Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nieznajomość prawa, czyli....może zaboleć.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 17.06.2013 14:34

no tak, ja beatka żadna nie jestem, dzięki :)
ani ten inny ktos :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.06.2013 15:20

kinga35 napisał(a):Wlaśnie chodziło mi o osoby znane z imienia i nazwiska. Przyznasz że na tym forum jest to możliwe, niektorzy użytkownicy podpisują się swoimi danymi...Nawet jest jakiś moderator ( teraz nie pamiętam...Janusz ? ).

No to się przypominam :wink:
I informuję Cię, że tak się rejestrowałem jako user, którym jestem nadal jak każdy inny użytkownik tego forum. :lol:
W momencie rejestracji przez myśl mi nie przeszło, że zostanę kiedyś moderatorem :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.06.2013 15:29

...(wzorem Klasyka)
Ostatnio edytowano 11.07.2013 12:00 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.06.2013 15:34

kinga35 napisał(a):W którym momencie na tym wątku : "dyskusja popłynęła rynsztokiem" ?
Jestem ciekawa bo brałam udział w tej dyskusji, a rynsztok jest to określenie brudu i smrodu a także może być użyte jako metafora środowiska ludzi zdemoralizowanych.

Wczoraj było miło, a dziś znowu wleźli ci co zwykle wszędzie włażą ze swoimi mundrościami i rozpieprzają nawet stalowe wątki. Ile by nie założył to przybiegną jak pieski obsikujące drzewka w parku. :D
Nie martw się Kinga dla nich wszystko jest rynsztokiem - nawet kwiaty na łące - takie charaktery. Niestety nic się na forum nie zmieni dopóki pewne persony na nim będą - nawet Rysio jest bezradny.

(skopiować - wkleić do worda - zgłosić na Policję)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.06.2013 16:40

zebik napisał(a):Wczoraj było miło, a dziś znowu wleźli ci co zwykle wszędzie włażą ze swoimi mundrościami i rozpieprzają nawet stalowe wątki. Ile by nie założył to przybiegną jak pieski obsikujące drzewka w parku. :D
Nie martw się Kinga dla nich wszystko jest rynsztokiem - nawet kwiaty na łące - takie charaktery. Niestety nic się na forum nie zmieni dopóki pewne persony na nim będą - nawet Rysio jest bezradny.

Dokładnie tak jest. I najlepsze , że to złodziej najgłośniej krzyczy "łapać złodzieja".
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.06.2013 16:45

Kenik napisał(a):Oglądając krakowski zlot to dla mnie garstka, ale Ty masz chyba lepszą orientację w tym temacie to podasz mi w przybliżeniu ogólnopolską zlotową garść albo i dwie. ;) Ale tak z ciekawości ? Czy liczył ktoś ile osób z tutejszego forum było na zlocie ?
Bocian, ja jestem daleka od karania, ale przytaczam to co wyczytałam na forum. Z jednej strony czytam peany pochwalne na Twój temat, że jesteś znawcą crotematu z drugiej strony widzę Twoją aktywność głównie w forumowych jazgotkach. Może nakieruj mnie na właściwe tory. :)
Czy jest gdzieś na forum jakaś Twoja relacja z wyjazdu ? Chętnie bym przeczytała.

Nie karzesz ... o jasny gwint, znowu mnie złapałeś. Ja się tu uwsteczniam ;) :lol:

A który to był dla ciebie krakowski?
Co do aktywności to ty masz ponad 30% w skojarzeniach, ponad 40% w Hyde parku gdzie o cro mało... Czemu nie jesteś na tematycznych wątkach i nie dopytujesz tam o Cro? Wszystko wiesz?
Nie piszę relacji(jedna z PL) i ich nie czytam,(to fakt ogólnie znany moim znajomym) poza kilkoma wyjątkami. Można je policzyć na palcach jednej ręki. Aldona, agapi, meeg...
Ostatnio edytowano 17.06.2013 17:15 przez Bocian, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.06.2013 17:14

Janusz Bajcer napisał(a):
kinga35 napisał(a):Wlaśnie chodziło mi o osoby znane z imienia i nazwiska. Przyznasz że na tym forum jest to możliwe, niektorzy użytkownicy podpisują się swoimi danymi...Nawet jest jakiś moderator ( teraz nie pamiętam...Janusz ? ).

No to się przypominam :wink:
I informuję Cię, że tak się rejestrowałem jako user, którym jestem nadal jak każdy inny użytkownik tego forum. :lol:
W momencie rejestracji przez myśl mi nie przeszło, że zostanę kiedyś moderatorem :roll:

O Ciebie mi chodziło :) Zapomniałam nazwiska a nie chciałam przekręcić :)
Domyślam się że to jest Twoje prawdziwe nazwisko, i jeżeli ktoś by napisał jakieś oszczerstwo na Twoj temat, typu "Janusz Bajcer to...." zostałyby naruszone Twoje dobro osobiste. jeżeli przy okazji wykonywalbyś zawod zaufania publicznego mogłoby to wpłynąć negatywnie na Twoj wizerunek i wykonywaną pracę. Miałbyś prawo wnieść prywatny akt oskarżenia do sądu. Nie wiem jak by się to skończyło, ale miałbyś prawo :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.06.2013 17:17

zebik napisał(a):
kinga35 napisał(a):W którym momencie na tym wątku : "dyskusja popłynęła rynsztokiem" ?
Jestem ciekawa bo brałam udział w tej dyskusji, a rynsztok jest to określenie brudu i smrodu a także może być użyte jako metafora środowiska ludzi zdemoralizowanych.

Wczoraj było miło, a dziś znowu wleźli ci co zwykle wszędzie włażą ze swoimi mundrościami i rozpieprzają nawet stalowe wątki. Ile by nie założył to przybiegną jak pieski obsikujące drzewka w parku. :D

Nie martwię się :)
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 17.06.2013 19:09

kinga35 napisał(a): Miałbyś prawo wnieść prywatny akt oskarżenia do sądu. Nie wiem jak by się to skończyło, ale miałbyś prawo :)

Żeby nie tak śmiertelnie poważnie, ale żeby co nieco podsumować twoje słowa opowiem anegdotkę (prawdziwą).
Lata temu na studium wojskowym UW na Żwirkach mój dobry znajomy zaliczał jakiś sprawdzian u pułkownika LWP. Pułkownik zapytał: Czy z moździerza można strzelać do czołgu ? Można bez wahania odpowiedział mój kumpel. Błąd studencie odparował natychmiast pułkownik. Nie można bo trajektoria lotu, bo pocisk nie jest przeciwpancerny bo z możdzierza nie da się zniszczyć czołgu ble,ble, itd., itd. Jak już skończył swoją przemowę znajomy oznajmił, ale strzelać można obywatelu pułkowniku.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.06.2013 19:27

realista2 napisał(a):
kinga35 napisał(a): Miałbyś prawo wnieść prywatny akt oskarżenia do sądu. Nie wiem jak by się to skończyło, ale miałbyś prawo :)

Żeby nie tak śmiertelnie poważnie, ale żeby co nieco podsumować twoje słowa opowiem anegdotkę (prawdziwą).
Lata temu na studium wojskowym UW na Żwirkach mój dobry znajomy zaliczał jakiś sprawdzian u pułkownika LWP. Pułkownik zapytał: Czy z moździerza można strzelać do czołgu ? Można bez wahania odpowiedział mój kumpel. Błąd studencie odparował natychmiast pułkownik. Nie można bo trajektoria lotu, bo pocisk nie jest przeciwpancerny bo z możdzierza nie da się zniszczyć czołgu ble,ble, itd., itd. Jak już skończył swoją przemowę znajomy oznajmił, ale strzelać można obywatelu pułkowniku.

realista2 napisał(a):
to była moja ostatnia wypowiedż
Pozdrawiam z szacunkiem i bez inwektyw
realista2

:mrgreen:
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 17.06.2013 19:30

Bocian ty jesteś jakiś straszny smutas. Przecież nie wypowiedziałem się merytorycznie. Zażartowałem sobie. Nie lubisz żartów?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.06.2013 19:34

realista2 napisał(a):Bocian ty jesteś jakiś straszny smutas. Przecież nie wypowiedziałem się merytorycznie. Zażartowałem sobie. Nie lubisz żartów?

Jakbym nie lubił to bym wstawił inna buźkę :)
Mam taka pracę, że śmiejemy się przez 12h na zmianie :) a ostatnio na poligonie to 5 dni z okładem ;)
Mogłeś dodać, że to ostatnia wypowiedź merytoryczna...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.06.2013 20:33

...(wzorem Klasyka)
Ostatnio edytowano 11.07.2013 11:59 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.06.2013 20:36

Kenik napisał(a): Szkoda, że tak ciężko się z Tobą rozmawia.

Bo to twardogłowy policjant i w dodatku niższy oficer, a nie wyższy. :D :D :D :D :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.06.2013 20:38

Kenik napisał(a):
Nie wiem wszystkiego, ale przecież mam przed sobą znawcę tematu, skoro jednak skąpisz swojej wiedzy Twoja sprawa. Nie Ty jeden jesteś na tym forum. Zresztą niezaprzeczalnym autorytetem na tym forum jest dla mnie Wojtek (Franz) i to przed nim najniżej chylę czoła.
Jednocześnie nie rozumiem Twojego nagłego zacietrzewienia. Zadałam grzecznie pytanie a Ty zaraz huzia na mnie. Niby chcesz, żeby było miło, ale wszędzie węszysz podstęp i bez dania racji naskakujesz. Szkoda, że tak ciężko się z Tobą rozmawia.

Mówisz o krakowskim Zlocie, że widziałaś... Ja tam byłem, to było w Niedzicy, to widziałaś?
Tak się składa, ze to ja wybieram komu pomagam. Takie moje prawo, nie?
Co do Zlotów, to piszesz ile osób było na Zlocie? Na którym? Było ich już kilkanaście. Od trzydziestu kilku osób do ponad 120tu. Piszesz coś o jazgotkach w których sama bierzesz udział. Czemu nie jesteś na tematycznych wątkach?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nieznajomość prawa, czyli....może zaboleć. - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone