Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 19.07.2026 12:48

Bliżej ma na Sv. Luka. W zaszłym roku były dni że oprócz nas nie było nikogo, a plaża urokliwa. Dobry dojazd i samo dojście do plaży.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 19.07.2026 13:47

Basik_63 napisał(a):Bliżej ma na Sv. Luka. W zaszłym roku były dni że oprócz nas nie było nikogo, a plaża urokliwa. Dobry dojazd i samo dojście do plaży.

Fakt. Mam tę plażę nawet zapinezkowaną, ale jeszcze nie udało mi się tam dotrzeć :)
Jeśli będzie mi jeszcze kiedyś dane odwiedzić tę wyspę, to zacznę właśnie od niej ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.07.2026 22:54

KrosOsa napisał(a):Dziękuję za info:) Zaczynam od 14.08. więc też zdaję sobie sprawę, że raczej nie ma co liczyć na błogi spokój:) Gdzie zdobyć taką mapkę?

Jest taka mapa :oczko:

https://ontheworldmap.com/croatia/islan ... -hvar.html
qra69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qra69 » 29.08.2026 14:33

Siedzę sobie na tarasie w Povlji i planuje powoli urlop na 2027. Padło na Zavala na Hvar. Wybieram się 23.08, czy w tym terminie plaże przy wiosce będą zatłoczone? Planujemy pojeździć po okolicznych plażach (przeglądałem wątek Habanero :) ) jednak fajnie by bylo jakby udało się znaleźć jakieś bezludne miejsce w okolicy apartamentu. Może ktoś coś doradzi?
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 29.08.2026 15:53

Ja na bezludne to raczej bym zbytnio nie liczyła nawet w tym terminie.
qra69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qra69 » 29.08.2026 18:26

A czy według ciebie jest to spokojne miejsce na wakacje bez tłumów? preferujemy małe mieścinki, wystarczy sklepik, kilka knajpek i jakąś promenada ewentualnie miejsce do spacerów.
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 29.08.2026 20:45

Szczerze? Zatunelowe osady bo mieścinkami bym ich nie nazwała, to nie moja bajka więc niewiele o nich mogę powiedzieć. Bywałam tam tylko kilka razy na plażach. Jak ukochałam Jelsę i tu spędzam wakacje już 11 raz. Sympatyczna też jest Vrboska. Ale jak to mówią nie ważne co ładne, ważne co się komu podoba.
slawko123
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawko123 » 05.09.2026 22:47

qra69 napisał(a):fajnie by bylo jakby udało się znaleźć jakieś bezludne miejsce w okolicy apartamentu

qra69 napisał(a):preferujemy małe mieścinki, wystarczy sklepik, kilka knajpek i jakąś promenada ewentualnie miejsce do spacerów

Te dwa wymagania raczej się wykluczają.
Albo szukamy bezludnego miejsca np. w rejonie Zastražišće/Gdinj,
gdzie nie ma miejsc parkingowych dla "obcych" i gdzie długi dojazd z miasteczek zniechęca innych.
Albo decydujemy się na większe wioski czy miasteczka,
akceptując, że plaże w sezonie będą raczej zatłoczone (bo są za małe jak na liczbę chętnych).

Nie mniej jednak nawet na takich obleganych plażach można zaznać spokoju, bo późnym wieczorem lub wcześnie rano bywa całkiem pusto:
Załączniki:
uvala.jpg
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 426
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone