Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Laptop - jaki kupić?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.06.2012 10:12

Z 16 GB pomiędzy 1000, a 1700 za jeden, w zależności od abonamentu ... :/
Galaxy SIII 800 do 1500.

A ja mam do kupienia trzy telefony ... :(
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.06.2012 10:18

A po co Ci aż 3 szt?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.06.2012 10:22

FUX napisał(a):A po co Ci aż 3 szt?

dzieciorów pewnie ma tyle :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.06.2012 10:27

Wymieniamy niemal równocześnie wszystkie ...

Najpierw dwa, a niedługo trzeci.
Jakbym chwilę poczekał, to moglibyśmy wymienić wszystkie na raz.

W zasadzie jestem zdecydowany - Lumia 800 lub HTC One V, choć jeszcze powalczę, bo jest kilka takich jak Xperia S, ten Galaxy Note i SII czy Rhyme,
które mogłyby być ewentualnie.

Zależy co mi zaproponują po tylu latach współpracy :D
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 27.06.2012 16:13

weldon napisał(a):Zależy co mi zaproponują po tylu latach współpracy :D

Obyś się nie zdziwił (negatywnie oczywiście).
Wybór telefonu to kwestia gustu. Ja jak już napisałem wcześniej preferuję Samsunga lub Nokia. Do LG nigdy się nie przekonam, do HTC pewnie tak, co do Motoroli to jeszcze nie wiem.
Obecnie w domu posiadamy 3 Samsungi Wave GT S8500 kupione po 1zł kazdy w abonamentach za 29zł (180min. do wszystkich sieci) i to nam na razie wystarcza.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 27.06.2012 17:27

Weldon - jak chcesz duży rabat , to nie przez punkty , nie sklep online mimo że ma "promocje" niby , ja dzwoniłem prosto do BOK -biuro obsługi klienta i tam z tej promocji online HTC desire HD było 350 zł wynegocjowałem na 1 zł i jeszcze mi dorzucili pakiet Internet mail - wystarczający do synchronizacji takiego smartona ,
Pamiętaj ,że on ciągle się łączy z netem i taki podstawowy pakiet musisz mieć .
Bierzesz 3 telefony to masz 3 asy w rękawie i nimi odpowiednio zagraj .
W orange to *600 i czekać na konsultanta .. żadnych pośredników .Pozdrav.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 27.06.2012 17:36

arturac napisał(a):
FUX napisał(a):A po co Ci aż 3 szt?

dzieciorów pewnie ma tyle :)

Prtzynajmniej ulgi na dzeici fiskus mu nie zabierze :D
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 27.06.2012 18:33

auto_gt napisał(a): Pamiętaj ,że on ciągle się łączy z netem i taki podstawowy pakiet musisz mieć .

Nieprawda. W HTC możesz sobie ustawić, żeby łączył sie z siecią wyłącznie wtedy, gdy będzie w zasięgu Wi-fi. Ale pakiet dobrze mieć, żeby telefon nie tracił na swej funkcjonalności.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.06.2012 19:10

auto_gt napisał(a):Weldon - jak chcesz duży rabat , to nie przez punkty ...

Wiem, są ci "Partnerzy Orange", ale już kilka razy załatwiałem sprawy,
różne reklamacje itp., bezpośrednio w punkcie Orange i tam podjadę, tym bardziej, że nawet jak nic nie załatwię, to telefon pomacam.

Z tym internetem to wiem, że są hopki, bo kiedyś dziewczynom się na każdej stacji metra, jak zasięg łapał, łączył i synchronizował któryś, to myślałem że q...cy dostane, jak mi rachunek przyszedł, bo to miesiąc trwało, zanim rachunek dostaliśmy :D

Ech, dzieciak twierdzi, że Lumii nie chce :/

Chyba zaczynam od początku się zastanawiać :D
grypserek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grypserek » 27.06.2012 19:19

Odnośnie internetu w N8 było napisane - narzekać nie narzekam - działa, blado wypada w porównaniu z Samsungiem Galaxy II i III ;)
Jeżeli chodzi o jakość wykonania to HTC ale N8 również się udał pod tym względem, bardzo solidnie wykonany.
Jakość dźwięku dobra i lepsza niż w HTC, jak się nic w tym temacie w nowych produktach nie zmieniło. Oczywiście możliwość synchronizacji wszystkiego przez kabelek. Nawigacja w cenie ;)
Spust migawki zarówno na obudowie jak i poprzez ekran dotykowy.

Wiadomo, że do danego systemu trzeba się przyzwyczaić, najlepiej samemu "pomacać" - N8 to jest moja pierwsza Nokia i ja nie narzekam.

Wg mnie Lumia Nokii nie wyszła ;)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 27.06.2012 20:21

greenrs napisał(a):
auto_gt napisał(a): Pamiętaj ,że on ciągle się łączy z netem i taki podstawowy pakiet musisz mieć .

Nieprawda. W HTC możesz sobie ustawić, żeby łączył sie z siecią wyłącznie wtedy, gdy będzie w zasięgu Wi-fi. Ale pakiet dobrze mieć, żeby telefon nie tracił na swej funkcjonalności.

Przecież to jasne ze można ustawić w każdym co ma Andka 2,2 i więcej , jednka jak włączysz po gprsie i zpomniesz, nie majać nawet mini pakietu to rachunek spęcznieje..
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.06.2012 20:25

Zaczynacie mnie przerażać :lol:
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 03.07.2012 22:41

ebolec napisał(a):
weldon napisał(a):Zależy co mi zaproponują po tylu latach współpracy :D

Obyś się nie zdziwił (negatywnie oczywiście).
Wybór telefonu to kwestia gustu. Ja jak już napisałem wcześniej preferuję Samsunga lub Nokia. Do LG nigdy się nie przekonam, do HTC pewnie tak, co do Motoroli to jeszcze nie wiem.
Obecnie w domu posiadamy 3 Samsungi Wave GT S8500 kupione po 1zł kazdy w abonamentach za 29zł (180min. do wszystkich sieci) i to nam na razie wystarcza.

ebolec - z motorolli zrezygnuj - uzywam od ponad roku motorolli i to z wyzszej półki ES400, bardzo malo dostepna w kraju, rynek amerykanski - ale mam go od 15tu miesiecy i kilka dni temu dostałem 7egz!!! siadł wyswietlacz, gps, bateria 3razy, obecnie starcza na niecaly dzien, telefon nieporeczny, zawiechy to normalka - jednym słowem to totalna porazka - bardzo źle dziala bluetooth - naprawde odradzam bo są z nimi same klopoty.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.10.2012 15:27

Poszukuję dobrego laptopa do biura (obsługa programów i internetu), 15 calowego niedrogiego - parametry nie muszą być zawyżone. Ot taki sprzęt coby podłączyć internet mobilny i drukarkę. Macie może jakieś propozycję.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.10.2012 15:55

MBP 13''; resztę sobie daruj... :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone