Czy tyko ja tam widzę zielonego byka?
.png)
"mchrob"]To tacy antytelewizjni całkiem nie jesteście - żużel oglądacieMogliście podłączyć telefon do telewizora ale pewnie wisiały na nim ręczniki
![]()
Czy tyko ja tam widzę zielonego byka?
.png)
.png)

.png)
pavlo napisał(a):Taki za przeproszeniem zasraniec jest jeszcze pod ochronąInne szkody też robi. Podobno kormorany w Polsce w jeden dzień wyjadają ok. 60 ton ryb i dużą część okaleczają, tak że ryba i tak tego nie przeżyje. Skubaniec potrafi nurkować do 12 metrów
![]()
W przyrodzie też nie ma jakiegoś naturalnego wroga(oprócz Bielika). Musi być ten zasraniec bardzo niesmaczny![]()

.png)
Kapitańska Baba napisał(a):pavlo napisał(a):Taki za przeproszeniem zasraniec jest jeszcze pod ochronąInne szkody też robi. Podobno kormorany w Polsce w jeden dzień wyjadają ok. 60 ton ryb i dużą część okaleczają, tak że ryba i tak tego nie przeżyje. Skubaniec potrafi nurkować do 12 metrów
![]()
W przyrodzie też nie ma jakiegoś naturalnego wroga(oprócz Bielika). Musi być ten zasraniec bardzo niesmaczny![]()
Są strasznymi zasrańcami, to fakt![]()
Ale tak kocham ptaki, że nie umiem się na kormorany gniewać mimo tych wszystkich szkód które nam wyrządzają
Uczepisz się takiego instruktora (naśladując go) i masz taki sam sukces jak i ON
Dziób tylko ma taki pinokiowaty, co mi trochę nie odpowiada. Ale o tym ssszzzzaaaa

.png)
pavlo napisał(a):Ja też kocham ptaki za ich lotne zdolności. Najbardziej bociany,...., mistrzowie latania w termice i bez zbędnego machania skrzydłami![]()
Uczepisz się takiego instruktora (naśladując go) i masz taki sam sukces jak i ON
A pieron jeden bardzo przyjazny jest i towarzyski
![]()
Dziób tylko ma taki pinokiowaty, co mi trochę nie odpowiada. Ale o tym ssszzzzaaaa
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.png)
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):Na brzegu widać żeremie bobrów.
.png)
agata26061 napisał(a):Kapitańska Baba napisał(a):Na brzegu widać żeremie bobrów.
Czasem te "niewinne" zwierzątka potrafią wyrządzić mnóstwo szkód. Ostatnio zrobiły sobie żeremię u mojego sąsiada przy stawie. Co prawda staw jest ten mocno zaniedbany, ale obrastał w różnego rodzaju drzewa i krzewy. Bobry wycięły niemal wszystko, dodatkowo kopały jakieś tunele przez co woda uciekała w nasz lasek, który od 10 lat hodujemy. Niestety małe sadzonki drzew wygniły![]()
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):pavlo napisał(a):Ja też kocham ptaki za ich lotne zdolności. Najbardziej bociany,...., mistrzowie latania w termice i bez zbędnego machania skrzydłami![]()
A pieron jeden bardzo przyjazny jest i towarzyski
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dziób trzeba przeboleć - na szczęście kochane bociany nie kłamią wiec im nie rośnie
Latasz czasami z nimi??? To musi być cudowne przeżycie mieć je blisko![]()
![]()
Tak swoja drogą - to niesamowicie mądre stworzenia...lecą tysiące kilometrów i się nie pogubią. Najlepsi nawigatorzy na świecie

.png)
"piotrf"]Jezioro Dobskie - "żeglowanie w ciszy"
Bobry niszczą . . . myślę , że my , jako ludzie robimy to lepiej brukując , betonując , asfaltując powierzchnię naszej planety i wycinając lasy setkami hektarów . . .
Pozdrawiam
Piotr
.png)
pavlo napisał(a):No tak, bocian nie kłamie. Jak widzisz takiego profesora od termiki, co nie macha skrzydłami a się wznosi, to tam musi być na 110% dobry komin![]()
Obecnie nie latam na paralotni. Po kilku bardzo groźnych sytuacjach jakie przeżyłem uznałem, że limit wyjść z tych opresji się wyczerpał. Nie powiem jednak, że mnie nie ciągnie znowu.....![]()
Z bocianami latało się bardzo fajnie. Wchodzisz w komin w którym są bociany i jeśli nie zbliżysz się do nich za blisko, to tolerują takiego intruza ze szmatą nad głową. Są przy tym bardzo ciekawskie, więc tak łatwo się nie płoszą - szczególnie w powietrzu, gdzie są przecież mistrzami szybownictwa![]()