Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nieznajomość prawa, czyli....może zaboleć.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 22.06.2013 21:49

zebik napisał(a):W pierwszym poście napisałeś o posiadaniu zrzutów ekranowych z forum (nie sądzę aby kogoś to interesowało oprócz Ciebie).

Oczywiście, że mnie to interesuje. Ponieważ to ja zostałem obrażony przez Anakina. Nie Ty. I wątek został skasowany - nie ma go nawet w forumowych śmieciach. Dlatego zrzuty są przydatne.

zebik napisał(a):Poza tym Twoje spięcia też mnie nie interesują od tego jest admin żeby rozstrzygał kto miał ewentualną rację w sporze.

Żartujesz sobie. Admin moje spory ma w d....

zebik napisał(a):Jedno jest natomiast pewne to Ty wszedłeś w temat założony przez Anakina, a nie odwrotnie. W dodatku ostatnie posty, które tu napisałeś po pierwsze nic nie wniosły, a mogły kogoś wk...... Jeśli chodziło Ci o wkur..... kogoś to pewnie sukces osiągniesz.

Ty nie rozumiesz tego???
Ktoś kto zakłada wątek na ogólnodostępnym forum musi się liczyć z tym, że trafi na niego niekoniecznie fan.
Po raz kolejny proponuje tym którym wydaje się, że są fantastyczni i niepowtarzalni aby inne środki tegoż sobie znaleźli. A nie forum chorwackie...
A Twoje posty co wnoszą w tym wątku - jeżeli już taka dyskusja???

zebik napisał(a):Proponuję Ci zrób test - załóż sobie wątek o wojsku czy o czym tylko chcesz i zobaczysz (a mam poczucie graniczące z pewnością), że nie uświadczysz w nim swoich przeciwników czy oponentów forumowych.

Nie potrzebuję takich testów.
Przez te kilka lat które tu jestem zarejestrowany poznałem kilku osobiście, a niektórych tylko internetowo.
Tych których nie znam osobiście chciałbym poznać.
Są ze dwie, może trzy osoby których nie mam ochoty poznać...
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 23.06.2013 07:14

romuald22 napisał(a):
ynka napisał(a):Zapewne ty "wlazłeś" do tego wątku że by chronić honoru wojska :mrgreen:

Wątek w tytule nie zawierał nic o honorze wojska. Także w intencji autora.
Stwierdzenie "wlazłeś" ma dla mnie zabarwienie pejoratywne. Czemu go używasz?

Zastanawiam się dlaczego ci którzy tworzą wątek na ogólnodostępnym forum pieklą się potem, że wpisują się tam też ci którzy mają inne zdanie???
Niech sobie pogadają na GG, skype albo fejsbuku.... I nikt im się nie wtrąci wtedy.
A tu taki ekshibcjonizm...

Rzeczywiście można takie wnioski wysnuć kolego Romualdzie. Co do koleżanki Ynki to trochę zadziorna jest zwłaszcza w tematach krajów byłego ZSRR. Tak to ona ma coś w sobie co przykuwa uwagę. :wink:

Kogo Romualdzie nie chcesz poznać :roll: . Koleżankę Ynkę, której wypowiedzi brzmią pejoratywnie 8O 8O 8O .
Ostatnio edytowano 23.06.2013 07:20 przez darek1, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.06.2013 10:53

kinga35 napisał(a):Ten link o samobojstwach żołnierzy to o czym ma świadczyć ? O porażce jaką jest trepoza ?
Zapewne nie słyszałeś o czymś takim jak PTSD ?
To było bardzo niestosowne.
Nie będę podawać linków związanych z przestępstwami dokonywanymi przez policjantow bo nie mam zamiaru uczestniczyć w jakimś wyścigu. Wystarczająca jest akcja - Sfotografuj policjanta na FB o policjantach łamiących prawo w ruchu drogowym. Wydaje im się, że mogą więcej, a powinno wymagać się od nich więcej i powinni świecić przykładem.

Link o samobójstwach świadczy o tym, że żołnierze popełniają samobójstwa. Nie zrozumiałaś tego? :roll:
Co było niestosowne? Pokazanie jak jest ?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.06.2013 10:54

darek1 napisał(a):

No cóż - nie wszyscy policjanci emanują wysokim stopniem inteligencji. Niech koleżanka Kinga nie wymaga za dużo od stróżów prawa. Spokojnie koleżanko nie wszyscy wiedza co to jest PTSD. Pozdrawiam.

A co na to zajebiści koledzy z KGP? :lol:
Boli prawda o niektórych w wojsku, co? :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.06.2013 10:55

Z napisał(a):
Ja rozumiem że wszędzie zdarzają się tzw.czarne owce lecz przecież pracując w Policji to oni reprezentują prawo a nie są ponad nim i to oni mają być wzorem do naśladowania a patrząc na to to ręce opadają :D

Każdy powinien być wzorem dla innych. Ksiądz, lekarz, strażak... Czy są?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.06.2013 10:58

kinga35 napisał(a):Te jego linki na temat żołnierzy zawodowych były fajne ?

Nie miały być fajne. Pokazują, że gloryfikowanie żołnierzy to farmazon. To zwykli ludzie jak reszta. Niektórzy z nich piją, gwałcą, kradną, oszukują...
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 23.06.2013 11:10

Bocian napisał(a):
Z napisał(a):
Ja rozumiem że wszędzie zdarzają się tzw.czarne owce lecz przecież pracując w Policji to oni reprezentują prawo a nie są ponad nim i to oni mają być wzorem do naśladowania a patrząc na to to ręce opadają :D

Każdy powinien być wzorem dla innych. Ksiądz, lekarz, strażak... Czy są?

Oj nie są, z księciuniami też miałem do czynienia i tutaj to dopiero są akcje :D .Kiedyś ze znanym kucharzem telewizyjnym poszliśmy w cug w przeddzień jego śmierci, był z nami również jeden księciunio to przy alkoholu tak mu się język rozwiązał że solidną książkę by o tym napisał.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.06.2013 11:13

Z napisał(a): jeden księciunio

Radziwiłł? :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.06.2013 12:04

Bocian napisał(a):
kinga35 napisał(a):Te jego linki na temat żołnierzy zawodowych były fajne ?

Nie miały być fajne. Pokazują, że gloryfikowanie żołnierzy to farmazon. To zwykli ludzie jak reszta. Niektórzy z nich piją, gwałcą, kradną, oszukują...

Pytałam się Ewy , bo zwróciła tylko mi uwagę : "po co więc wywlekać i "dosrywać" jedni drugim?" , a potem Darkowi. Oczywiście nie jestem adwokatem Darka, bo uważam że większość jego wypowiedzi jest prowokująca, ale Ewa jakoś nie zauważyła twoich linków i ciebie się nie zapytała : "po co więc wywlekać i "dosrywać" jedni drugim?". Potem było jeszcze coś o pustce w dyskusji, o "łapaniu się " na nią i o "hienach". Rozumiem, że na forum są obozy i wypada trzymać się w ich ramach, ale odrobina obiektywizmu nikomu by nie zaszkodziła.
Nikt nie gloryfikuje żołnierzy, za to ty ciągle ich potępiasz. Twoje linki i wcześniejsze wypowiedzi są na to dowodem. Link o samobojstwach był niestosowny bo to są ludzkie nieszczęścia.... Nie wiem co chciałeś tym pokazać, wśród linków o przestępstwach dokonanych przez żołnierzy.
Żołnierze to zwykli ludzi , policjanci to zwykli ludzie, lekarze to zwykli ludzie. Zdarzają się wśród nich wszystkich mordercy, złodzieje, łapówkarze. Jedynie czego nie można to uogólniać.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.06.2013 14:02

kinga35 napisał(a):Nikt nie gloryfikuje żołnierzy

darek1 napisał(a):
P.S. No w MON takie zjawiska, zdarzenia powiedziałbym naganne społecznie i obce temu resortowi obrony narodowej nie zdarzają się.

kinga35 napisał(a):...za to ty ciągle ich potępiasz. Twoje linki i wcześniejsze wypowiedzi są na to dowodem. Link o samobojstwach był niestosowny bo to są ludzkie nieszczęścia.... Nie wiem co chciałeś tym pokazać, wśród linków o przestępstwach dokonanych przez żołnierzy.
Żołnierze to zwykli ludzi , policjanci to zwykli ludzie, lekarze to zwykli ludzie. Zdarzają się wśród nich wszystkich mordercy, złodzieje, łapówkarze. Jedynie czego nie można to uogólniać.

Potępiam i będę potępiał, jeśli jest za co. I czy to wojsko czy policja czy klecha...
I jeśli chodzi o uogólnienia to tego nie robię, piszę o osobach w armii. Co do uogólnień to masz tu:
darek1 napisał(a):Coś złego dzieje się w Policji. Jak nie Komendant Wojewódzki w Opolu molestujący i wykorzystywający zależności służbowe w celach seksualnych, Nadkomisarz gwałciciel - 13 letniej upośledzonej dziewczynki teraz znowu policjant kurator - molestujący chłopca. Co tam się dzieje w tym resorcie. Co to za resort, kto tam pracuje. Funkcjonariusze zamiast ochraniać, być wyrocznią porządku publicznego sami łamią prawo i wystawiają resort spraw wewnętrznych na pośmiewisko. To jest niedopuszczalne i wielce naganne. :evil: :evil: :evil:

Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 23.06.2013 14:36

Bocian napisał(a):
Z napisał(a): jeden księciunio

Radziwiłł? :lol:

Franciszkanin
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.06.2013 14:38

romuald22 napisał(a):Ktoś kto zakłada wątek na ogólnodostępnym forum musi się liczyć z tym, że trafi na niego niekoniecznie fan.
Po raz kolejny proponuje tym którym wydaje się, że są fantastyczni i niepowtarzalni aby inne środki tegoż sobie znaleźli. A nie forum chorwackie...

Znaczy masz misję, aby tłumaczyć tym których nie lubisz, żeby nie pisali o tym o czym ty nie chcesz. Myślę, że jesteś bez szans. Misja Twoja pewnie też spełznie na niczym. Skoro masz kwity na Anakina to od tego są prokuratury, sądy ect. po co o tym pisać :?: Przestraszyć chcesz kogoś :?: czy prowokować żeby Ci odpisał :?:
Nie bardzo wiadomo o co Ci chodzi.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.06.2013 14:53

zebik napisał(a):
romuald22 napisał(a):Ktoś kto zakłada wątek na ogólnodostępnym forum musi się liczyć z tym, że trafi na niego niekoniecznie fan.

Znaczy masz misję, aby tłumaczyć tym których nie lubisz, żeby nie pisali o tym o czym ty nie chcesz. Myślę, że jesteś bez szans. Misja Twoja pewnie też spełznie na niczym. Skoro masz kwity na Anakina to od tego są prokuratury, sądy ect. po co o tym pisać :?: Przestraszyć chcesz kogoś :?: czy prowokować żeby Ci odpisał :?:
Nie bardzo wiadomo o co Ci chodzi.

To przyłażenie bo można i regulamin tego nie zabrania. Idea dla idei. Poza tym można wywołać dym, a że tradycją tego forum jest karanie tych co odpowiadają, można komuś dokuczyć. Raczej bez konsekwencji forumowych. Taki charakter :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.06.2013 16:01

_Ewa_ napisał(a):A liczyłam na to, że czytanie ze zrozumieniem, to jednak podstawa wśród dorosłych ludzi.
Skoro jednak nie, to widzę, że nie obędzie się bez tłumaczenia.

Twoje pierwsze zdanie właściwie wyklucza porozumienie w tym temacie. I to samo mogę odpowiedzieć Tobie.
Napisałam , że nie chcę uczestniczyć w wyścigu kto gorszy- żołnierze zawodowi czy policjanci ( po serii linkow Bociana na temat żołnierzy), czyli nie chcę wklejać linków o przestępstwach dokonanych przez policjantów a nie - ogólnie w dyskusji . Gdybym nie chciała uczestniczyć w dyskusji ( która powtarzam jest konsekwencją poprzednich w tym temacie) nie odpowiedziałabym Bocianowi.
Nie odniosłam się do wypowiedzi Darka bo od dawna uważam go za prowokatora i wiele razy dałam temu wyraz .
Jakich ataków na policjantow nie zauważam o ktorych piszesz ?
I co z tym CHWDP ? Gdzie napisałam że to jest OK ?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.06.2013 16:09

_Ewa_ napisał(a):
Na dodatek wytłumacz mi proszę, czym się różni Twoje:
kinga35 napisał(a):Żołnierze to zwykli ludzi , policjanci to zwykli ludzie, lekarze to zwykli ludzie. Zdarzają się wśród nich wszystkich mordercy, złodzieje, łapówkarze. Jedynie czego nie można to uogólniać.

od mojego:
_Ewa_ napisał(a):Nie sądzisz, że w każdej grupie społecznej zdarzają się "czarne owce"? po co więc wywlekać i "dosrywać" jedni drugim?

przecież to dokładnie to samo znaczenie! tyle, że moje słowa, to "zwrócenie Ci uwagi" :)

I od mojego?
Bocian napisał(a):Potępiam i będę potępiał, jeśli jest za co. I czy to wojsko czy policja czy klecha...

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nieznajomość prawa, czyli....może zaboleć. - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone