godzinach mijałeś granicę PL/CZ?

Coś im się zdaję że zostanie mi czkawka po tej mojej drodze . Nie doczytałem tematu i pojechałem bez winietki na Czechy . Teraz widzę że z Cieszyna na Czadce trzeba było kupić winietkę . :| . A zawsze jeżdżę przez Budapeszt ,diabeł mnie podkusił :|

Zależy jak pojechałeś. Da się jechać bez winiety drogą nr 11.
Sprawdź sobie np w nawigacji mapy.cz drogę bez czeskiej winiety.
sebu
Odkrywca

Postnapisał(a) sebu » 15.06.2025 15:30

Niestety nie 11 jechałem .
dids76
Koneser

Postnapisał(a) dids76 » 15.06.2025 15:46

wielbiciel napisał(a):

Może nie 20 lat, ale szkody górnicze mają swoje zwyczaje, co jakiś czas o sobie przypominają.

Bo szkody górnicze to jedna z plag egipskich :sm:
SebastianM
Cromaniak

Postnapisał(a) SebastianM » 15.06.2025 17:01

Dla mnie najważniejsze, że skończyli większość dużych remontów w tym ten koło Ołomuńca.
smokp
Globtroter

Postnapisał(a) smokp » 16.06.2025 07:54

sebu napisał(a):Niestety nie 11 jechałem .

to ile taka przyjemność?
marekkowalak
Cromaniak

Postnapisał(a) marekkowalak » 16.06.2025 08:50

smokp napisał(a):
sebu napisał(a):Niestety nie 11 jechałem .

to ile taka przyjemność?

5000 koron na miejscu albo do 20.000 koron jeśli w trybie administracyjnym.

Czyli w przypadku kolegi niestety ta druga opcja :(
sebu
Odkrywca

Postnapisał(a) sebu » 16.06.2025 12:55

Pożyję trochę w niepewności bo mandat może przyjść nawet za kilka tygodni .
wielbiciel
Cromaniak

Postnapisał(a) wielbiciel » 16.06.2025 14:39

sebu napisał(a):
smokp napisał(a):

Tyle razy pisałem żeby uważać, że GM prowadzi przez odcinek płatny, czytajcie!!!
SebastianM
Cromaniak

Postnapisał(a) SebastianM » 16.06.2025 16:46

wielbiciel napisał(a):Tyle razy pisałem żeby uważać, że GM prowadzi przez odcinek płatny, czytajcie!!!

GM ostatnio to wielkie g….W Niemczech potrafi w terenie zabudowanym pokazać dopuszczalną 100 km/h nie widzi zamkniętych od tygodni dróg w remoncie…. W zeszłym roku usilnie koło Ptuj na Słowenii prowadził mnie na autostradę, jako drogę bezpłatną. Nie jeżdżę już na GM .
qra69
Croentuzjasta

Postnapisał(a) qra69 » 16.06.2025 18:58

SebastianM napisał(a):GM ostatnio to wielkie g….W Niemczech potrafi w terenie zabudowanym pokazać dopuszczalną 100 km/h nie widzi zamkniętych od tygodni dróg w remoncie…. W zeszłym roku usilnie koło Ptuj na Słowenii prowadził mnie na autostradę, jako drogę bezpłatną. Nie jeżdżę już na GM .

Czego teraz używasz? Mam dylemat Waze czy TomTom AmiGO?
Pudelek
Cromaniak

Postnapisał(a) Pudelek » 20.06.2025 11:32

sebu napisał(a):
smokp napisał(a):

tam chyba nie ma kamer sprawdzających, więc jeśli nikt Cię nie zatrzymał, to raczej mandatu nie będzie
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ] - strona 497
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone