Chciałabym ostrzec osoby planujące wynajem motorówki w Turanj. Jeździmy z rodziną do Chorwacji od 17 lat i zawsze mieliśmy bardzo pozytywne doświadczenia, ale w tym roku spotkała nas bardzo nieprzyjemna sytuacja.
Wypożyczyliśmy motorówkę (około 7 metrów) w firmie Calypso Rent a Boat. Za dzień wynajmu zapłaciliśmy 280 euro. Przy oddaniu łodzi okazało się, że musimy dodatkowo zapłacić za paliwo – o czym wcześniej nikt nas nie poinformował. Problem w tym, że licznik paliwa był zepsuty, więc nie mieliśmy żadnej pewności, ile rzeczywiście było w baku. Poproszono nas, żeby zatankować „do pełna”, co kosztowało dodatkowe 82 euro.
Cała sytuacja pozostawiła bardzo złe wrażenie i mam poczucie, że zostaliśmy po prostu naciągnięci. Dlatego postanowiłam opisać to tutaj, żeby inni turyści byli świadomi i mogli uniknąć podobnych niespodzianek.
Jeśli ktoś z Was miał kontakt z tą firmą, chętnie poznam Wasze doświadczenia.

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
Cos mi tu nie gra z zepsutym liczikiem bo skoro wzielismy lodke plywalismy i jeszcze skasowano nas na 82 euro to chyba paliwo bylo w baku
Motorowki pala bardzo duzo paliwa W caly dzien realnie jest mozliwe wypalenie takiej ilosci..png)