Witam.
Widzę że koledzy odwrotnie niż ja. Przez ostatnie 5 lat wakacje spędzałem w Grecji, a w tym roku wybieram się po raz pierwszy do CRO aby mieć porównanie. Z tego co na 100% mogę stwierdzić wg swoich odczuć to zdecydowanie wypoczynek na wyspach. Raz jeden zdecydowałem się na tkz. stały ląd i żałowałem.
Oczywiście samo piękno krajobrazu, zabytków, tempa życia miejscowych zdecydowanie pozwala na pełny relaks.
Byłem na Paxi /stały ląd/, wyspach Kreta, Korfu, Rodos, Kos.
Gdybym miał wybierać gdzie pojechać raz jeszcze /jeśli chodzi o Grecję/ to wybór padłby na Korfu w perwszej kolejności i Kretę w drugiej, ale zapewne ilu odwiedzjących Grecję tyle opinii.
Gdybym miał polecić coś dla rodzin z dziećmi to:
- Korfu hotel Acharavi Beach w miejscowości Acharavi,
- Kreta hotel Adelais w miejscowości Tavronitis
Dla zainteresowanych prześlę namiary na warszawskie biuro podróży z którym byłem w Grecji 3 razy, a którego współwłaścicielem jest człowiek który spędził w Grecji ok. 8 lat i obiekty które oferuje odwiedzał i odwiedza osobiście, a prócz tego udziela cennych wskazówek gdzie pojechać, co zobaczyć, gdzie szukać małej zatoczki itp. Osobiście za wakacje 2006 które były dla mnie jednocześnie podróżą "przedślubną" dziękuje im do dziś.
Pozdrawiam.

.png)