Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nieznajomość prawa, czyli....może zaboleć.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2013 23:15

A kto to jest wróżka?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2013 23:24

Bocian napisał(a):Nie sądzę. Jeszcze raz ci powiem przyjacielu, że Pudzianowski nie trenował kulturystyki. Być może tego nie zrozumiesz ale trudno.
Laku noć przyjacielu :hearts: :hearts: :hearts:

Znając Twoje podjazdy powiesz, że trenował sporty siłowe, a nie kulturystykę bo diabeł tkwi w szczegółach, Ale Ty jutro będziesz się wymądrzał, że ja się nie znam a Ty owszem. Chłopie ja prowadzę prywatny biznes i muszę go pilnować, a nie tak jak, Wy na moim utrzymaniu możecie sobie pitolić.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 26.06.2013 23:38

Serce w pasy napisał(a):...na moim utrzymaniu możecie sobie pitolić.

Art. 65. pkt. 1 Konstytucji RP.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.06.2013 07:16

Serce w pasy napisał(a):
Bocian napisał(a):Nie sądzę. Jeszcze raz ci powiem przyjacielu, że Pudzianowski nie trenował kulturystyki. Być może tego nie zrozumiesz ale trudno.
Laku noć przyjacielu :hearts: :hearts: :hearts:

Znając Twoje podjazdy powiesz, że trenował sporty siłowe, a nie kulturystykę bo diabeł tkwi w szczegółach, Ale Ty jutro będziesz się wymądrzał, że ja się nie znam a Ty owszem. Chłopie ja prowadzę prywatny biznes i muszę go pilnować, a nie tak jak, Wy na moim utrzymaniu możecie sobie pitolić.

Nie potrzebne są żadne podjazdy. Nie trenował kulturystyki tylko jako młody chłopak grał w rugby i ćwiczył jakieś tam sztuki walki. Potem zajął się zawodami strong men. Po osiągnięciu chyba wszystkiego, zaczął walczyć w MMA. Ile razy to można powtarzać? Jakbym się napiął to bym ci załatwił pisemne oświadczenie Pudziana, kumpel co czasem przy nim chodzi by ogarnął :lol: Ale nie licz raczej na to, nie ma dla kogo się napinać.
Teksty o moim utrzymaniu najczęściej wygłaszają tacy kolesie co to maja kompleksy :) Płace podatki i utrzymuję się sam. Przyjacielu mój :hearts: :hearts: :hearts:
A z tym prywatnym biznesem to mi zaimponiłeś :hearts:
pietrekzbronami
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietrekzbronami » 27.06.2013 10:36

Panowie z Policji powiedzcie mi jak to jest możliwe, że na Komisariacie Policji pracuje policjant w stopniu starszy aspirant policji lub komisarz policji (3 gwiazdki) z niesamowitym garbem i pokrzywieniem ciała? Szkoda mi chłopa, że tak wygląda, ale no kurde czy z taką niesprawnością można służyć w Policji?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.06.2013 10:50

pietrekzbronami napisał(a):...............

pietrekzbronami
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietrekzbronami » 27.06.2013 10:53

anakin napisał(a):
pietrekzbronami napisał(a):...............

Anakin ja pytam poważnie, mogę nawet podać miejscowość. Nie bierz sobie mojego zapytania jako atak na Was - po prostu jestem ciekawy. Myślę, że ten policjant mógłby już odejść na emeryturę a jednak mimo tak widocznej wady pracuje.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.06.2013 11:00

pietrekzbronami napisał(a):Anakin ja pytam poważnie, mogę nawet podać miejscowość. Nie bierz sobie mojego zapytania jako atak na Was - po prostu jestem ciekawy. Myślę, że ten policjant mógłby już odejść na emeryturę a jednak mimo tak widocznej wady pracuje.

I nie boisz się chamstwa i agresji?

Oki.
Podejrzewam,że gość nabawił się urazu, czy kalectwa w trakcie służby (bo z tego co mówisz to mi wygląda na kalectwo), co jednak nie wyklucza go z automatu z takowej.
Może pracować, jednak z pewnymi ograniczeniami.
Polega to na tym,że gość nie może np. jeździć w patrolu, ale może wykonywać inne czynności, których wykonywanie nie uniemożliwia mu jego stan fizyczny.
I wszystko to na legalu, a nie po układach.

Czy mógłby odejść?
Pewnie tak.
Ale w takim przypadku to komisja lekarska decyduje o trwałej niezdolności do służby, bądź jak wspomniałem- zdolności do niej, ale z pewnymi ograniczeniami.

Jeżeli masz takowe, możesz odejść , ale nie musisz.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.06.2013 11:22

Komisja musiała orzec o przydatności na takim konkretnym stanowisku. Widocznie nie było przeciwwskazań do pracy na nim , więc pracuje.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 27.06.2013 11:26

pietrekzbronami napisał(a):Panowie z Policji powiedzcie mi jak to jest możliwe, że na Komisariacie Policji pracuje policjant w stopniu starszy aspirant policji lub komisarz policji (3 gwiazdki) z niesamowitym garbem i pokrzywieniem ciała? Szkoda mi chłopa, że tak wygląda, ale no kurde czy z taką niesprawnością można służyć w Policji?

Widocznie może skoro pracuje,ale z tymi gwiazdkami to pojechałeś.

Na pytanie pytaniem,czemu kierowcy zawodowi (tirowcy i autobusiarze)pracują będąc chorymi na cukrzycę?
pietrekzbronami
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietrekzbronami » 27.06.2013 11:49

anakin napisał(a):I nie boisz się chamstwa i agresji?

Widzisz, zadałem pytanie, które sądziłeś, że jest prowokacją i podesłałeś linka. Mógłbym znów Ci odpowiedzieć chamsko czy prowokacyjnie na podesłaną piosenkę - jednak chciałem Ci pokazać, że pomimo tego, że wkurza mnie Twoja postawa na Forum, mogę z Tobą pogadać spokojnie i bez nerwów.

anakin napisał(a):Oki.
Podejrzewam,że gość nabawił się urazu, czy kalectwa w trakcie służby (bo z tego co mówisz to mi wygląda na kalectwo), co jednak nie wyklucza go z automatu z takowej.
Może pracować, jednak z pewnymi ograniczeniami.
Polega to na tym,że gość nie może np. jeździć w patrolu, ale może wykonywać inne czynności, których wykonywanie nie uniemożliwia mu jego stan fizyczny.
I wszystko to na legalu, a nie po układach.

Czy mógłby odejść?
Pewnie tak.
Ale w takim przypadku to komisja lekarska decyduje o trwałej niezdolności do służby, bądź jak wspomniałem- zdolności do niej, ale z pewnymi ograniczeniami.

Jeżeli masz takowe, możesz odejść , ale nie musisz.

Dzięki za odpowiedź.

Powiem tak - z jednej strony dobrze, że znaleźli dla tego policjanta miejsce (pewnie dyżurka?), ale z drugiej strony wygląda to dość dziwnie. Według mnie jeśli wady postawy nabawił się pracując w Firmie to powinien dostać wysokie odszkodowanie i godziwą rento-emeryturę.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.06.2013 12:11

Hłe, hłe... dobry kolo. Dziwie się tylko, że szyby nie zbili i nie wyciągnęli gościa.
http://moto.onet.pl/wariata-ze-mnie-robicie/45rgp
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.06.2013 12:15

Podleś jak ksiądz :) ale mądrze gada...
http://moto.onet.pl/pijani-plaga-polskich-drog/t863r
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.06.2013 14:24

Strach pod 997 po pomoc telefonować...
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/policja ... omosc.html

Tam znajdziesz przemoc zamiast pomocy.

To jest dramat.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.06.2013 14:32

Pewne jest jedno. Powinno się każda sprawę konkretnie zbadać. Oraz zmienić przepisy dotyczące składania skarg. Teraz za fałszywe pomówienie nic nie grozi.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nieznajomość prawa, czyli....może zaboleć. - strona 43
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone