agata26061 napisał(a):Jak to mój mąż stwierdził: wszystkie te miasta w Cro są takie same
Myślę, że to dość popularne stwierdzenie, aczkolwiek tu na forum każdy Ci powie inaczej
.png)
Coś mi się kojarzy, że raz ten wózek nawet gdzieś się Wam zapodział i wracaliście go szukaćgusia-s napisał(a):Igłą pinii napisał(a): My, pomimo, że nasza 3-latka już świetnie radzi sobie pieszo, obowiązkowo wzięliśmy stary, wysłużony i doskonale sprawdzony na chorwackich wszelakich nierównościach wózek. Staruszek był już z nami 5 razy w Chorwacji. Przeżył swoje, ale naprawdę świetnie dawał rade , a i Córeczka chętnie z niego korzystała...
.png)
agata26061 napisał(a): Jak to mój mąż stwierdził: wszystkie te miasta w Cro są takie same![]()
.png)
Mikromir napisał(a):agata26061 napisał(a): Jak to mój mąż stwierdził: wszystkie te miasta w Cro są takie same![]()
Mój nastoletni syn w pełni podziela to zdanie.![]()
Może to taki typowo męski punkt widzenia?
.png)
agata26061 napisał(a):pomorzanka zachodnia napisał(a):Dojście na plażę, które opisałaś faktycznie wygląda niewinnie na zdjęciach. A zdjęcia bardzo mi się podobają. (Gdybyś zobaczyła moje zdjęcia z wakacji, nie sądziłabyś o swoich, że są słabe)Czekam z miłą chęcią na kolejne odcinki.
Niestety zdjęcia nie oddają tego co w rzeczywistości, ale w sumie to przejście skałami też nie jest jakieś straszne. Myślę, że 6-cio latki bez problemu mogą się tamtędy przechadzać. Ja byłam sama, więc musiałam bardzo uważać. Gdybym niefortunnie np. skręciła kostkę, to nawet nie miałby mnie kto stamtąd "wytargać", bo mąż z dzieciakami musiałby zostać. A oczywiście moja wyobraźnia działała i już miałam wizję skręcenia kostki![]()
lub co gorsza jakiegoś złamania
![]()
Na szczęście nic się nie stało
Dziękuję za pochwałę co do zdjęć, ale niestety niektóre z nich są troszkę "podrasowane". Nie jakoś bardzo, ale ustawiam automatyczny kontrast w picasie i wtedy są troszkę bardziej kolory nasycone.
.png)
janka.mik. napisał(a):Ale cudownie pusto! Piękne miasteczko, w którym jeszcze nie byliśmy![]()
wiolek_lp napisał(a):Jak to nie wiesz czy się spodobałoZdjęcia świetne i cudownie oddające nastrój Stargo Gradu, który osobiście uwielbiam dużo bardziej niż Jelsę
![]()
Trajgul napisał(a):agata26061 napisał(a):Jak to mój mąż stwierdził: wszystkie te miasta w Cro są takie same
Myślę, że to dość popularne stwierdzenie, aczkolwiek tu na forum każdy Ci powie inaczej.
majeczka napisał(a)::D ja również uwielbiam Stari Grad, podobno to najstarsze miasteczko, osada na wyspie...
Pamiętam, że bardzo często bywaliśmy w starej, kamiennej części miasteczka.
Mikromir napisał(a):agata26061 napisał(a): Jak to mój mąż stwierdził: wszystkie te miasta w Cro są takie same![]()
wiolek_lp napisał(a):Mikromir napisał(a):agata26061 napisał(a): Jak to mój mąż stwierdził: wszystkie te miasta w Cro są takie same![]()
Mój mąż tak samo...
Myślę, że zdecydowana większość, tak powie, oczywiście są wyjątki
A przecież te wszystkie miasteczka są zupełnie różne
gusia-s napisał(a):Mi SG spodobał się, mimo że faktycznie te miasteczka szczególnie dalmackie są podobne do siebie to każde ma swój urok.
W SG byłam 2x gdyż po 1x miałam niedosyt. Wróciłam więc raz jeszcze na dłuższą chwilę tak, żeby zaliczyć też wieczór
maslinka napisał(a):Piękne zdjęcia starogradzkich uliczek
Wystarczy pojechać na drugą stronę wyspy, żeby było więcej słońca
pomorzanka zachodnia napisał(a):agata26061 napisał(a):pomorzanka zachodnia napisał(a):Dojście na plażę, które opisałaś faktycznie wygląda niewinnie na zdjęciach. A zdjęcia bardzo mi się podobają. (Gdybyś zobaczyła moje zdjęcia z wakacji, nie sądziłabyś o swoich, że są słabe)Czekam z miłą chęcią na kolejne odcinki.
Niestety zdjęcia nie oddają tego co w rzeczywistości, ale w sumie to przejście skałami też nie jest jakieś straszne. Myślę, że 6-cio latki bez problemu mogą się tamtędy przechadzać. Ja byłam sama, więc musiałam bardzo uważać. Gdybym niefortunnie np. skręciła kostkę, to nawet nie miałby mnie kto stamtąd "wytargać", bo mąż z dzieciakami musiałby zostać. A oczywiście moja wyobraźnia działała i już miałam wizję skręcenia kostki![]()
lub co gorsza jakiegoś złamania
![]()
Na szczęście nic się nie stało
Dziękuję za pochwałę co do zdjęć, ale niestety niektóre z nich są troszkę "podrasowane". Nie jakoś bardzo, ale ustawiam automatyczny kontrast w picasie i wtedy są troszkę bardziej kolory nasycone.
E tam to nic, że podrasowane. U mnie jeszcze dochodzą krzywe kadry, poucinane "czubki", mnóstwo poruszonych zdjęć robionych w pośpiechu, mistrzowie drugiego planuChciałabym bardzo stworzyć relację, ale jak się okaże, że nie będzie co zbierać z tych zdjęć...
Nieważne. Przeczytałam nowy odcinek, przepiękny ten Stari Grad. Mnie się on najbardziej podoba w rankingu hvarskich miasteczek, oczywiście sądząc tylko po tym, co widziałam w dziesiątkach relacji.
.png)
.png)
pomorzanka zachodnia napisał(a):E tam to nic, że podrasowane. U mnie jeszcze dochodzą krzywe kadry, poucinane "czubki", mnóstwo poruszonych zdjęć robionych w pośpiechu, mistrzowie drugiego planuChciałabym bardzo stworzyć relację, ale jak się okaże, że nie będzie co zbierać z tych zdjęć...
![]()
.png)

.png)
Trajgul napisał(a):pomorzanka zachodnia napisał(a):E tam to nic, że podrasowane. U mnie jeszcze dochodzą krzywe kadry, poucinane "czubki", mnóstwo poruszonych zdjęć robionych w pośpiechu, mistrzowie drugiego planuChciałabym bardzo stworzyć relację, ale jak się okaże, że nie będzie co zbierać z tych zdjęć...
![]()
Dlatego ja, przed swoim dziewiczym ubiegłorocznym wyjazdem, przeczytałem ze 2-3 artykuły z jakiegoś bloga fotograficznego, najlepiej podróżniczego, żeby mieć minimum wiedzy odnośnie kadrowania. Troszkę poćwiczyłem w plenerze (niedużo) no i stworzyłem fotorelację z Chorwacji, może nie najwyższych lotów, gdyż najzwyklejszym i jednym z najtańszych aparatów kompaktowych ale jestem dość zadowolony.
.png)
pomorzanka zachodnia napisał(a):Dzięki za słowa wsparcia.Może w końcu się przemogę.
Trajgul napisał(a):pomorzanka zachodnia napisał(a):E tam to nic, że podrasowane. U mnie jeszcze dochodzą krzywe kadry, poucinane "czubki", mnóstwo poruszonych zdjęć robionych w pośpiechu, mistrzowie drugiego planuChciałabym bardzo stworzyć relację, ale jak się okaże, że nie będzie co zbierać z tych zdjęć...
![]()
Dlatego ja, przed swoim dziewiczym ubiegłorocznym wyjazdem, przeczytałem ze 2-3 artykuły z jakiegoś bloga fotograficznego, najlepiej podróżniczego, żeby mieć minimum wiedzy odnośnie kadrowania. Troszkę poćwiczyłem w plenerze (niedużo) no i stworzyłem fotorelację z Chorwacji, może nie najwyższych lotów, gdyż najzwyklejszym i jednym z najtańszych aparatów kompaktowych ale jestem dość zadowolony.
beatabm napisał(a):Po długiej nieobecności - w tym równiez kilku chwilach na Hvarze - nadrobiłam
pomorzanka zachodnia napisał(a):Z całym szacunkiem do uczestników mojej wycieczki - dość słabo współpracowalinie zawsze chcieli poczekać aż zrobię ładne zdjęcie

.png)

Powrót do Nasze relacje z podróży