Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Laptop - jaki kupić?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 22.06.2012 10:49

kaszubskiexpress napisał(a):Samsung, czy Acer ?

Miałem w rodzinie już trzy Acery. Spisywały się raczej bezproblemowo. Moim zdaniem to stosunkowo tani lecz solidny sprzęt do podstawowych zastosowań. W aktualnym tanim modelu po dwóch latach korzystania padła mi bateria, więc używam "na uwięzi".
Syn, który korzysta profesjonalnie preferuje jednak Asusa.
Z Samsungiem nie miałem nigdy do czynienia.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 22.06.2012 10:50

Arek napisał(a):

A jaki model ?? jaki wypas ??
Acery posiadają pewną "chorobę"

Przedział cenowy 2500-2700, więc średni wypas.
Model tak jak pisałem nie ma znaczenia, bo chodzi mi o porównanie w rodzaju: VW, czy Opel.

Dzięki za uwagę odnośnie "choroby", przerabiałem to przy swoim starym.

greenrs napisał(a):Syn, który korzysta profesjonalnie preferuje jednak Asusa.
Z Samsungiem nie miałem nigdy do czynienia.

Asus tez się nieźle prezentował, więc kto wie.
:wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.06.2012 10:58

A który serwis gwarancyjny i pogwarancyjny masz pod ręką?

Już nie pamiętam która, ale jakaś firma ma centralę w Pradze (czeskiej) i tam wysyła sprzęt do naprawy.
Reszta, w przedziałach cenowych, jest mniej więcej podobna, więc wybierasz "na optykeę" i ergonomię.

Samsunga dzieciak używa od kilku lat - 610 czy 620? Nie pamiętam.
Bezproblemowo. Jedynie na Vistę narzeka, ale to chyba dlatego, że nie instalowała service pack'ów.
Pamiętam, że za podobny zestaw jaki dostałem przy zakupie tego Samsunga, tylko ze znaczkiem HP itp. musiałabym dopłacić z pięć stówek.

Zdaje się, w ogóle, że Samsung jest, w tej chwili, jednym z niewielu lub nawet jedynym "markowym" sprzętem Made In Korea, bo reszta to z jednej fabryki w Chinach wychodzi :D

Pozdrawiam
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 22.06.2012 19:09

Tak więc - mam 2 Toshiby 1 - SATELLITE 100 ma już 7 lat na XP i ciągle działa ,klawiaturę zmieniłem bo niektóre klawisze poodpadały ,lub były złamane na pół, no ale tak jak go moja córa zużyła to w najśmielszych ich testach nie przewidzieli ... :lol:
2,
Toshiba P305 -S8842 , kupiony w N.Y. już 4 rok, na Wiście się wyłączał bez ostrzeżenia, ale na W7 PL już problem nie występuje i w zasadzie nic jak dotąd w nim się nie zepsuło poza wymianą baterii, klawiatura błyszcząca ma wiele wad ale nie widać na niej zużycia w postaci wypolerowanych klawiszy ,bo wszystkie takie są :) .

Oczywiście pisze na nich Made in China , ale podzespoły już nie , bo dyski są WD , procek Intel core**2 Duo T5750 i 4GB Ram karta Ati Radeon **HD 3470 +256 MB. no i głośniki poezja: Harman/kardon

Tak,tak na dzisiaj to już nie robi wrażenia ,bo 4 lata minęło, a to wiek . :)

Na dzisiaj jeśli miałbym kupić lapka to Asus ,uważam ,że najlepsze w naszej strefie ,poza Apple no ale tam inny system , więc to nie każdy kupi.

mój faworyt :
http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/2246171
Należy wspomnieć też o Sony Vaio http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/615458, mam 2 takie w domu i są naprawdę dobre elegenckie , ale słaby dźwięk .

Dodam ,że stacjonanry typu PC to sam składałem na płycie Asus N8X vs AMD Athlon 2600XP. - do dzisiaj działa . :wink:

Jak masz pytania Kaszubski to dawaj . Pozdrav
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.06.2012 19:13

Etam. Japko rządzi... :wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 22.06.2012 19:18

auto_gt napisał(a):Na dzisiaj jeśli miałbym kupić lapka to Asus

Biorę pod uwagę.
:wink:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 22.06.2012 19:20

Według mnie Acer to średnia półka tzw. budżetowy , Samsunga to raczej nie polecam bo działa na gwarancji a potem różnie - tak piszą, ogólnie w różnych forach .
Mam drukarkę Samsung laserową Clx-2160 a raczej urządzenie wielofunkcyjne , ciągłe problemy z podawaniem toneru. Dobrze ,że sam umię naprawić bo na serwisach to bym wydał 3 razy tyle co ją kupiłem ...
Pasek podajnika wywoływaczki sie porwał ,nie transportował toneru , potem pas obrazowania /folia pękła /przed czasem - nie ma folii tylko cały trzeba - za nowy wołąją 400 zł, po 20 tyś kopii Drukarka woła ,że Bęben światłoczuły do wymiany - 660 zł 8O , kupiłem ,źke drukował ,blado, zareklamowałem i oddali kasę ,a ponieważ włożyłęm nowy to ten zresteował chipa i na starym jechałem nast 20 tyś stron , tak naciąga Samsmung w przypadku drukarek ...dwa razy sięzastanów ... :lol:
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 22.06.2012 19:22

my polecamy z całym przekonaniem SONY vaio Wyborna rodzina laptopów :)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 22.06.2012 19:23

Kupuję samego laptoka, drukarki nie potrzebuję, korzystam ze służbowej :wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 22.06.2012 19:24

cronaturki napisał(a): SONY vaio

Przyjrzę się. Dziękuję za rady.
8)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 22.06.2012 19:26

FUX napisał(a):Etam. Japko rządzi... :wink:

japko - jabłko :D - mam Cię :D

Apple to świetny dopracowany sprzęt , wyprzedzający o rok lub więcej konkurencję .
Jobs - wizjonier , tak prowadził firmę , badania ,że dzisiaj już mają w programach to co ujrzy światło dzienne za 5 lat , jednak w moim przypadku wszystkie aplikacje firmowe są pod Windows i tego się muszę trzymać .
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.06.2012 19:40

Te super przyszłościowe komputery są kompatybilne z Widowsem ;)
Tylko po co przepłacać?
Wszyscy graficy mają Maca ;)

Na biurku albo w ... :lol:
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 24.06.2012 07:42

Znajomy kupił pod koniec ub. roku za około 1700zł Acera 15,6'' z serii TravelMata 5360G Intel B815 (2x 1,6GHz), 320GB, nVidia GT520M i jak z nim rozmawiam to jest z niego zadowolony. Podobno seria TravelMata to seria "biznesowa" ze wzmocnieniami zawiasów.

Acer za 2800zł
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 24.06.2012 09:31

Wczoraj zawiozłem na zakupy moje Dziewczyny ,a ja sobie chodziłem po "swoich" sklepach , w Media Expert stały wszystkie modele prócz Sony , widziałem DELL - niezłe sprzęty , tylko czemu one są "grube" ... jak wszyscy się spinają ,żeby cienkie robić ? ...

Ale cacka to są , widać w każdym detalu .
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 26.06.2012 16:20

Przysyłają mi co raz oferty DELL - mają nowe i poleasingowe , trafiają się pancerne ... jak komuś taki potrzeba to proszę DELL
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone