Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa z Zagrzebia do Novigradu w Istrii przez Słowenię

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
michaldroszcz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) michaldroszcz » 12.07.2026 08:49

Witam. Za kilka dni mam wyjazd na wakacje i po zwiedzaniu Zagrzebia chcę jechać przez Słowenię do Novigradu w Istrii. Chciałem dopytać, czy dalej są remonty i duże korki na autostradzie Słoweńskiej właśnie na trasie Zagrzeb-Lublana-Koper i dalej do Chorwacji? W tamtym roku były spore remonty i strasznie to było męczące.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 12.07.2026 09:49

Jechałem w maju z Lublany do Koper i nie zauważyłem żadnych utrudnień, więc jeśli były jakieś remonty, to nie były uciążliwe (a takie były min w Austrii). Tyle że to był maj. Dzisiaj na mapach google widzę remonty w kilku miejscach.
mentos2504
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mentos2504 » 12.07.2026 11:07

Ja tez jechałem końcem maja na Istrię i tak rozkopanej autostrady w Słowenii jeszcze nie widziałem, a jeżdżę tą trasą już dość długo. Co najmniej 5 "grubych" remontów. Jeden zaraz przy granicy austriackiej, 2 między Maribor-Lublana, i dwa między Lublana- Koper. Do tego zrywali asfalt na dojeździe do granicy chorwackiej. Za to Austria mnie zaskoczyła, bo były tylko dwa w Wiener Neustadt (prawie na ukończeniu) i gdzieś w połowie drogi przed Grazem.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 12.07.2026 14:01

Hhgfg
Ostatnio edytowano 23.07.2026 10:48 przez Marlowe1994, łącznie edytowano 1 raz
michaldroszcz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) michaldroszcz » 12.07.2026 18:47

Jeszcze nic nie wiem, żona mówi że będziemy to ja nie dyskutyję :). Mój docelowy Novigrad to północ Istrii, przy samej granicy ze Słowenią niedaleko do Triestu to myślałem żeby jechać przez Słowenię z winietą a nie przez bramki.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 12.07.2026 22:46

Ughg
Ostatnio edytowano 23.07.2026 10:46 przez Marlowe1994, łącznie edytowano 1 raz
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 13.07.2026 05:57

Korkuje się również autostrada A8 na dojeździe do tunelu Ućka w kierunku Istrii (przebudowy, roboty drogowe), więc tak czy inaczej płynny przejazd obiema kierunkami może nie być możliwy, ale coś trzeba wybrać.
michaldroszcz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) michaldroszcz » 14.07.2026 07:41

Dzięki za porady. Jadę z okolicy Lublina przez Słowację i Węgry do Zagrzebia i nocleg. Potem już do Novigradu albo normalnie przez Lucko chorwackimi autostradami albo przez Słowenię. Pewnie zdecyduję w zależności od info o korkach w mapach Google. Wracam już do Krakowa więc przez Słowenię, Austrię i Czechy. Jakoś tak to obmyśliłem i mam nadzieję, że będzie OK.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone