Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Laptop - jaki kupić?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 30.12.2012 18:28

jakikolwiek ważne by byl spod znaku SONY VAIO ! :)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 30.12.2012 18:56

cronaturki napisał(a):jakikolwiek ważne by byl spod znaku SONY VAIO ! :)

Moje Córki mają Vaio a ten z zeszłego roku biało perłowy jest piękny i lekki
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 31.12.2012 18:17

No i stało się - Acer Aspire V3-571G

:D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 31.12.2012 18:32

Niby, że słowo stało się? ;)

Będziesz zadowolony. Nawet Battlefielda Trójkę ci pociągnie.
Teraz czeka cię żmudny proces konfiguracji i instalacji :D
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 31.12.2012 18:37

Jacek S napisał(a):No i stało się - Acer Aspire V3-571G

:D

Pomyślności i zero kłopotów , ładny design , i7 procek 4 rdzenie
Obrazek
Obrazek

nowocześniejszy niż moja stara toshiba , ale mam za to głośniki HARMAN/KARDON dźwięk przestrenny :D i jako taki basik :D
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 10.12.2014 21:59

Odświeżę temat.
Minęły 2 lata (od ostatniego postu), technika poszła naprzód... a mój laptop łapie zadyszkę. Czas pomyśleć o nowym.
Zawsze miałem alergię na wszystko z napisem Made in China, ale niestety czasy mamy takie, że po prostu innych rzeczy nie ma :? Nawet Iphone'y i Nokie (jeszcze) produkowane są w Chinach a najlepsze w tej chwili laptopy to podobno chińskie Lenovo :? I o takim też myślę.
Trochę będzie mi brakowało Windowsa 7, bo obecnie wszystkie mają już 8.1, ale cóż... trzeba iść z postępem i zaakceptować kafelki :)
Nie używam laptopa do gier - a wiadomo, że te mają największe wymagania. Proszę o opinie - szczególnie tych, którzy "siedzą" w temacie :)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 11.12.2014 20:56

Jak dla mnie, tylko dwie sensowne firmy pozostały na rynku, jeśli mówimy o lapku w rozsądnej cenie, czyli - jak dla mnie - maks. 3 tyś. zł. Są to Dell i właśnie Lenovo. Ja, jakiś czas temu długo szukałem i dużo pytałem. Po poszukiwaniach i uzyskaniu odpowiedzi wybrałem Della... Póki co, nie narzekam, a już go troszkę mam.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 11.12.2014 22:43

MRK napisał(a):Jak dla mnie, tylko dwie sensowne firmy pozostały na rynku, jeśli mówimy o lapku w rozsądnej cenie, czyli - jak dla mnie - maks. 3 tyś. zł. Są to Dell i właśnie Lenovo. Ja, jakiś czas temu długo szukałem i dużo pytałem. Po poszukiwaniach i uzyskaniu odpowiedzi wybrałem Della... Póki co, nie narzekam, a już go troszkę mam.

W tablecie pomóż :lol:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 11.12.2014 23:06

MRK napisał(a):Jak dla mnie, tylko dwie sensowne firmy pozostały na rynku, jeśli mówimy o lapku w rozsądnej cenie, czyli - jak dla mnie - maks. 3 tyś. zł. Są to Dell i właśnie Lenovo. Ja, jakiś czas temu długo szukałem i dużo pytałem. Po poszukiwaniach i uzyskaniu odpowiedzi wybrałem Della... Póki co, nie narzekam, a już go troszkę mam.

Też sporo ostatnio czytam i szukam. Dell i Lenovo w środku stawki - we wszystkich prawie rankingach na czele Asus i Toshiba 8O Na razie czekam na "po świętach" - wtedy często można trafić na jakieś wietrzenie magazynów. Może do tego czasu mój staruszek jeszcze pociągnie :)

jara napisał(a):W tablecie pomóż :lol:

A co z tym będziesz robił? Żonie kawę na nim do łóżka przynosił? :wink:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 11.12.2014 23:27

greenrs napisał(a):A co z tym będziesz robił? Żonie kawę na nim do łóżka przynosił? :wink:

Jak się da :smo: Potrzebuję generalnie do przeglądania sieci. Laptop niech sobie będzie, chcę coś mniejszego, ale nie smartfona.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 11.12.2014 23:46

jara napisał(a):

W tablecie pomóż :lol:

Sam właśnie szukam. Pytanie, po kiego jest potrzebny? Ostatnio kumpel, fanatyk gier, sprawił sobie lapka Dell Alienware za ok. 11 000zł. Tak więc i tablet może nieźle skubnąć po kieszeni.

A z tabletów... Pracuję z iPadem... Fajnie to śmiga. Sam sobie nie kupiłbym, bo szkoda mi kasy na taki sprzęt do warunków domowo/wyjazdowo/ogólnych, ale jak ktoś chce...

greenrs napisał(a):Na razie czekam na "po świętach" - wtedy często można trafić na jakieś wietrzenie magazynów. Może do tego czasu mój staruszek jeszcze pociągnie :)

Swojego Della kupowałem w X-Com w katowickim "Belgu". Najtaniej tam był.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 12.12.2014 00:10

MRK napisał(a):Swojego Della kupowałem w X-Com w katowickim "Belgu". Najtaniej tam był.

Dzięki za wskazówkę. Ciekawa oferta - duży wybór i dość atrakcyjne ceny. Może w sobotę się wybiorę. :wink:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 12.12.2014 00:26

greenrs napisał(a):
MRK napisał(a):Swojego Della kupowałem w X-Com w katowickim "Belgu". Najtaniej tam był.

Dzięki za wskazówkę. Ciekawa oferta - duży wybór i dość atrakcyjne ceny. Może w sobotę się wybiorę. :wink:

No to masz jeszcze jedną wskazówkę: gdybyś chciał u nich kupić, to ichniejsze ceny obowiązują, przynajmniej dawniej tak było, dla płatności gotówką. Przy płatności kartą, ceny są troszkę wyższe. W razie czego, bankomat przy wejściu do "Belga".

Jara, zerknij na Lenovo Yogę. Chodzi mi po głowie. Nie wiem, ile cali potrzebujesz, bo ja szukam "10", a tutaj wybór już jest mniejszy.
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 12.12.2014 16:56

Greenrs może zaglądnij na tą stronę:
http://www.benchmark.pl/tematyka/jaki-laptop.html
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 12.12.2014 18:57

Hej Greenrs. Ja Ci napiszę tak: jak ja bym teraz kupował nowego laptopa (a tez nie używam go do gier) to bym brał pod uwagę następujące parametry:
- procesor klasy i5 lub nowszy (teraz mam i3 więc chciałbym lepszy)
- pamięć operacyjna min. 8 GB RAM (teraz mam 4)
- pojemność dysku min 500 GB
- Windows 7 (najbardziej stabilny dostępny jeszcze system )
- wielkość ekranu to już wedle upodobania ale nie mniej niż 15 cali
- chciałbym żeby to był Dell
Teraz mam Toshibę i drugi raz już bym tej firmy nie kupował. Delle mieliśmy kiedyś w firmie i były niezniszczalne. Poza tym wziąłem się na sposób i ostatnio spytałem serwisanta z jaką marką ma najrzadziej do czynienia: odpowiedział że właśnie Dell.
Patrz też na to jaka firma ma najlepszy i najwygodniejszy serwis gwarancyjny i pogwarancyjny.
Wpisałem te kryteria w Komputronika i wyszły dwa sprzęty za 2699 i 2899 ale nie wiem czy taki budżet by Cię interesował.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone