A tak na poważnie, to już nie mogę doczekać się przyszłorocznych wakacji
Oczami wyobraźni widzę już poranne spacery po kruh i piękne, skąpane w słońcu i z widokiem na Brać, plaże Vrboskiej
No i jeszcze Jelsa tak blisko

.png)
Habanero napisał(a):Mam nadzieję, że do Starego Gradu i Hvaru z Vrboskiej będzie kursować jakiś PKS
Janusz Bajcer napisał(a):Habanero napisał(a):Mam nadzieję, że do Starego Gradu i Hvaru z Vrboskiej będzie kursować jakiś PKS
Coś chyba kursuje >>> http://www.stari-grad-faros.hr/en/bus-time-table.aspx

.png)
.png)

.png)
pomorzanka zachodnia napisał(a):Za to pokazałaś chyba najwięcej mostków.
piekara114 napisał(a):Ja wieczorem też byłam, chciałam dać jej drugą szansę, ale u mnie V. jej nie wykorzystała - będzie o tym w relacji...
Habanero napisał(a):Piękna Vrboska... muszę podnieść się jakoś na duchu, po Waszych opiniach
A tak na poważnie, to już nie mogę doczekać się przyszłorocznych wakacji![]()
Oczami wyobraźni widzę już poranne spacery po kruh i piękne, skąpane w słońcu i z widokiem na Brać, plaże Vrboskiej![]()
Igłą pinii napisał(a):Ja z kolei widziałam jesienna Vrboską. Absolutnym hitem były kwitnące krokusy. Uliczki, mostki też urokliwe. Dla mnie Vrboska jak najbardziej boska
beatabm napisał(a):Staję po stronie V. - zachwyciła mnie od pierwszego razu.
Klimat kanału, mostków - bardzo ją lubię - myślę że duzy wpływa na to ma fakt że zawsze spaceruję po niej po nocy. Oświetlenie mostków dodaje im niezwykłego uroku. Samo położenie portu też jest niezwykle sympatyczne, do tego niezwykle uprzejma obsługa - zdecydowanie na plus
beatabm napisał(a):Masz rację - brak wiatru to flautaMartwa cisza.Serdecznie przez nas znienawidzona.
![]()
.png)
agata26061 napisał(a):Jak to mój mąż stwierdził: wszystkie te miasta w Cro są takie same![]()
![]()
agata26061 napisał(a):...
W którym miejscu najbliżej centrum znajduje się jakaś plaża we Vrbosce? Może jesteś bardziej zorientowany niż ja. Również szukam miejsca na przyszły rok i oprócz wyjazdu na Pag, o czym u Ciebie w relacji pisałam, rozważam również powrót na Hvar, tylko tym razem północna strona wyspy, no i w grę wchodzą apartamenty od ulicy Vitarnja w Jelsie do samej Vrboski. Nawet dostałam już jedną ciekawą ofertę tutaj - apartament SOL za 75 eur od 24 czerwca do 6 lipca, ale boję się rezerwować, bo jeszcze nie wiem czy dokładnie w tym terminie będziemy mogli jechać. Może ktoś chętny jest to rezerwujcie, póki jest wolny. Ja dopiero pewnie w styczniu zacznę zaklepywać miejscówki, więc jeśli nic sensownego nie będzie na Hvarze, to na wyspie Pag, lub Brač jeszcze będę szukać
...
.png)
Korzystałam z tego PKSu na trasie Stari Grad - Jelsa ... powiem tylko, że wrażenia niezapomnianeJanusz Bajcer napisał(a):Habanero napisał(a):Mam nadzieję, że do Starego Gradu i Hvaru z Vrboskiej będzie kursować jakiś PKS
Coś chyba kursuje >>> http://www.stari-grad-faros.hr/en/bus-time-table.aspx
.png)
Franz napisał(a):agata26061 napisał(a):Jak to mój mąż stwierdził: wszystkie te miasta w Cro są takie same![]()
![]()
Ktoś inny na przykład stwierdzi, mniej lub bardziej serio, że wszystkie góry są takie same... A to zależy przede wszystkim, co nas bardziej interesuje, w czym znajdziemy więcej istotnych dla siebie szczegółów, w czym się po prostu zalubimy…
Habanero napisał(a):
Jak zdecydujesz się na apartament SOL, to pod domem czekają Cię takie sytuacje![]()
gusia-s napisał(a): Korzystałam z tego PKSu na trasie Stari Grad - Jelsa ... powiem tylko, że wrażenia niezapomniane![]()
![]()
Kierowca się nie cacka
.png)
agata26061 napisał(a):....Dochodzimy do kolejnej plaży, na której często plażował M@rek z rodziną:

.png)
podobno właścicielem jest Polak mieszkający w Niemczechagata26061 napisał(a):Focę również apartamentowiec, do którego wjazd jest z „Jadranki”. To taki jeden „wypasiony” przy tej głównej trasie. Niestety nie pamiętam jego nazwy:
ooooo Tyyyyagata26061 napisał(a):Dalej spaceruję tak na „czuja” i natrafiam w końcu na skodę M@rka:
...
Pisał mi w sms, że już nas „upolował” pod Slavinką, więc i ja nie pozostaję dłużna![]()
![]()
.png)
żadna osobówka mu nie dorównujeagata26061 napisał(a):gusia-s napisał(a): Korzystałam z tego PKSu na trasie Stari Grad - Jelsa ... powiem tylko, że wrażenia niezapomniane![]()
![]()
Kierowca się nie cacka
Oooo mogłoby to być ciekawe przeżycie. Dodatkowa wakacyjna atrakcja - ekstremalny przejazd autobusem
.png)
m@rek napisał(a):ooooo Tyyyyagata26061 napisał(a):Dalej spaceruję tak na „czuja” i natrafiam w końcu na skodę M@rka:
...
Pisał mi w sms, że już nas „upolował” pod Slavinką, więc i ja nie pozostaję dłużna![]()
![]()
.png)
m@rek napisał(a):cześć, dawno tu mnie tu nie było
agata26061 napisał(a):....Dochodzimy do kolejnej plaży, na której często plażował M@rek z rodziną:
Podczas pierwszego wyjazdu do ID plażowaliśmy koło campu Paklina, raz doszliśmy do wspomnianej plaży ale wtedy nie przypadła nam do gustu![]()
Podczas drugiego pobytu w ID zmieniliśmy zdanie i od tego czasu omijamy szerokim łukiem pozostałe plaże w ID![]()
Prawda jest taka że każdy musi znaleźć miejsce dla siebie ... my znaleźliśmy![]()
Ps. W tym roku znalazłem plażę nad naszym morzem którą "mógłbym zamienić" za te na Hvarze
m@rek napisał(a): podobno właścicielem jest Polak mieszkający w Niemczech
... ceny kosmiczne![]()
agata26061 napisał(a):Dalej spaceruję tak na „czuja” i natrafiam w końcu na skodę M@rka:
...
![]()
m@rek napisał(a):ooooo Tyyyy
majeczka napisał(a):ależ fajnie mieliście, świetne są takie spotkania...
Ivan Dolac również wspominam, około 10 - 12 lat wstecz, z ogromnym sentymentem...