piekara114 napisał(a):Jak zrobicie sobie wspólne zdjęcie przy stole? Talię nie pozowane.... Naturalne, piękne.....
To samo mnie zaciekawiło. Kto Wam robił zdjęcie
Musaka taka jaką lubię, w kamiennym naczyniu, zapiekana prawdopodobnie w piecu
.png)
piekara114 napisał(a):Jak zrobicie sobie wspólne zdjęcie przy stole? Talię nie pozowane.... Naturalne, piękne.....
.png)
piekara114 napisał(a): Jak zrobicie sobie wspólne zdjęcie przy stole?
wiola2012 napisał(a): To samo mnie zaciekawiło [/qupte-
Mini-statyw w kijku do selfie + pilocik.wiola2012 napisał(a): Musaka taka jaką lubię, w kamiennym naczyniu
Była pyszna!
wiola2012 napisał(a): Nazwa tawerny wskazuje, że to metaxa jest ich głównym trunkiem, a Ty zamawiasz winko
..png)
dangol napisał(a):AdamSz napisał(a):. Cały czas wyłapuję drobne inności w Grecji, co zresztą wczoraj dopisałem na greckim

.png)
.png)
dangol napisał(a):AdamSz napisał(a): Potrzebna zgoda autorki na wykorzystanie fotki.
Oczywiście, nie mam nic przeciwko temu.
Przy okazji - jakim programem tak sprytnie "pozbyłeś się" mojego małżonka?
.png)
.png)
.png)
AdamSz napisał(a):dangol napisał(a):AdamSz napisał(a): Potrzebna zgoda autorki na wykorzystanie fotki.
Oczywiście, nie mam nic przeciwko temu.
Przy okazji - jakim programem tak sprytnie "pozbyłeś się" mojego małżonka?
Dzięki. Gotowe na greckim
Paint. Klikamy prawym na zamkniętą fotkę. Wybieramy "otwórz za pomocą". Wybieramy paint. i już. Jest wszystko, podcinanie wklejanie, mazanie, kolory. Można trenować. A jak coś nie wyjdzie, to cofnij, cofnij i wracamy do punktu zero. Najlepiej działać na skopiowanej fotce, żeby nie utracić oryginału
.png)
dangol napisał(a):Nam najbardziej podobali się uprawiający wing foiling, z tym sportem wodnym spotkaliśmy się po raz pierwszy.
.png)
dangol napisał(a): Jakie jest pochodzenie nazwy „metaxa” dla trunku,nie mam pojęcia - ale Znawcy z pewnością to wiedzą
. Natomiast odnośnie wyboru wina zamiast metaxy: wino pasuje mi przez cały rok
, metaxa tylko zimą
.
megidh napisał(a):Też spróbowałam "pozbyć się" Twojego małżonka ze zdjęcia i tak mi wyszło.
.png)
wiola2012 napisał(a): Tam napisano, że Metaxa to najbardziej znany w Polsce grecki trunek , a jego nazwa pochodzi od kupca o nazwisku Spiros Metaxas, który pod koniec XiX wieku opracował recepturę.
megidh napisał(a):
Ja od Painta wolę IrfanView.
Też spróbowałam "pozbyć się" Twojego małżonka ze zdjęcia i tak mi wyszło.
.png)
.