napisał(a) greenrs » 23.02.2018 23:30
Mam nieco odmienne doświadczenia. Od 2,5 roku posiadam laptopa Lenovo, który właściwie od samego początku sprawia problemy. Ma okresy (miesiąc lub dwa), że działa dobrze, po czym przez kilka dni nie daje się uruchomić lub działa tak, że poszczególne aplikacje uruchamiają się przez kilka minut. Przed upływem gwarancji chciałem go oddać do naprawy ale zrezygnowałem, gdy dowiedziałem się, że Lenovo jako jedyna marka laptopów są odsyłane do Niemiec i naprawa może trwać nawet dwa miesiące. Syn prawie w tym samym czasie kupił również Lenovo ale z innej półki cenowej - tzw. laptop gamingowy. Działa lepiej ale też nie jest wolny od problemów. Wcześniej miałem Acera. Działał bez większych problemów przez kilka lat. W końcu przestał spełniać moje wymagania.
Prawie cały dzień spędziłem na reanimowaniu mojego Lenovo. Zrobiłem przywracanie systemu do kopii sprzed 10 miesięcy. Wiele rzeczy straciłem ale na razie działa lepiej, choć nie mogę powiedzieć, że dobrze. Jedną zwiechę już zaliczył. Podejrzewam, że problem jest natury sprzętowej a nie software'owej.
Dlatego dalej szukam. Trochę szkoda mi kasy - tym bardziej, że czeka mnie też zakup nowego smartfona i bolesna przesiadka z Windows Phone na Androida.
Cóż począć...