Makłowicz dobrze wiedział co robi, wybierając Pelješac na swój drugi dom. Też tak chcę
.png)
Katerina napisał(a): Mam problem z tymi wioskami - jak jestem na miejscu to je rozróżniam, po jakimś czasie , gdy przeglądam zdjęcia zaczynają mi się ponownie mylić…
Katerina napisał(a): ….Tam zostawiamy auto i idziemy dróżką do dzikiej plaży..Mąż rozkrwawia sobie palec u stopy o ostry kamień, ale dzielnie maszeruje dalej
![]()
Jest plaża
…
Katerina napisał(a):…Opuszczamy plażę Jezero tą samą drogą ,którą wróciliśmy - dróżką po skałkach i przez dziką plażę .Przed nami Duba Pelješka…….
Dzika plaża- jak widać - też dzisiaj mocno zatłoczona![]()
Zmierzamy bardzo przyjemną ścieżką do auta…
Marsallah napisał(a):mniamniuśna ta plaża, ale tylko dlatego, że bezludna. Teraz już jestem pewien, bezludność stanowi > 50% zajebistości plaży, sama jej prezencja jest istotna, ale mniej. Na ten przykład okoliczna Divna (znana też jako Divnaaa) zupełnie nie spodobała mi się z uwagi na fakt, że był na niej człowiek przy człowieku (w dodatku, niestety, sporo z tego stanowili "nasi"). Także na plażę - byle dalej! Tam, gdzie niekoniecznie jest jakaś cywilizacja
Marsallah napisał(a):ziutt napisał(a):Więc chyba warto było jechać wąską drogą,nie obawiać się niebezpieczeństw ani Czetników z AK-47,muzułmańskich Bośniaków ani innych tego typu potworów.![]()
![]()
![]()
![]()
...oraz szyderców z cro.pl![]()
Ach, ten pierwszy widok zatoczki, plaży po półgodzinnej jeździe wąską i krętą dróżką. Lubię to
.png)
Jakie bombowe granaty na drzewie
Ostatnio jak byłam w drugiej poł. września w Cro, to zerwałam dziko rosnącego granata, który był już pęknięty z dojrzałości ale ziarenka miał kwaśne
Muszę jeszcze raz pojechać jednak na półwysep bo stanowczo zbyt mało czasu mu poświęciłam
Nooooo super ujęcie ważki, mimo że przypadkowe
Helikopter zwiadowczy
.png)
Habanero napisał(a):Przepięknie i przepysznieTe palmy, zapomniane zatoczki, puste plaże i cudownie widoki, wspaniale mnie nastroiły
![]()
Makłowicz dobrze wiedział co robi, wybierając Pelješac na swój drugi dom. Też tak chcę![]()

Abakus68 napisał(a):A wiesz, niedawno kupiłem w Auchan Graševinę z Iloka. Wrzuciłem tu sobie Ilok w wyszukiwanie i znalazłem relację forumowicza o nicku Stary Chorwat. Przerzuciłem ją pobieżnie. Znalazłem w niej odnośnik do jego bloga, a że popełnił tam też relację zawierającą dane z Pelješaca to ją "przeleciałem" i a propos pana Makłowicza zobacz co znalazłem tamże
.png)
Habanero napisał(a):Przepięknie i przepysznieTe palmy, zapomniane zatoczki, puste plaże i cudownie widoki, wspaniale mnie nastroiły
![]()
Makłowicz dobrze wiedział co robi, wybierając Pelješac na swój drugi dom. Też tak chcę![]()
ale rzeczywiście przy dużych ilościach zdjęć odpowiednie katalogowanie okazuje się koniecznością – podobnie jak zapisy które często robimy prawda?
kto wie, czy tropem relacji Maslinka w M… nie trafimy na S…
.png)
gusia-s napisał(a):Jeśli mogę wybierać to tym pierwszym bym zagryzała drugiKaterina napisał(a):... Gusia, który z dwóch bardziej...
a propos pana Makłowicza zobacz co znalazłem tamże

Katerina napisał(a):Pomyślałam..., że Makłowicz należy do tych szczęśliwców, po których nie widać (fizycznie) upływu czasu...Zawsze wygląda tak samo

.png)
tomekkulach napisał(a):Katerina napisał(a):Pomyślałam..., że Makłowicz należy do tych szczęśliwców, po których nie widać (fizycznie) upływu czasu...Zawsze wygląda tak samo
Krzysiu Ibisz poszedł krok dalej,
bo im starszy,tym młodszy![]()
.png)
Katerina napisał(a):Ale spełnia kryteria świadczące o zaj.....ści plaży określone przez Marsallah![]()
Jest zaludniona poniżej 50%![]()
Marsallah napisał(a):bezludność stanowi > 50% zajebistości plaży
.png)
, oczywiście miałam, na myśli KI..
Katerina napisał(a):
Ale spełnia kryteria świadczące o zaj.....ści plaży określone przez Marsallah
Jest zaludniona poniżej 50%![]()
Hej! Nie tak pisałem
Marsallah napisał(a):
bezludność stanowi > 50% zajebistości plaży
Sorry A zadupia fajne, najfajniejsze. Fajnie, że pokazałaś zwłaszcza V. Prapratną, bo tam zabrakło czasu i chęci, żeby zjechać.

Katerina napisał(a):zadziałała zasada: uderz w stół, nożyce się odezwą, to ktoś mnie tu źle zrozumiał![]()
![]()
Powrót do Nasze relacje z podróży