Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak to było w PRL -wspomnienia na wesoło

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.01.2010 16:42

Jurek napisał(a):
Wstyd się przyznać :oops: takie bomby wrzucaliśmy do samochodów przez uchylone okan :oops:

.....to Ty łobuz byłeś Jurek..he he jak i ja.... :D :oops: :wink: :wink:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 08.01.2010 16:44

a wiecie co właśnie leci na TVP2................Janosik :D :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 08.01.2010 16:45

hajduczek napisał(a):a wiecie co właśnie leci na TVP2................Janosik :D :D

Oglądam :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.01.2010 16:46

hajduczek napisał(a):[Obrazek

Oj był czasem czerwony... :lol:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 08.01.2010 16:49

JacYamaha napisał(a):
hajduczek napisał(a):[Obrazek

Oj był czasem czerwony... :lol:

Chyba na ... pupie :lol:
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 08.01.2010 16:49

Jurek napisał(a):
oprócz motorowerów "komar" śmigały po ulicach także "wierchowina", "jawa 50" (w wersji z osłonami i "mustang") oraz "motorynki",

Był moment ze miałem swojego komara, po ojcu :cry: żaka i wierchowinę. Wszystko sprzedałem i kupiłem Panonię! Trochę pojeździłem i gdy już pracowałem (18 lat) kupiłem nówkę MZ, to był czad! po Gnieżnie Lenę na jednym kole woziłem :lol: Dziś w garażu stoi Yamaha xj750, od dwóch lat nie śmigana, brak czasu, jak jest czas to nie ma odpowiedniej pogody :x

Ja po ojcu miałem jawę 50, później był także czas na MZ250. Później (ale to już nie czasy PRL-u) również był czas na Yamahę XJ600. I wiele innych motocykli. Teraz nie jeżdżę motocyklem bo jednak nasze drogi nie są przyjazne motocyklistom a ja nie chcę robić kłopotu rozinie swoimi przyjemnościami. A wiem jak smakuje asfalt przy 120 km/h i nie chcę utrwalać w pamięci tego smaku. Jak w Polsce będzie kultura jazdy jak na zachodzie europy to się jeszcze wtedy skuszę na jednoślada.
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 08.01.2010 16:50

APEL...kto mi kupi skaner

Właśnie zainstalowałem :D Tylko brak czasu na skany :( Specjalnie czekałem do zimy, Wmówiłem sobie, że będę miał sporo czasu, a tu gó...o! Nadal doba ma tylko 24h!!!

A! Gwiazdor mi podrzucił 8O
Ostatnio edytowano 08.01.2010 18:24 przez Jurek, łącznie edytowano 1 raz
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 08.01.2010 16:53

hajduczek napisał(a):a wiecie co właśnie leci na TVP2................Janosik :D :D

Ale nadal oglądam z przyjemnością.
Już lecę do TV.

P.S. Ale temat zasuwa do przodu jak pociąg TGV.
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 08.01.2010 16:58

Jurek napisał(a):
APEL...kto mi kupi skaner

Właśnie zainstalowałem :D

:lol: :lol: :lol: chwalipięta.......moim zdjęciom to nie pomoże :wink: :wink: :lol: :lol:
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 08.01.2010 17:00

Jak już jesteśmy przy wstydzie to sezonowo chodziło się na tzw. dzierżawę czyli nazywając rzecz po imieniu kradło się z sadów różne owoce (jabłka, czereśnie, śliwki itd.). Aż obciach o tym pisać ale młodzież potrzebowała witamin więc je jakoś musiała zdobyć.

W okolicach Gniezna chodziło się na ( niewiem czy samo h czy ch) harynde :lol:
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 08.01.2010 17:04

A jak już jestem przy temacie zdrowie to przypomniały mi się szkolne akcje w stylu szczotkowanie zębów fluorem.

jak już jesteśmy przy temacie zdrowie to przypomniały mi się podwórkowe akcje w stylu :oops: zabawy w doktora :oops:
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 08.01.2010 17:08

maslinka napisał(a):Nie wiem jak poprawić link do "odznaki", żeby działał :oops:

Obrazek

:wink:

http://www.haloart.pl/odznaka-wzorowy-uczen,109.html
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.01.2010 17:11

Jurek napisał(a):
Jak już jesteśmy przy wstydzie to sezonowo chodziło się na tzw. dzierżawę czyli nazywając rzecz po imieniu kradło się z sadów różne owoce (jabłka, czereśnie, śliwki itd.). Aż obciach o tym pisać ale młodzież potrzebowała witamin więc je jakoś musiała zdobyć.

W okolicach Gniezna chodziło się na ( niewiem czy samo h czy ch) harynde :lol:

A u mnie na pachtę :lol:

I motoryzacyjnie
Obrazek
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 08.01.2010 17:20

hajduczek napisał(a):no to na dzień dobry :D :D

Obrazek

ale to to buuuuuudziło 8O 8O 8O

Podobne wiozłem w 1984 do Jugosławii, na granicy mnie złapali i za 2 zapłaciłem cło bo wolno było brać tylko jeden. Cała wycieczka dała mi wtedy ksywę "budzik".
A jakie wtedy były emocje na granicach? Uda się , czy nie.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.01.2010 17:21

A tego pana pamiętacie?

Obrazek

oraz tą wspaniałą parę

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Jak to było w PRL -wspomnienia na wesoło - strona 26
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone