szopen napisał(a):Co do misia uszatka, całe życie uważałem uczestnictwo w wyborach za swój obowiązek.
Od kiedy zacząłeś chodzić na wybory
.png)
szopen napisał(a):Co do misia uszatka, całe życie uważałem uczestnictwo w wyborach za swój obowiązek.
.png)
szopen napisał(a):Mam 32 lata. Nie opuściłem dotąd żadnych wyborów.
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Ciekawe czy miałbyś odwagę na karcie do głosowania przed 1980 rokiem wpisać , że głosujesz na Misia Uszatka![]()
.png)
JacYamaha napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Ciekawe czy miałbyś odwagę na karcie do głosowania przed 1980 rokiem wpisać , że głosujesz na Misia Uszatka![]()
P.S. Wybieranie mniejszego zła jest moim osobistym zdaniem lepsze (konieczność) niż oddanie nieważnego głosu. Twój BUNT zginął na kupie wielu innych, nic nie znaczących "głupawych" wpisów (nie mam nic do Ciebie osobiście-pracowałem kilka razy w komisji i się naczytałem). Co w ten sposób Osiągnąłeś?
.png)
szopen napisał(a):Ze niby rzadzacy sie ockna i bedzie lepiej.
szopen napisał(a):wybieranie mniejszego zla, to legitymizacja tego zla
.png)
szopen napisał(a):Nie ma absolutnie zadnej partii, ktorej program bym popieral i zarazem ktora by mnie nie odrzucala jakims zachowaniem.
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):szopen napisał(a):Nie ma absolutnie zadnej partii, ktorej program bym popieral i zarazem ktora by mnie nie odrzucala jakims zachowaniem.
To zdobądź członków, załóż swoją partię (ja się nie zapisuję) i stań w szranki wyborcze ze swoimi hasłami i pomysłami.
Uzyskaj w wyborach większość bezwzględną do rządzenia.... i może będzie lepiej![]()
![]()
Powodzenia
.png)
szopen napisał(a):Panie Januszu,
Problem polega na tym, że z moimi poglądami (skrajnie liberalnymi i libertarianskimi jak na polskie warunki) to predzej trafilbym do wariatkowa niz do rzadu to po pierwsze, a po drugie duza czesc tych hasel nie dalaby sie zrealizowac nawet mimo zdobycia bezwzglednej wiekszosci w polskim parlamencie (bo nie jestesmy juz w pelni suwerennym krajem).
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):
A od kiedy to nie jesteśmy już w pełni suwerennym krajem i kiedy byliśmy![]()
.png)
.png)
piotrmks napisał(a):Zacząłem chodzić do szkoły mając sześć lat. I nie sadze, zeby mi to zaszkodziło.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.