napisał(a) bluesman » 26.06.2013 20:03
ynka napisał(a):bluesman napisał(a):A to ciekawe

skąd wiesz, że nie byłem na siłowni ?
Wniosek pierwszy to kulturyści powinni brać udział we wszelkich zawodach sportowych

Wniosek drugi by znać fizjologię sportu wystarczy pojawić się na siłowni.
Wniosek trzeci Twój sposób wypowiedzi świadczy nie o chęci merytorycznej dyskusji tylko o chęci deprecjacji drugiej osoby, i tu pojawia się pewien wspólny mianownik

.
No to jak byłeś na siłowni to wiesz, że kulturysta (ja tu nie mówię o bodybuilding, a ogólnie o kulturystyce) jest znacznie silniejszy niż inny sportowiec, a tym bardziej niż biegacz. Jak byłeś na siłowni to wiesz ile kulturysta przerzuca kg żelastwa na treningu i ile potrafi "wycisnąć" na klatę i ja tu nie mówię o maszynach tylko wolnych ciężarach. Wiesz na pewno, że prawdziwy kulturysta robiąc trening wytrzymałościowy za każdym razem zwiększa obciążenie, co buduje jego siłę. Chyba że masz na myśli kulturystów "sezonowych" co to tylko przed wakacjami przychodzą pomachać na maszynach. Oczywiści kulturyści różnią się siłą, tak jak ludzie na przykład różnią się inteligencją, jednemu dała bozia, a drugiemu nie, to sprawa genów. Aha i kulturysta nie zostanie biegaczem, nie dlatego, że mu mięśnie przeszkadzają, tylko dlatego że nie chcę te mięśnie budowane latami stracić. To jest taki sam mit, że kulturysta ma małego penisa.
Drugi raz mi zarzucasz niewiedzę w temacie w którym zabieram głos.
Podaj gdzie konkretnie zarzuciłem Ci niewiedzę ?
Gdzie napisałem, że kulturysta nie jest silny? jest ale tylko ogólnie w stosunku do przeciętnego człowieka

wszystko w zależności do jakiego sportowca go porównać

jeżeli chodzi o konkretne specjalizacje to jest słaby

średni pływak dużo gorzej wyglądający go pokona, biegacz również, kolarz, także
to co napisałem było w kontrapunkcie do biegania
Hm pisałaś o budowaniu wytrzymałości jakoś opisany przez Ciebie sposób nie pasuje do mojej wiedzy na temat budowania tej cechy motorycznej albo siła albo wytrzymałość. Jest coś jeszcze pośrodku wytrzymałość siłowa

Co do przeszkadzania sobie mięśni nawzajem owszem miałem na myśli body building, Ty natomiast masz na myśli raczej kierunek fitness.
Sam czynnie i intensywnie uprawiam sport od wielu lat

Nie wyglądam jak kulturysta wręcz przeciwnie jestem bardzo szczupły

ale na rowerze chętnie się przejadę kilkadziesiąt kilometrów po górkach z kulturystą

P.S. Najbardziej zabawne w tym jest to, że to Ty zarzuciłaś mi nieprawdę pisząc "
to nie prawda " dziwne