Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Laptop - jaki kupić?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ebolec
Cromaniak

Postnapisał(a) ebolec » 28.10.2012 16:16

PoFUXowało się Tobie cosik :wink: MacBook Pro- tani? Dobre, a nawet smaczne :lol:
Zebik, Ty już prawie dwa lata kupujesz ten laptop :roll: No chyba, że to kolejny zakup :lol:
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 28.10.2012 16:23

Tania to jest pasztetówka w tesco w promocji, jeżeli ktos tam zagląda.
Albo tanie, albo dobre.
Dobry jest MBP.

Jędruś. Wontek o Wigilii czytałeś?
Odezwij się do mnie na maila.
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 28.10.2012 16:50

zebik napisał(a):Poszukuję dobrego laptopa do biura (obsługa programów i internetu), 15 calowego niedrogiego - parametry nie muszą być zawyżone. Ot taki sprzęt coby podłączyć internet mobilny i drukarkę. Macie może jakieś propozycję.

Szukaj w Nokaut.pl możesz odfiltrować potrzebne Tobie parametry . Sprawdzone mam u dziewczynek już 4 lata 2 laptopy Sony VAIO , dobry sprzęt - lekki , jasny ekran cena będzie uzależniona od wyposażenia , dobre są Asusy i godne uwagi .

Miałem mobilny z Netii - ma to wadę - czasem siadasz z Laptopem w miejscu gdzie słaby sygnał np na poddaszu i co ? oddałem .
jest jednak inny sposób - mam smartfona HTC desire HD ten ma funkcję udostępniania internetu z sieci komórkowej jako Hotspot - czyli po WiFii z zabezpieczeniami Wpa PSk2 i hasłem , więc bezpiecznie , komórka sobie leży na regale ,gdzie zasięg jest ok. żonka ma internet na dole w sklepie , ja na poddaszu w sklepie a kliencie też dzwonią .

Nie potrzeba dodatkowej umowy na mobilny , opłata za urządzenie itd... ,wystarczy komórka , w moim przypadku to się sprawdziło, za 2 GB netu w orange płace 25 zł brutto. nie wykorzystuje tego .
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.10.2012 18:04

ebolec napisał(a):PoFUXowało się Tobie cosik :wink: MacBook Pro- tani? Dobre, a nawet smaczne :lol:
Zebik, Ty już prawie dwa lata kupujesz ten laptop :roll: No chyba, że to kolejny zakup :lol:

To już 2 lata - ależ ten czas zapindala :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.10.2012 18:06

Dzięki za podpowiedzi -to ma być prosty sprzęt do obsługi pakietu biurowego ewentualnie portali internetowych i do internetu ot i wsio. Bez żadnych wielkich dysków, hdmi, i innych bajerów. Prosty biurowy laptop byleby nowy.
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 28.10.2012 18:15

Jeśli ma to być sprzęt wyłącznie do zastosowań biurowych, obsługi office'a, internetu to faktycznie nie warto przepłacać. W przypadku VAIO płacisz głównie za design. W ubiegłym tygodniu widziałem w Komputroniku ASUSA za ok. 1500 zł. Parametry przeciętne ale dla Ciebie wystarczające. Moim zdaniem to dobry sprzęt. W podobnej cenie był też HP o podobnych parametrach ale HP ma mniejszą renomę.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 28.10.2012 18:23

zebik napisał(a):Dzięki za podpowiedzi -to ma być prosty sprzęt do obsługi pakietu biurowego ewentualnie portali internetowych i do internetu ot i wsio. Bez żadnych wielkich dysków, hdmi, i innych bajerów. Prosty biurowy laptop byleby nowy.

Wystarczyły by ci polizingowe, takie 2-4 letnie, ale jak nowy, to zobacz ofertę MM - w granicach do 2 i pół tysiąca znajdziesz i dotykowe ASUS'y i ACER'y i VAIO z Win 8.

W sumie, jak na dziś, to ganc pomada co kupisz.

Jak do biura, to nie musi być jakiś z lansem czy wymiennymi obudowami :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.10.2012 18:54

zebik napisał(a):Dzięki za podpowiedzi -to ma być prosty sprzęt do obsługi pakietu biurowego ewentualnie portali internetowych i do internetu ot i wsio. Bez żadnych wielkich dysków, hdmi, i innych bajerów. Prosty biurowy laptop byleby nowy.

Jest taki jeden "znafca", który zna się na wszystkim...może jego tak by się poradzić ? :D :D :D
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 28.10.2012 20:17

alessandro1977 napisał(a):

Jest taki jeden "znafca", który zna się na wszystkim...może jego tak by się poradzić ? :D :D :D

Spróbuj.
:idea:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.10.2012 21:03

greenrs napisał(a):Jeśli ma to być sprzęt wyłącznie do zastosowań biurowych, obsługi office'a, internetu to faktycznie nie warto przepłacać. W przypadku VAIO płacisz głównie za design. W ubiegłym tygodniu widziałem w Komputroniku ASUSA za ok. 1500 zł. Parametry przeciętne ale dla Ciebie wystarczające. Moim zdaniem to dobry sprzęt. W podobnej cenie był też HP o podobnych parametrach ale HP ma mniejszą renomę.

O właśnie o takie coś mi chodzi za cenę około 1500 zł. Patrzyłem na alledrogo
na taki
i na taki

weldon napisał(a):Wystarczyły by ci polizingowe, takie 2-4 letnie, ale jak nowy, to zobacz ofertę MM - w granicach do 2 i pół tysiąca znajdziesz i dotykowe ASUS'y i ACER'y i VAIO z Win 8.
W sumie, jak na dziś, to ganc pomada co kupisz.
Jak do biura, to nie musi być jakiś z lansem czy wymiennymi obudowami :mrgreen:

Tylko widzisz Piotrek polizingowych nie chcę, a nowe dotykowe są drogie. Jasne, że super byłoby kupić dotykówkę z wypasem ale niestety u mnie nie tak jak u Rockefelefów i trza policzyć kasę przed wydaniem.

alessandro1977 napisał(a):Jest taki jeden "znafca", który zna się na wszystkim...może jego tak by się poradzić ? :D :D :D

Zapytam jak już nikt inny mi nie pomoże. :D :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.10.2012 21:05

za bardzo nie czytałem co przed i za bardzo nie będę czytał co po mnie napiszą..
TOSHIBA
i wszystko jasne:)
ebolec
Cromaniak

Postnapisał(a) ebolec » 28.10.2012 21:09

arturac napisał(a):za bardzo nie czytałem co przed i za bardzo nie będę czytał co po mnie napiszą..
TOSHIBA
i wszystko jasne:)

Która Toshiba?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.10.2012 21:09

Jasne tylko rozpiętość cenowa Toshiby jest od 1200 do 4000 tyś. Który wybrać :?: żeby działał w biurze, a Pańcia naciska. :D :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.10.2012 21:25

chciałeś, tani, prosty i 13, to taki weź:) aby tej marki
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 28.10.2012 21:37

arturac napisał(a):chciałeś, tani, prosty i 13, to taki weź:) aby tej marki

I to jest słuszne podejście.

Ja akurat od dawne przestałem być zwolennikiem jakiejkolwiek marki
i bardziej się wyglądem kieruje i ceną.

Dotykowe widziałem już chyba od 2200, ale faktycznie to zbędny gadżet.

Ja kupuję tylko używane i stare, ale to dlatego, że potrzebuję LPT, a to coraz rzadszy port w laptopach :/

Niemniej, na przykład teraz, piszę na HP Latitude 610 - on ma chyba z 10 lat i mam tu AP CS5 zainstalowany,
w dodatku czasami korzystam z niego, więc co do parametrów to każdy nowy ci będzie odpowiadał :D

Dużo ważniejsza będzie ergonomia pracy: touchpad, klawiatura, dostęp do klawiszy funkcyjnych, możliwość podłączenia peryferiów, bo to decyduje, czy komputer się sprawdza.

Przede wszystkim sprawdź w jakimś sklepie która obudowa ci najbardziej odpowiada, a potem szukaj takiej konfiguracji, która ci cenowo najbardziej będzie pasowała.

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone