Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prośba - poprzyjcie protest przeciw posyłaniu 6-latków do sz

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 09.10.2008 07:19

Ładna się dyskusja rozwinęła 8O
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.10.2008 07:24

Janusz Bajcer napisał(a):...A że czasem rząd rządzi gorzej , to niech wyborcy mają pretensje do siebie :wink:

I tu się nie zgodzę-obserwuje coś takiego jak-ciekawy program w wyborach (kiełbasa wyborcza w czystej postaci)-wybór-a potem mając na uwadze doraźne cele polityczne dana partia zmienia priorytety. Do siebie mam wtedy mieć pretensje?
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 09.10.2008 07:31

Coś mi się wydaje Janniko że według ciebie państwo demokratycze jest wtedy gdy w wyborach wygrywa partia lub ludzie na których Ty oddałeś głos. Taka "demokracja" to chyba jest na Białorusi.
Przychylam się do Pana Janusza:
Prezydent wybranay w wolnych wyborach,
parlament wybrany w wolnych wyborach,
samorządy wybrane w wolnych wyborach.
Można sie gniewać na wyniki wyborów ale nie na demokrację.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.10.2008 07:38

JacYamaha napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):...A że czasem rząd rządzi gorzej , to niech wyborcy mają pretensje do siebie :wink:

I tu się nie zgodzę-obserwuje coś takiego jak-ciekawy program w wyborach (kiełbasa wyborcza w czystej postaci)-wybór-a potem mając na uwadze doraźne cele polityczne dana partia zmienia priorytety. Do siebie mam wtedy mieć pretensje?

Nie - w następnych demokratycznych wyborach zmienić źle rządzących.
Najlepiej wybierać takiego co mniej obiecuje , wtedy się człowiek nie rozczarowuje. :wink: :lol:

Natomiast nie od dziś wiadomo, że najlepsza kiełbasa, to nie "wyborcza" a "swojska" :P

Obrazek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.10.2008 08:17

Janusz Bajcer napisał(a):Nie - w następnych demokratycznych wyborach zmienić źle rządzących.
Najlepiej wybierać takiego co mniej obiecuje , wtedy się człowiek nie rozczarowuje. :wink: :lol:

Niestety od jakiegoś czasu w Polsce mamy taki standard we wszystkich partiach startujących-kiełbasa przed wyborami (z każdej strony) a potem byle jakoś(ć).
I będzie tak dalej :? dopóki nie zmieni się ordynacja wyborcza
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.10.2008 08:22

JacYamaha napisał(a):I będzie tak dalej :? dopóki nie zmieni się ordynacja wyborcza

Tu się zgadzam :idea: :idea: :idea:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 09.10.2008 08:45

JacYamaha napisał(a):... I będzie tak dalej :? dopóki nie zmieni się ordynacja wyborcza

To brzmi zbyt pięknie, bo realnie.
A ja mam bardziej pesymistyczne prognozy (skądinąd chyba p. Brzeziński podobnie się wypowiadał w tym temacie):
tak będzie dopóki nie wymrze pokolenie "homosovieticus" i ich wnuki, czyli, jakby nie patrzył, będzie to długo po mojej śmierci... :(

Ale zawsze pociesza mnie fakt, że już niedługo (za 8 miesięcy) zacznie się sezon wakacyjny i można będzie ponurzać się w lazurowych wodach Adriatyku, miast w politycznym bagnie naszego znękanego populizmem i hiper-korupcją kraju!
8) :D 8)

PS
Januszu, kiełbasa wygląda b. apetycznie! Jeśli mi ją obiecasz, to oddam głos na Ciebie! :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.10.2008 08:56

janniko napisał(a):Januszu, kiełbasa wygląda b. apetycznie! Jeśli mi ją obiecasz, to oddam głos na Ciebie! :lol:

Nie należę do żadnej partii politycznej i nie zamierzam stratować w żadnych wyborach.

"Władza" to strasznie niewdzięczne i stresujące zajęcie,
a jeszcze się taki nie urodził , aby każdemu dogodził. :wink: :lol:

Ps. Trafiłem z tym K.M :?:
szopen
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szopen » 09.10.2008 09:03

Panie Januszu,

Niezaleznie od tego co mysle o demokracji (a mysle z roku na rok coraz gorzej), postawa, ktora jak mi sie wydaje (byc moze mylnie) reprezentuja niektorzy, niekoniecznie na tym forum: "rzadzacy i tak zadecyduja sami, wiec nie ma co dyskutowac" jest bardzo szkodliwa wlasnie dla demokracji. Np tutaj mysle ze jest sporo osob, ktore nie ma o sprawie zielonego pojecia i wierzy rzadowej propagandzie. Nie ma nic zlego w wyjasnianiu, jak sprawy stoja.
Przynajmniej w nastepnych wyborach beda mogli weryfikowac rzad za jego bledy, bo beda wiedzialy, jakie bledy rzad popelnil.

PS ja w wyborach ostatnich glosowalem na misia uszatka. Serio.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.10.2008 09:16

szopen napisał(a):Panie Januszu,

Niezaleznie od tego co mysle o demokracji (a mysle z roku na rok coraz gorzej), postawa, ktora jak mi sie wydaje (byc moze mylnie) reprezentuja niektorzy, niekoniecznie na tym forum: "rzadzacy i tak zadecyduja sami, wiec nie ma co dyskutowac" jest bardzo szkodliwa wlasnie dla demokracji. Np tutaj mysle ze jest sporo osob, ktore nie ma o sprawie zielonego pojecia i wierzy rzadowej propagandzie. Nie ma nic zlego w wyjasnianiu, jak sprawy stoja.
Przynajmniej w nastepnych wyborach beda mogli weryfikowac rzad za jego bledy, bo beda wiedzialy, jakie bledy rzad popelnil.

PS ja w wyborach ostatnich glosowalem na misia uszatka. Serio.

ObrazekZnowu nie ma polskich literek - czemu raz są , drugim razem brak :?: :roll:

Ktoś kiedyś powiedział:
demokracja nie jest najlepszym systemem politycznym , ale nic lepszego nie wymyślono.

Ps. Poważnie Miś Uszatek startował w ostatnich wyborach :?:
W jakim okręgu :?: :wink:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 09.10.2008 09:18

A co z tymi 6-cio latkami, bo jakoś zboczyło się nam.. z tematu?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.10.2008 09:29

janniko napisał(a):A co z tymi 6-cio latkami, bo jakoś zboczyło się nam.. z tematu?

Referendum w tej sprawie nie będzie , a czy protest okaże się skuteczny , trudno przewidzieć :roll:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 09.10.2008 09:37

Janusz Bajcer napisał(a):...
Ps. Poważnie Miś Uszatek startował w ostatnich wyborach :?:
W jakim okręgu :?: :wink:

No jak to z jakiego :?: Ze stumilowego lasu :lol: razem z Kubusiem Puchatkiem ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.10.2008 09:52

Miś Uszatek ma pewnie ze 66 latek, do szkoły GO :!: Do szkoły :!:
szopen
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szopen » 10.10.2008 08:23

Przepraszam za brak polskich fontów, stare przyzwyczajenia łatwo nie umierają. Przez całe lata pisałem w programach, gdy polskie fonty nie były obsługiwane, a ich używanie często było w złym guście z uwagi na istnienie kilku standardow (internetowy 8859-2, a oprocz tego wymyślony przez MS tylko po to by było inaczej i jeszcze chyba z dwa inne...)

Co do misia uszatka, całe życie uważałem uczestnictwo w wyborach za swój obowiązek. Ale ostatnio pomyślałem, że mam dosyć wybierania mniejszego zła, dawania głosu komuś, tylko dlatego że jest nieco mniej zły niż inni. Potem taki bałwan robi największe głupoty twierdząc, że to jego wyborcy tak chcą. Poszedłem więc, na karcie wpisałem: protest obywatelski, ten głos jest nieważny, a na dole: X Miś Uszatek.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Prośba - poprzyjcie protest przeciw posyłaniu 6-latków do sz - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone