.png)
Janusz Bajcer napisał(a):...A że czasem rząd rządzi gorzej , to niech wyborcy mają pretensje do siebie![]()
.png)
.png)
JacYamaha napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):...A że czasem rząd rządzi gorzej , to niech wyborcy mają pretensje do siebie![]()
I tu się nie zgodzę-obserwuje coś takiego jak-ciekawy program w wyborach (kiełbasa wyborcza w czystej postaci)-wybór-a potem mając na uwadze doraźne cele polityczne dana partia zmienia priorytety. Do siebie mam wtedy mieć pretensje?

.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Nie - w następnych demokratycznych wyborach zmienić źle rządzących.
Najlepiej wybierać takiego co mniej obiecuje , wtedy się człowiek nie rozczarowuje.![]()
![]()
.png)
JacYamaha napisał(a):I będzie tak dalejdopóki nie zmieni się ordynacja wyborcza
.png)
JacYamaha napisał(a):... I będzie tak dalejdopóki nie zmieni się ordynacja wyborcza
.png)
janniko napisał(a):Januszu, kiełbasa wygląda b. apetycznie! Jeśli mi ją obiecasz, to oddam głos na Ciebie!
.png)
.png)
szopen napisał(a):Panie Januszu,
Niezaleznie od tego co mysle o demokracji (a mysle z roku na rok coraz gorzej), postawa, ktora jak mi sie wydaje (byc moze mylnie) reprezentuja niektorzy, niekoniecznie na tym forum: "rzadzacy i tak zadecyduja sami, wiec nie ma co dyskutowac" jest bardzo szkodliwa wlasnie dla demokracji. Np tutaj mysle ze jest sporo osob, ktore nie ma o sprawie zielonego pojecia i wierzy rzadowej propagandzie. Nie ma nic zlego w wyjasnianiu, jak sprawy stoja.
Przynajmniej w nastepnych wyborach beda mogli weryfikowac rzad za jego bledy, bo beda wiedzialy, jakie bledy rzad popelnil.
PS ja w wyborach ostatnich glosowalem na misia uszatka. Serio.
Znowu nie ma polskich literek - czemu raz są , drugim razem brak .png)
janniko napisał(a):A co z tymi 6-cio latkami, bo jakoś zboczyło się nam.. z tematu?
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):...
Ps. Poważnie Miś Uszatek startował w ostatnich wyborach![]()
W jakim okręgu![]()
.png)
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.