Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Laptop - jaki kupić?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.11.2012 17:57

Istotne jest robienie automatyczne back upów. Tego jednak żadna Winda nie potrafi... :papa:
Sebulba
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sebulba » 04.11.2012 18:09

FUX napisał(a):Istotne jest robienie automatyczne back upów. Tego jednak żadna Winda nie potrafi... :papa:

Hmm... Win 7 chyba to robi...

Przy moim poprzednim wpisie nie wspomniałem o twardym dysku. Przy 500 GB powinno się mieć przez dłuższy czas spokój. Jeśli się potem o niego dba używając odpowiednich programów (np. polski i darmowy odkurzacz) to spokoju jest jeszcze wiecej.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.11.2012 18:16

Jakis czas temu wyłączyłem się z oprogramowania Billa, więc sie nie ustosunkuję... :mrgreen:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 04.11.2012 18:36

Za grosze można kupić program Aschampoo Win Optimizer , to apka co wyczyści rejestry, wyczyści dyski , pamięć ,ciasteczka , zrobi defragmentację dysku , zrobi back up'a co zamarzysz ... ?

Po prostu I OS ma te apki już wgrane a winda to czysty system ,
Jednak jest w windzie opcja powrotu do punktu przywracania systemu , robi co jakiś czas, lub przy ważnych instalkach , i jeśli zacznie się coś sypać można użyć przywracania systemu przed instalacją , ma to wadę, że nie będzie tez innych danych wgranych między czasie .

wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.11.2012 18:53

Ile razy, na przestrzeni ostatnich kilku lat, korzystaliście z PPS?

FUX, musisz robić backupy?
Kurde, system zmień na pewniejszy :roll:

;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.11.2012 19:28

Ja nie muszę robić; kopia zapasowa robi się automatycznie w TM.
Och, jacy Wy ubodzy jesteście w mozliwości sprzętowo-programowe, korzystając z W.

:wink:

P.S. Od kilku lat system mi sie nie położył w odróżnieniu od Lenovo, w którym wy.... się wszystko w kilka dni po reinstalce na nowo. Padło w czasie uzupełniania tego, co było na kopii zapasowej; na szczęście.
W to zło z mojego punktu widzenia.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.11.2012 19:42

FUX napisał(a):Och, jacy Wy ubodzy jesteście w mozliwości sprzętowo-programowe, korzystając z W.

No pewnie, że najlepsze samochody to te, które mają komplet narzędzi w bagażniku i zapewnione stałe miejsce w serwisie samochodowym, a nie te, które tych usprawnień nie potrzebują ;)
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 04.11.2012 19:46

A co sądzicie o wirtualnym dysku?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.11.2012 19:52

weldon napisał(a):
FUX napisał(a):Och, jacy Wy ubodzy jesteście w mozliwości sprzętowo-programowe, korzystając z W.

No pewnie, że najlepsze samochody to te, które mają komplet narzędzi w bagażniku i zapewnione stałe miejsce w serwisie samochodowym, a nie te, które tych usprawnień nie potrzebują ;)

To jest daleko posunięta nadinterpretacja. Jako kilkunastoletni użyszkodnik Windy napiszę tylko jedno.
To jest badziew.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.11.2012 19:53

ebolec napisał(a):A co sądzicie o wirtualnym dysku?

Jędruś, ale o chmurze piszesz?
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 04.11.2012 19:57

Tak, mam na myśli chmurę.
Nie, nie jestem Jędrusiem :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.11.2012 20:00

Oprócz serwera pocztowego, z którego nie ściągam na komp poczty, to nie korzystam.
Jeżeli musisz uzywać windy, to Twoja strata. Jeżeli możesz sobie pozwolić na przesiadkę na owocowy sprzęt, to polecam.
Do tego time maschine i masz problem ze swoimi danymi z czaszki.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.11.2012 20:08

FUX napisał(a):To jest daleko posunięta nadinterpretacja.

No pewnie :mrgreen:
FUX napisał(a): Jako kilkunastoletni użyszkodnik Windy napiszę tylko jedno.
To jest badziew.

Nie histeryzuj :)
Używam wiele systemów MS, od wielu lat na różnych kompach i od czasu XP SP3 nie mam z nimi jakichś specjalnych problemów.

Popraw mnie, jeżeli się mylę, ale Mac OS to jest ten system pracujący na Intelach,
na którym Apple umożliwia instalowanie Windowsa?

W drugą stronę, na jakimś Virtualu, to chyba nie jest możliwe?
A nawet jak jest, to, ciekawe, ale mało kto potrzebuje ;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.11.2012 20:11

Na japku można windę powiesić, tylko po co?
No chyba, że ma się dziwne specjalistyczne programiki, typu NFZ.
Ja nie mam, więc mi to LOTTO. :wink:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 04.11.2012 20:37

FUX napisał(a):To jest daleko posunięta nadinterpretacja. Jako kilkunastoletni użyszkodnik Windy napiszę tylko jedno.
To jest badziew.

Jak pisałem nie miałem do czynienia z iOS , ale zadam Ci pytanie ,czy miałeś przez dłuższy czas w użytkowaniu Windę 7 64 bit ? bo już np Vista to gniot ,czy starsze XP się sypały .
ja z Windy 7 jestem zadowolony ,a mam sporo baz danych i nieraz po kilka jest otwarte , nic nie muli , nic nie piszczy po prostu malina ...

nie należy tu porównywać systemów z przed kilkunastu lat ... bo i wtedy sprzęt był .... jakiś taki w powijakach .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone