Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nieznajomość prawa, czyli....może zaboleć.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 16.06.2013 20:46

Kenik napisał(a):...

chyba źle zrozumiałaś
nikt nikogo nie próbuje straszyć
osoby zainteresowane i świadome wiedzą o co chodzi
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2013 20:47

Kenik napisał(a):Miałam się nie wtrącać, ale zastanawia mnie jedno. Z tego co zrozumiałam obraźliwe teksty wysyłane były na PW już wcześniej zanim ja ostrzeżenie dostałam. Dlaczego zostało to przemilczane ? Afera się zrobiła jak wspomniałam o ostrzeżeniu na forum. Mam rozumieć, że chcieliście zamieść sprawę pod dywan, ale ja przez przypadek rozdrapałam bolesne rany ? I teraz próbujecie straszyć przepisami prawnymi ? Przecież tak naprawdę tymże wątkiem możecie ukręcić bicz sami na siebie.

A jakie to ma znaczenie kto i po co w tej sprawie dyskutuje i to co powyżej przytoczyła Beata miało miejsce czy nie. Jest dyskusja o szacunku i poszanowaniu godności na forum i to jest ważne, może ktoś to przeczyta i się wystraszy bo miał zamiar kogoś obrazić czy to w poście czy w PW.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2013 20:50

...(wzorem Klasyka)
Ostatnio edytowano 11.07.2013 12:53 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2013 20:51

Kenik napisał(a):
Bocian napisał(a):[
Kto chciał zamieść? Kto kogo usiłuje straszyć?

Ja tak odebrałam ten wątek niestety. Jeżeli możecie jaśniej wyłuszczyć o co Wam tak naprawdę w tej chwili chodzi to będę wdzięczna.

A do czego Ci ta wiedza :?: :?:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.06.2013 20:52

alessandro1977 napisał(a):Nie...

Moim zdaniem nie zawsze. Zależy to od osoby pokrzywdzonej. Sąd może zlecić te czynności Policji ale i także osobie zgłaszającej.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2013 20:52

...(wzorem Klasyka)
Ostatnio edytowano 11.07.2013 12:52 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2013 20:54

...(wzorem Klasyka)
Ostatnio edytowano 11.07.2013 12:51 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2013 20:54

Bea.ta napisał(a):

chyba źle zrozumiałaś

Nie, nie Beatko czy byłabyś uprzejma odpowiedzieć bo to się kwalifikuje do zgłoszenia odpowiednim służbom.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2013 20:55

Kenik napisał(a):
zebik napisał(a):A do czego Ci ta wiedza :?: :?:

Czyli mam rozumieć, że dywagujecie tak sobie a Muzom ;)

Tak prewencyjnie - gdzie ma się zapalić lampka to może się zapali. Ale nie będzie "pse pana nie wiedziałem/am"
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.06.2013 20:57

Kenik napisał(a):
Bocian napisał(a):[
Kto chciał zamieść? Kto kogo usiłuje straszyć?

Ja tak odebrałam ten wątek niestety. Jeżeli możecie jaśniej wyłuszczyć o co Wam tak naprawdę w tej chwili chodzi to będę wdzięczna.

Napisz więc jak zrozumiałaś?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2013 20:58

Bocian napisał(a):...

Osoba zgłaszająca nie uzyska pod żadnym pozorem danych usera od administratora...tylko Policja albo Prokurator mogą o to wystąpić...w przypadku powództwa cywilnego Sąd też to może zrobić ale odsyła wówczas wniosek do Policji...to długo trwa więc najlepiej zgłosić sprawę na Policję, która ustali dane sprawcy ale nie poda ich pokrzywdzonemu...

Prokurator przyjmuje tego typu sprawy jeżeli chodzi o organ lub osobę publiczną...wówczas może skierować z urzędu sprawę do Sądu...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2013 20:58

Kenik napisał(a):
zebik napisał(a):A do czego Ci ta wiedza :?: :?:

Czyli mam rozumieć, że dywagujecie tak sobie a Muzom ;)

Wątek tylko dla wtajemniczonych ...
Ja z kolei odczytałam intencje tego wątku jako pomawianie w internecie na forum publicznym , nie na PW.
Ale ta wiedza nie jest mi już potrzebna, tak uprzedzając ewentualne pytanie.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 16.06.2013 20:59

Serce w pasy napisał(a):
Bea.ta napisał(a):

chyba źle zrozumiałaś

Nie, nie Beatko czy byłabyś uprzejma odpowiedzieć bo to się kwalifikuje do zgłoszenia odpowiednim służbom.

dlaczego ja się mam tłumaczyć???? i dlaczego akurat Tobie???

zgłaszaj - jeśli masz haka na mnie ....
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2013 20:59

...(wzorem Klasyka)
Ostatnio edytowano 11.07.2013 12:51 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2013 21:01

kinga35 napisał(a):Wątek tylko dla wtajemniczonych ...

Dla wszystkich Kingo dla wszystkich tak jak całe to forum.

kinga35 napisał(a):Ja z kolei odczytałam intencje tego wątku jako pomawianie w internecie na forum publicznym , nie na PW.

Dlaczego pomawianie - wątek założył Anakin, który wiele razy pisał, że dostaje jakieś dziwne PW (nie wiem czy niezgodne z prawem - nie czytałem).

kinga35 napisał(a):Ale ta wiedza nie jest mi już potrzebna, tak uprzedzając ewentualne pytanie.

Nadmiar wiedzy nie zaszkodzi. :D :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nieznajomość prawa, czyli....może zaboleć. - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone