Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Forma na wakacje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kadetdudi
Cromaniak
Forma na wakacje

Postnapisał(a) kadetdudi » 08.12.2015 21:18

Witam,
chciałem się dowiedzieć jak u Was wygląda praca nad formą na wakacje. Chodzi mi tu głównie o odchudzanie, ćwiczenia, kształtowanie sylwetki, może abstynencja alkoholowa:)
Kiedy zaczynacie, czy w ogóle zaczynacie, jakie są Wasze motory napędowe (motywatory)?
Ja wraz z żoną zaczęliśmy ćwiczenia w domu (orbitrek, brzuszki itp.). Na wiosnę wracam do mojego ulubionego biegania. Dodatkowo nie objadamy się na noc, a alkohol pijemy tylko raz w tygodniu w weekend.
Może uda się nam w tym wątku wzajemnie motywować do zdrowego trybu życia i aktywności fizycznej, dzięki czemu na wakacjach w Chorwacji będziemy paradować na plaży:)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 10.12.2015 12:01

Jakbyś trochę poczytał to stwierdziłbyś, że jest tu sporo ludzi, którzy się po prostu ruszają przez cały rok :mrgreen: Motywacją nie jest sylwetka, odchudzanie i paradowanie wdzięcznie po plaży tylko potrzeba ruchu :mrgreen: Twój rodzaj motywacji jest ... hm niby ok. ale dla mnie nie do końca (próżność?) :)
Pijemy alkohol codziennie( kieliszek, dwa wiśniówki czasem brandy), objadamy się wieczorem :) ale conajmniej 1,5-2g dziennie intensywnie się ruszamy :) W weekendy zdecydowanie więcej, wycieczki np górskie od 7-12 g, wycieczki rowerowe wielogodzinne w górach po 70-100 km Lubimy ruch więc i sylwetka jest w miarę ok. :) Małżonka 1,65 cm 56 kg ja 180 cm 76 kg (obecnie, latem mniej :) )

W każdym razie temat ciekawy :)
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 10.12.2015 12:53

bluesman napisał(a):Jakbyś trochę poczytał to stwierdziłbyś, że jest tu sporo ludzi, którzy się po prostu ruszają przez cały rok :mrgreen: Motywacją nie jest sylwetka, odchudzanie i paradowanie wdzięcznie po plaży tylko potrzeba ruchu :mrgreen:

Muszę przyznać, że zgadzam się z Tobą ;)
Formę trzyma się przez cały rok dla formy a nie z jakiejś okazji lansu :) no chyba, że ktoś ma inaczej :)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 10.12.2015 13:06

Bea.ta napisał(a):
bluesman napisał(a):Jakbyś trochę poczytał to stwierdziłbyś, że jest tu sporo ludzi, którzy się po prostu ruszają przez cały rok :mrgreen: Motywacją nie jest sylwetka, odchudzanie i paradowanie wdzięcznie po plaży tylko potrzeba ruchu :mrgreen:

Muszę przyznać, że zgadzam się z Tobą ;)
Formę trzyma się przez cały rok dla formy a nie z jakiejś okazji lansu :) no chyba, że ktoś ma inaczej :)

coś może na temat ruchu w temacie ? :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 10.12.2015 13:14

bluesman napisał(a):coś może na temat ruchu w temacie ? :mrgreen:

W ruchu od zawsze :)
Treningi siłowo-wytrzymałościowe z delikatnym crossfitem plus bieganie po górkach - styknie?? :)
Dieta? zdroworozsądkowa :)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 10.12.2015 13:16

Bea.ta napisał(a):
bluesman napisał(a):coś może na temat ruchu w temacie ? :mrgreen:

W ruchu od zawsze :)
Treningi siłowo-wytrzymałościowe z delikatnym crossfitem plus bieganie po górkach - styknie?? :)

styknie :) chociaż sporo tu pomrocznosci jasnej nie dla wszystkich zrozumiałej polacy nie gęsi .... i google majom ? :papa:
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 10.12.2015 13:20

bluesman napisał(a): styknie :) chociaż sporo tu pomrocznosci jasnej nie dla wszystkich zrozumiałej polacy nie gęsi .... i google majom ? :papa:

najważniejsze, że styknie :)
co do pomroczności .... to zawsze ktoś czegoś nie zrozumie :) a google wyjaśni :)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 10.12.2015 13:25

Bea.ta napisał(a):
bluesman napisał(a): styknie :) chociaż sporo tu pomrocznosci jasnej nie dla wszystkich zrozumiałej polacy nie gęsi .... i google majom ? :papa:

najważniejsze, że styknie :)
co do pomroczności .... to zawsze ktoś czegoś nie zrozumie :) a google wyjaśni :)

ani wzrostu, ani wagi, do bani :(
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 10.12.2015 13:27

bluesman napisał(a):ani wzrostu, ani wagi, do bani :(

a to miało nie być lansu przecież :)
164cm :)
a waga .... 48kg w martwym ciągu bez problemów :) ale przymierzam się do 52 :)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 10.12.2015 13:28

Bea.ta napisał(a):
bluesman napisał(a):ani wzrostu, ani wagi, do bani :(

a to miało nie być lansu przecież :)
164cm :)
a waga .... 48kg w martwym ciągu bez problemów :) ale przymierzam się do 52 :)

cfaniaczek :P jaki lans ? rzeczywistość :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 10.12.2015 13:46

Golonka, flaki, pizza, żywiecka na przemian z krakowską, a wszystko popite "Perłą"*. :mrgreen:
188/88. :sm:

*w wakacje następuje zmiana na "Ożujsko". :oczko_usmiech:

na rowerze nie jeżdżę, bo mnie doopa boli (z siodełkiem też). :roll:
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 10.12.2015 13:48

bluesman napisał(a):cfaniaczek :P jaki lans ? rzeczywistość :)

no to mi potem rzeczywistość zarzucą ;)
waga trochę wyższa niż Twojej żony ale malutko :)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 10.12.2015 14:17

Bea.ta napisał(a):
bluesman napisał(a):cfaniaczek :P jaki lans ? rzeczywistość :)

no to mi potem rzeczywistość zarzucą ;)
waga trochę wyższa niż Twojej żony ale malutko :)

nie waga czyni człowieka :) ważne, że mobilis in mobili :)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 10.12.2015 14:21

anakin napisał(a):Golonka, flaki, pizza, żywiecka na przemian z krakowską, a wszystko popite "Perłą"*. :mrgreen:
188/88. :sm:

*w wakacje następuje zmiana na "Ożujsko". :oczko_usmiech:

na rowerze nie jeżdżę, bo mnie doopa boli (z siodełkiem też). :roll:

pierwsze nie, drugie tak, trzecie nie, czwarte z piątym tak, perła zdecydowanie nie ale czy ten sam napój mamy na myśli ? (po zmianie na Ożujsko upewniłem się, że nie jest to mineralna)
stosunek w do w super :) co najmniej jak Gortat nie mylić z Goliatem :)

Co do rowera pierwszej wersji nie próbowałem ale być może coś straciłem :mrgreen:
Ostatnio edytowano 10.12.2015 14:24 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 10.12.2015 14:24

bluesman napisał(a):nie waga czyni człowieka :) ważne, że mobilis in mobili :)

Oczywiście, że nie waga :) zwłaszcza, ze wzrosła jak zaczęłam mocniej trenować :)
Mięśnie są cięższe od tłuszczu :)
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.