agata26061 napisał(a):Z tymi komarami faktycznie był problem w 2018 roku w Ivan Dolac.
Ale relacja dotyczy obecnego roku.
.png)
elka21 napisał(a):agata26061 napisał(a):Z tymi komarami faktycznie był problem w 2018 roku w Ivan Dolac.
Ale relacja dotyczy obecnego roku.
.png)
Bravik napisał(a):Sierściuchy przecudne
agata26061 napisał(a):Właścicielka apartamentu tłumaczyła mi, że gmina nie ma kasy na odkomarzanie i nie pryskali wtedy.
Habanero napisał(a):Sierściuchy przecudne i dodałbym jeszcze - leniwe, jak cały Sućuraj![]()
Habanero napisał(a):
Zdjęcie kościółka między palmamido folderu o Hvarze.
.png)
kaeres napisał(a):Ale jak Konrad zwiedził go jako pierwszą miejscowość to może się podobać.
Sprawdzę to w 2020 bo tamtędy zamierzam wjechać na wyspę.
.png)
piotrf napisał(a):Agnieszko , ciekawy jestem Waszej Czarnogóry , "kilka" ciekawych miejsc tam jest . . .![]()
elka21 napisał(a):Wiem, że Ty na pewno to wytłumaczysz.
W Sucurju, rozumiem, że tak poprawnie odmieniają nazwę miejscowości Chorwaci.
W Sucuraju, tak w większości odmieniamy my wszyscy.
Czy jest to duży błąd![]()
kaeres napisał(a):Czy na tą plażę można łatwo dostać się od strony lądowej ?
Myślę, że jest jakieś przejście od Malej Stinivy ale z dzieckiem 9l da się tam przejść ?
.png)
elka21 napisał(a):Dziękuję bardzo za wytłumaczenie.
Wiedziałam, że na Ciebie można liczyć![]()
maslinka napisał(a):...
Plaże na Hvarze (Konrad) są różnorodne i trudno im odmówić urody, a jednak w tym punkcie muszę się do czegoś przyczepić...
Chodzi o potencjał kajakowy. Tylko dwa czy trzy razy udało nam się dopłynąć Plavcem do plaży, którą mieliśmy "na własność"Pod tym względem na Visie było o wiele lepiej. (Vis w kategorii: plaże bije na głowę wszystkie chorwackie wyspy. Takie jest moje zdanie
)
Zrobiliśmy bardzo dużo wycieczek kajakowych (aż osiem!) i szczerze mówiąc, spodziewałam się, że będą one bardziej atrakcyjne - pozwolą nam odkryć wyjątkowo piękne i bezludne zatoczki. Niestety, w sezonie na Hvarze wszystkie "perełki" zostały już odkryte przez innych posiadaczy różnej maści pływadełA może wybieraliśmy niewłaściwe rejony... Faktem jest, że musieliśmy się dopasowywać do kierunku wiatru (więc pewne ograniczenia były), a wiało niemal codziennie przez cały nasz pobyt...
...
.png)
corrina napisał(a):Maslinko, ta droga, której nie widziałaś wcześniej (przepraszam, ale nie umiem cytować tak, żeby i zdjęcie się wkleiło), to tędy się jedzie do autostradowego przejścia z BiH. W sierpniu wracaliśmy nią z Mostaru w drodze do Drvenika..
Habanero napisał(a):Wtedy starsi na kajaczek i już robi się miło
Habanero napisał(a):O plażach Visu mówisz w kontekście kajaka, czy ogólnie uważasz, że ma najpiękniejsze plaże ?
.png)
.png)
Zupełnie niepotrzebnie. Dojście do tej plażyczki jest bezproblemowe nawet z młodszymi dziećmi. Mi zajęło 5-7 min z foceniem po drodze. Ścieżka jest dobrze wydeptana. Połowa pod górę ale nie jest to jakaś ciężka wspinaczka na krawędzi urwiska, więc jeśli trafi się kolejna okazja to nie rezygnujcorrina napisał(a):kaeres napisał(a):Czy na tą plażę można łatwo dostać się od strony lądowej ?
Myślę, że jest jakieś przejście od Malej Stinivy ale z dzieckiem 9l da się tam przejść ?
Wiola na pewno Ci powie, że można![]()
![]()
Ja się nie odważyłam bez dzieci