mysza73 napisał(a):
Teraz obieramy kurs na Falatados: - 37°35'01.5"N 25°11'20.2"E
Tu jest jeszcze większe nic, niż w Triantaros ... ale rzucimy okiem............
No nie mów Aga, że to jest nic, to jest cudo
.png)
mysza73 napisał(a):
Teraz obieramy kurs na Falatados: - 37°35'01.5"N 25°11'20.2"E
.png)
mysza73 napisał(a):Tu jest jeszcze większe nic, niż w Triantaros ...
mysza73 napisał(a):Na tą "górkę" wejdziemy, ofkors
.png)
mysza73 napisał(a): W sumie to powinnam przewidzieć, że tacy roznegliżowani raczej nie wejdziemy ...![]()
Ale skoro tak bardzo przestrzegają stroju, mogli by zapewnić jakieś szmatki do opatulenia się, coby mniszek nie gorszyć![]()
Kilka razy odwiedzaliśmy różne monastyry, np Monaster Tvrdoš w BiH i tam była specjalna wypożyczalnia "zara collection"![]()
.png)
kulka53 napisał(a):A monastyr? niemiło was potraktowali . Mnie jako faceta też wpuścili, ale przezornie wcześniej wciągnąłem długie spodnie.
.png)
Dobrze, że Ci się podoba, bo reszta relacji będzie raczej w takim stylurenatalato napisał(a):mysza73 napisał(a):Teraz obieramy kurs na Falatados: - 37°35'01.5"N 25°11'20.2"E
No nie mów Aga, że to jest nic, to jest cudo![]()
Właśnie sobie uświadomiłam, że Kardiani odpuściłam ...kulka53 napisał(a):mysza73 napisał(a):Tu jest jeszcze większe nic, niż w Triantaros ...
No cóż... trochę takie właśnie były te tinoskie wioski... najładniej i najciekawiej wyglądały z daleka.
Ale i tak trochę fajnych zaułków i detali wypatrzyłaś
Pamiętam że mi najbardziej podobało się Kardiani... i jeszcze Panormos
Mikromir napisał(a):mysza73 napisał(a): W sumie to powinnam przewidzieć, że tacy roznegliżowani raczej nie wejdziemy ...![]()
Ale skoro tak bardzo przestrzegają stroju, mogli by zapewnić jakieś szmatki do opatulenia się, coby mniszek nie gorszyć![]()
Kilka razy odwiedzaliśmy różne monastyry, np Monaster Tvrdoš w BiH i tam była specjalna wypożyczalnia "zara collection"![]()
No w sumie powinnaś...![]()
Kiedyś po skorzystaniu z takiej wypożyczalni przyzwoitych strojów na Korfu i tak sobie żadnego zdjęcia w monastyrze nie mogłam strzelić, bo wyglądałam jakbym każdy kawałek garderoby miała "od innego projektanta".Nie było sensu uwieczniać.
![]()
Właśnie stwierdziłam, że będę takie długie pareo nosić ze sobą (miałam tylko chustki coby ramiona zakryć, ale to Pelagii nie wystarczyło ... kolanka ją w oczy kłułymajeczka napisał(a)::D czytam, oglądam i nadrabiam zaległości...kulka53 napisał(a):A monastyr? niemiło was potraktowali . Mnie jako faceta też wpuścili, ale przezornie wcześniej wciągnąłem długie spodnie.
my na szczęście mieliśmy z sobą wymagany ubiór, mój mąż również przezornie wciągnął długie spodnie, uprzednio wydobyte z plecaka, ja natomiast zarzuciłam pareo...
Ciekawe jednak, że w niektórych znajdują się sklepy z dewocjonaliami, czy innymi duperelami i nikogo to wówczas nie dziwi...
.png)

.png)
.png)
piekara114 napisał(a):A ja zrobiłam przerwę w robieniu buraczków na zimę to przeczytałam...
.png)
Jaki masz przepis? Może coś nowego...agata26061 napisał(a):piekara114 napisał(a):A ja zrobiłam przerwę w robieniu buraczków na zimę to przeczytałam...
Ja również jestem na etapie buraczków. Moi bardzo uwielbiają, więc robię je w dużych ilościach
.png)
mysza73 napisał(a):...Właśnie stwierdziłam, że będę takie długie pareo nosić ze sobą ...
mysza73 napisał(a):Przystanek autobusowy jest tu "na bogato" - z marmuru ofkors
.png)
Momentami wyglądało kiepsko ...piotrf napisał(a):A meczyk dość stresujący![]()
Pozdrawiam
Piotr
Tak, tak, podzielcie się przepisem ... może i ja zrobiępiekara114 napisał(a):Jaki masz przepis? Może coś nowego...agata26061 napisał(a):piekara114 napisał(a):A ja zrobiłam przerwę w robieniu buraczków na zimę to przeczytałam...
Ja również jestem na etapie buraczków. Moi bardzo uwielbiają, więc robię je w dużych ilościach
Oj no ... to takie prześcieradłokrutom napisał(a):mysza73 napisał(a):...Właśnie stwierdziłam, że będę takie długie pareo nosić ze sobą ...
No i nadal szyfrem nadają![]()
![]()
Ja podejrzewam, że oni mają tylko dwa kolory farb - biały i niebiewskikrutom napisał(a):Tak się zastanawiam, czy oni aby na pewno mogą korzystać z różnych odcieni niebieskiego, czy jest tylko jeden odcień zatwierdzony z palety RAL

.png)