Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Laptop - jaki kupić?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 24.06.2011 00:17

O tak, popieram Anakina. Sam posiadam od dwóch lat Acera i jestem bardzo zadowolony. W maju kupiłem też podobny jako prezent na komunię :). Wcześniej poleciłem kumplowi. I wszystkie pięknie śmigają.

W zeszłym roku spaliła mi się płyta główna (chyba z mojej winy, ehhh...). Telefon, nazajutrz przyjechał kurier, sprzęt zabrali do Czech, po 8 czy 9 dniach był z powrotem u mnie - z nową płytą główną. Profesjonalizm.

Zapłaciłem niecałe 2 tysiące, teraz Acery o nawet ciut lepszych parametrach są na allegro po 1200-1300. Jeśli nie zamierzasz grać w najnowsze gry, taki niedrogi Acer bez wątpienia zaspokoi Twoje wymagania. Lekki, cichy i tańszy o 1000zł od laptopów bardziej renomowanych firm (o podobnych parametrach). W pracy mam możliwość korzystania ze sporo droższych laptopów Della i HP - nie widzę żadnych różnic w porównaniu z Acerem.

Do przeglądania Internetu, do oglądania filmów, do prezentacji multimedialnych (przy użyciu projektora) nadaje się z pewnością.

Pozdrawiam
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 24.06.2011 06:51

anakin napisał(a):Nie znam się na tym specjalnie,ale ja kupiłem młodemu to:

http://allegro.pl/laptop-acer-aspire-57 ... 52872.html

Hula jak ta lala. :D

Fajny zestaw. W dodatku ma klawiaturę numeryczną osobną.

Kilogram więcej do noszenia, więc jakąś ładną torbę od razu dokup małżonce, ale masz pełnowymiarowy sprzęt.

W sumie, Acer, Asus, Dell, HP czy Samsung to zaczyna być obojętne.

Kilka lat temu miałem do wyboru albo starszy model HP lub Della albo, za tę samą, a nawet ciut niższą, cenę, nowy, promocyjny, model Samsunga - jedyny minus, to to, że była tam Vista, ale, dopiero dziś, po kilku latach, przymierzamy się do przejścia na siódemkę i do pierwszego formatu. Kompletnie żadnych kłopotów nie było w tym czasie.

Mz lepiej dostać więcej RAMu i większy dysk, niż płacić za znaczek, a w tym Grześkowym zestawie masz i RAM i dysk...

I tak masz wszędzie to samo mejdin :lol:

Bierz tego Acera, tylko sprawdź jaki system i za ile, ci postawią.
Jeżeli jesteś windowsowiec, to siódemka Home lub Ultimate wystarczy.
W wersji OEM-owej (czyli sprzedawanej razem ze sprzętem) nie powinieneś dużo dopłacić.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.12.2011 10:54

Mi taki się spodobał
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.12.2011 11:01

smoki3 napisał(a):Mi taki się spodobał

Jasne ...

Taki widok w reklamie

Obrazek

... i nic więcej dla cromaniaka się nie liczy :lol:

Ja też chcę taki :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.12.2011 11:12

Jak dla mnie to z takim widokiem może być sam monitor.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.12.2011 11:19

Osobiście wolałbym taki widok z okna ... :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.12.2011 11:24

weldon napisał(a):Osobiście wolałbym taki widok z okna ... :D

Najpierw musiał byś mieć ciepłą posadkę gdzieś u "Góry" i dalej pójdzie z górki :wink:

Ps.A tak na serio, to nabyłem takowego. Jest całkiem fajny, duży zasięg Wi-Fi, bardzo przyjazne dodatkowe oprogramowanie DELL.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.12.2011 12:11

Też powinienem, ale jestem na etapie wyboru lodówki ... :/

Żonie obiecałem :)

Jest tu gdzieś temat "Jaka lodówka?" czy trzeba założyć nowy?

Tyle tu tego ... :roll:

:D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.12.2011 12:18

weldon napisał(a):Też powinienem, ale jestem na etapie wyboru lodówki ... :/

Żonie obiecałem :)

Jest tu gdzieś temat "Jaka lodówka?" czy trzeba założyć nowy?

Tyle tu tego ... :roll:

:D

Ja parę lat temu nabyłem LG z Obiegiem powietrza w środku lodówki, (czy czymś takim, zawł jak zwał) Rewelacja, produkty przechowują się świetnie i nawet jeśli się o jakimś zapomni 8O wysycha , a nie pleśnieje w środku.

Mój poprzedni lapek po pięciu latach wyzionął ducha.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.12.2011 12:24

Ja upatrzyłem sobie Whirlpool'a, tyle,że on ma strasznie grube drzwi, z dodatkowymi półkami w zamrażalniku i obawiam się, że mi się nie otworzy bez przebudowy kuchni.

W związku z tym przeniosłem zainteresowanie na Electroluxa, tylko nie mogę upolować modelu, który mi się spodobał :/

Ech, wydawało się, że to takie proste ...

W każdym razie proste w porównaniu z wyborem lapka :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.12.2011 12:26

weldon napisał(a):
W każdym razie proste w porównaniu z wyborem lapka :D

Aj tam, aj tam..... Masz dziesięć złotych i kupujesz za dychę :wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 22.06.2012 10:36

Mój stary laptop dogorywa, więc czas na nowy.
Oglądałem dzisiaj Samsunga i Acera.

Nie podaję modelu, bo to nie ma większego znaczenia, ale byłbym ciekawy Waszych opinii odnośnie tych dwóch marek. Parametry i ceny zbliżone.

Samsung, czy Acer ?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.06.2012 10:38

Apple. :wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 22.06.2012 10:41

FUX napisał(a):Apple. :wink:

Do Żubrówki jak najbardziej :wink:
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 22.06.2012 10:43

kaszubskiexpress napisał(a):Samsung, czy Acer ?

A jaki model ?? jaki wypas ??

Acery posiadają pewną "chorobę" - przy częstym zamykaniu / otwieraniu zdarza się, że pękają prowadnice matrycy, jeśli nie zorientujesz się w porę, to potrafi spowodować pęknięcia obudowy. Sama prowadnica kosztuje od 27 zł w górę (+porto) na znanym portalu aukcyjnym. Wymiana banalnie prosta.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone