Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Greckie wypożyczalnie samochodów

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.07.2025 11:08

W sumie to za dużo nie znalazłam ... bo na Tinos mieliśmy auto od właścicieli apartmana ;) , a na Naxos nie pamiętam wypożyczalini :oops:

Na Paros
Samochód zarezewowaliśmy w wypożyczalni Global (tej samej co 2 lata temu w Atenach)
Rajan co jakiś czas podsyła mi swoje "super" oferty, no i z jednej z nich skorzystałam.
Za 10 dni z pełnym ubezpieczeniem zapłaciliśmy 340 euro - całkiem spoko.
Było tylko małe niedomówienie ...
Ale może to jest typowa praktyka na wyspach, tylko my jesteśmi niedoświadczeni :wink:
Mianowicie ...
Auto mieliśmy odebrać w porcie. Przyjechaliśmy więc do Pariki i w okolicach portu (taki adres miałam podany na voucherze) szukaliśmy siedziby naszej wypożyczalni.
Były różniste wypożyczalnie, Hertze, Avisy, Budgety, a Globala nie :?
Postanowiliśmy zasięgnąć języka. Weszliśmy do Europcara ...
No i bardzo miły młody człowiek poinformował nas, że wypożyczalnia Global nie ma tu biura i że pewnie ich człowiek czeka na nas z samochodem koło portu ...
Ale mówi żebyśmy poczekali u nich, a on zadzwoni do tego "naszego" człowieka żeby tu podjechał ...
Bardzo miło z jego strony, bo jakby nie patrzeć auto wzieliśmy od jego konkurencji :oczko_usmiech:
Jak powiedział tak zrobił i po kilku minutach podjechał nasz bolid :mrgreen:
Formalności poszły sprawnie, zawsze wyglądają tak samo ;)

Na Santorini
Auta rezerwowała nam właścicielka apatrmana, w polecanej przez siebie wypożyczalni - klik :oczko_usmiech:
Ustaliliśmy, że jedno auto ma być większe, dla 5 osób, drugie może być jakieś maluśkie :lol:
Ceny odpowiednio 45 euro i 40 euro ;)
Ostatnio edytowano 14.07.2025 10:04 przez mysza73, łącznie edytowano 1 raz
megidh
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) megidh » 14.07.2025 08:49

piekara114 napisał(a):KORFU (Kerkyra)
[2. 19-21.06.2024
Nie znalazłam nazwy wypożyczalni, ale może Gosia podeśle nazwę to uzupełnię…..
megidh napisał(a):W środę rano po śniadaniu oczekiwaliśmy na podstawienie do hotelu samochodu, który wynajęliśmy na trzy ostatnie dni naszego pobytu na Korfu. Wynajem załatwiliśmy przez internet jeszcze będą w Polsce. Koszt wynajęcia auta Kat. B na trzy dni z pełnym ubezpieczeniem i dodatkowym kierowcą, to 128,90 euro.
Samochód nie był pierwszej, ani nawet drugiej młodości, z czego się nawet ucieszyliśmy, bowiem drogi na wyspie Korfu są niestety nie najlepsze, więc lepiej nie mieć tutaj super auta, bo wiązałoby się to zapewne z bardziej dokładnym sprawdzaniem samochodu po odbiorze. A tak jego stan zewnętrzny i tak był nie najlepszym, więc my nie mogliśmy mu już chyba bardziej zaszkodzić. Pani pokazała nam wszystkie uszkodzenia, którym zrobiliśmy zdjęcia. Po dopełnieniu wszystkich formalności zapłaciliśmy kasę i mogliśmy jechać.

Auto zamawiałam a pośrednictwem: https://autonakorfu.pl/.
Samochód dostaliśmy z wypożyczalni ZetaCars.
Zero problemów. Płatność gotówką przy odbiorze auta, bez karty kredytowej.

Bardzo nam przypadło do gustu poczucie humoru zaprezentowane w korespondencji meilowej z wypożyczalnią "auto na Korfu"
Waldemar, dziękujemy za złożenie rezerwacji za pomocą strony autonakorfu.pl
Jesteśmy podekscytowani Twoją rezerwacją! Nasze samochody czekają na Ciebie, abyś mógł odkryć piękno Korfu i przeżyć niezapomniane chwile!

Twoje zamówienie jest w trakcie potwierdzania, proces ten zazwyczaj trwa do 120 minut. Jednak ze względu na duże zainteresowanie może się to wydłużyć do 24 godzin. Ale nie martw się, nasz zespół pracuje na pełnych obrotach, aby jak najszybciej potwierdzić Twoją rezerwację.

Jeśli masz pytania lub potrzebujesz dodatkowych informacji, zadzwoń pod numer +48 574 371 050. Nasz zespół chętnie Ci pomoże.

Nie możemy się już doczekać, kiedy będziesz za kierownicą naszych fantastycznych samochodów, podziwiając urok Korfu i odkrywając jego magiczne zakątki. Przygotuj się na niezapomniane przygody, niezliczone widoki i mnóstwo śmiechu!

No dobra, teraz na poważnie - jesteśmy gotowi zrobić dla Ciebie wszystko, co w naszej mocy, aby Twoje doświadczenie na Korfu było wyjątkowe. Liczymy na to, że stworzymy dla Ciebie niezapomniane wspomnienia, które będą Ci towarzyszyć przez wiele lat!

Jeśli masz jeszcze jakiekolwiek pytania lub potrzebujesz dodatkowych informacji, nie wahaj się skontaktować z nami. Jesteśmy tutaj, aby Ci pomóc.

Poniżej przedstawiamy szczegóły Twojego zamówienia:

Potwierdzenie rezerwacji przyszło po 12 godzinach.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 15.07.2025 05:56

Peloponez...

- Araxos Rent a Car Patra
- https://araxosrentacar.com/
- Lokalna, wynajem bezpośredni
- kontakt telefoniczny, mailowy, dość szybko odpowiadali
- wynajem bez przedpłaty, bez blokady karty (niższe kategorie aut)
- miejsce gdzie można wynająć lub odebrać auto jest wskazane na ww stronie internetowej, inne lokalizacje do dogadania
- gotówka, karta debetowa, karta kredytowa
- paliwo same to same
- ceny nie podaję, bo to był r.2019, auto Fiat Grande Punto
- oddanie auta: kluczyki albo w samochodzie w umówionym miejscu albo w recepcji

Polecam.
AgaGy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaGy » 19.07.2025 17:17

Santorini

Santorini Car Rental
https://santorini-car-rental.com/en/
Rezerwacja przez stronę na 3 miesiące przed wyjazdem, ale widzę, że ceny na sierpień są niższe niż wtedy (nasz pobyt to VIII 2022).
Rezerwacja bez zaliczki.
Samochód dostarczono i potem odebrano z naszego hoteliku, bez dopłat, płaciliśmy gotówką, braliśmy ich ubezpieczenie, żadnych depozytów, 0 exces.
Byliśmy zadowoleni.
dekoder
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dekoder » 19.07.2025 18:13

Nigdy nie rezerwowałem samochodu z wyprzedzeniem. Na miejscu jest pełno lokalnych wypożyczalni. Nawet w takich zadoopiach jak Matala na Krecie.

Dodatkowym plusem jest to, że w sezonie zwykle brakuje najmniejszych/najtańszych modeli i dostaje się większe auto w niższej cenie :)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 19.07.2025 18:40

W sezonie na miejscu prawie nie ma szans wynająć auta na tydzień czy dwa od ręki. Ba, często jest problem nawet na kilka dni (4+) pod rząd wynająć....
hzag
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hzag » 20.07.2025 15:28

Ateny
Wypożyczalnia: Aramis
Bezpośrednio.
07.07.2025 g.10 - 18.07.2025 g 14 (12 dni)
Suzuki Celerio
Pełne ubezpieczenie, 0 excess, oprócz opon i szyb. Bez depozytu.
Płatność online - zaliczka, kartą - reszta na miejscu.
105€ + 423€ = 528€
Paliwo: same - same
Odbiór: centrum Aten, zwrot: lotnisko.

Odbiór: prawko i dowód pokazać, podpisy, w miejsce uszkodzeń na kwicie facio wpisał FDW, zapłaciłem resztę.
A on do mnie: jeszcze 400 eur depozytu.
Ja oczy jak 5 pln i mówie, że nie bylo mowy o żadnym depozycie.
W mailu też nie? Nie.
Aha, to ok. No to bez depozytu. Nara. :D

Zwrot:
Auto ok?
Ok.
Paliwa jest tyle samo?
Tak.
Ok, nara.

Autko nienajnowsze, ale sprawne, całkiem pojemne i klima wydajna.
dekoder
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dekoder » 20.07.2025 18:12

piekara114 napisał(a):W sezonie na miejscu prawie nie ma szans wynająć auta na tydzień czy dwa od ręki. Ba, często jest problem nawet na kilka dni (4+) pod rząd wynająć....

No ale po co wynajmować na tak długo? Można na dzień czy dwa. A potem znowu na krótko. Nigdy nie miałem z tym problemu. Jakieś mocne jeżdżenie w sezonie przy tamtejszych temperaturach to chyba tylko dla wyczynowców. Rok temu zrobiliśmy sobie raz wycieczkę do Salonik i to wieczorem, a i tak było mocno ponad 30C.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 20.07.2025 18:37

Wiele osób tak spędza czas. Baza w 2-4 miejscach, codzienne zwiedzanie i plażowanie w innych miejscach. Takich osób jest sporo, także tu na forum.

Co do temperatury, to bez przesady.... Jednemu ciepło w 20 st. (ja np. zamarzam), a drugiemu 35 st. w niczym nie przeszkadza.
Ludzie są różni....
Ostatnio edytowano 21.07.2025 06:47 przez piekara114, łącznie edytowano 1 raz
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 20.07.2025 19:04

Ja auto zawsze biorę na cały wyjazd.
Po pierwsze apartman raczej zawsze mam w mniejszych lub większych zadupiach gdzie nie ma wypożyczalni, po drugie codziennie jesteśmy na innej plaż i codziennie coś zwiedzamy.
Tak więc auto zawsze rezerwuję wcześniej i na cały pobyt.
Poprzednia strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Greckie wypożyczalnie samochodów - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone