Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Forma na wakacje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 10.12.2015 14:31

Bea.ta napisał(a):
bluesman napisał(a):nie waga czyni człowieka :) ważne, że mobilis in mobili :)

Oczywiście, że nie waga :) zwłaszcza, ze wzrosła jak zaczęłam mocniej trenować :)
Mięśnie są cięższe od tłuszczu :)

To znana prawda ale z drugiej strony potrzebują więcej energi by się odżywiać :) Co do owych ciągów kiedyś na siłowni (generalnie nie bywam :) ) podszedł kolega stwierdzając, że on nogami wyciska w kilku seriach po 260kg :) ja akurat miałem pod obydwoma stopami 70 kg, hm.. stwierdziłem tylko, że w życiu bym tyle nie dźwignął nawet na raz ale mając 70 kg mogę machać bez przerwy przez godzinę ;)
Poza tym miłe mi jeszcze przez jak najdłuższy czas sprawne stawy :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 10.12.2015 14:39

bluesman napisał(a):To znana prawda ale z drugiej strony potrzebują więcej energi by się odżywiać :)

zwłaszcza jak muszą jeszcze po górkach pobiegać :)

bluesman napisał(a):Co do owych ciągów kiedyś na siłowni (generalnie nie bywam :) ) podszedł kolega stwierdzając, że on nogami wyciska w kilku seriach po 260kg :) ja akurat miałem pod obydwoma stopami 70 kg, hm.. stwierdziłem tylko, że w życiu bym tyle nie dźwignął nawet na raz ale mając 70 kg mogę machać bez przerwy przez godzinę ;)
Poza tym miłe mi jeszcze przez jak najdłuższy czas sprawne stawy :)

Ja też na siłowni nie bywam - bo my mamy ... treningownię ;)
nie wchodzę w duże ciężary bo mi to jest niepotrzebne, dla zdrowia pomachać a nie dla rekordu :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 10.12.2015 14:53

Bea.ta napisał(a):bo my mamy ... treningownię ;)

magia słów 8O
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 10.12.2015 14:54

bluesman napisał(a):magia słów 8O

:lol: czyli miejsce gdzie sam trenujesz a nie maszyna za Ciebie a Ty siedzisz i ładnie wyglądasz :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 10.12.2015 15:07

Bea.ta napisał(a): :lol: czyli miejsce gdzie sam trenujesz a nie maszyna za Ciebie a Ty siedzisz i ładnie wyglądasz :)

No i nie wiem co Ci rzec :( Dotychczas zawsze ja wprawiałem maszyne w ruch nie ona mnie ... ale może za stary jestem na nowinki :mrgreen:
W każdym razie jestem przeciwnikiem trenowania konkretnych partii mięśniowych patrząc utylitarnie :) idąc np z plecakim w góry pracuje wiele współdziałajacych ze sobą różnych mięśni nie tylko czworogłowy uda :) Mój patent na powyższe to chodzenie np. przez godzinę po schodach (w górę i dół) z lekkim obciążeniem od piwnicy po czwarte piętro:) no cóż czasem sąsiedzi dziwnie się patrzą :P
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 10.12.2015 15:17

bluesman napisał(a):No i nie wiem co Ci rzec :( Dotychczas zawsze ja wprawiałem maszyne w ruch nie ona mnie ... ale może za stary jestem na nowinki :mrgreen:

oj tam za stary - kettlebels to nie nowa rzecz :) bieżnię też mamy taką uruchamianą siłą mięśni - bez prądu :)

bluesman napisał(a):W każdym razie jestem przeciwnikiem trenowania konkretnych partii mięśniowych patrząc utylitarnie :) idąc np z plecakim w góry pracuje wiele współdziałajacych ze sobą różnych mięśni nie tylko czworogłowy uda :) Mój patent na powyższe to chodzenie np. przez godzinę po schodach (w górę i dół) z lekkim obciążeniem od piwnicy po czwarte piętro:) no cóż czasem sąsiedzi dziwnie się patrzą :P

Znam takich co biegają ciągnąc za sobą oponę samochodową i w maskach przeciwgazowych :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 10.12.2015 19:50

Bea.ta napisał(a):oj tam za stary - kettlebels to nie nowa rzecz :) bieżnię też mamy taką uruchamianą siłą mięśni - bez prądu :)

Oooo i teraz wiem o co chodzi mamy taką właśnie w domu :papa:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 10.12.2015 19:53

bluesman napisał(a):Oooo i teraz wiem o co chodzi mamy taką właśnie w domu :papa:

Bieżnię? Niezła jest :) Potem używanie tej na prąd to ... lekki wstyd, no chyba, że chcesz kilometrów nabić ;) albo ustawisz mocny podbieg ;)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 10.12.2015 20:56

Bea.ta napisał(a):Bieżnię? Niezła jest :) Potem używanie tej na prąd to ... lekki wstyd, no chyba, że chcesz kilometrów nabić ;) albo ustawisz mocny podbieg ;)

Tak, bieżnię, jest mała i da się ją złożyć:) daje w tyłek po 20 min już jestem mokry, jeszcze ręce sporo musza pracować :)
używamy też w domu prawdziwego roweru spinningowego gdy brakuje warunków na zewnątrz :)
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 11.12.2015 21:57

bluesman napisał(a):Jakbyś trochę poczytał to stwierdziłbyś, że jest tu sporo ludzi, którzy się po prostu ruszają przez cały rok :mrgreen: Motywacją nie jest sylwetka, odchudzanie i paradowanie wdzięcznie po plaży tylko potrzeba ruchu :mrgreen: Twój rodzaj motywacji jest ... hm niby ok. ale dla mnie nie do końca (próżność?) :)
Pijemy alkohol codziennie( kieliszek, dwa wiśniówki czasem brandy), objadamy się wieczorem :) ale conajmniej 1,5-2g dziennie intensywnie się ruszamy :) W weekendy zdecydowanie więcej, wycieczki np górskie od 7-12 g, wycieczki rowerowe wielogodzinne w górach po 70-100 km Lubimy ruch więc i sylwetka jest w miarę ok. :) Małżonka 1,65 cm 56 kg ja 180 cm 76 kg (obecnie, latem mniej :) )

W każdym razie temat ciekawy :)

Super. Podziwiam i gratuluję. Nie prosiłem jednak o ocenianie mnie, a o "zaprezentowanie" swoich sposobów na aktywność. Uczyniłeś to w drugiej części postu. Dziękuję.
Ktoś jeszcze?
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 12.12.2015 06:28

Najlepsze jest bieganie siłownia nie dla mnie. Po jakiego diabła mi dżwigać ciężary. Ciężary to ja dzwigałem jak byłem młodszy żeby podobać się dziewuchom jaki to ja piękny, umięśniony i super silny. Na cholerę to komu. Bieganie owszem - ogólnorozwojowe ale to drugie to nie.

Taka na ten przykład Beata - widać, że wysportowana. Nawet przez te prześcieradło co je nosi na avatorku daje się zauważyć, że ma smukłą sylwetkę, jest wysoka i ma długie nogi. Na co jej dżwigać ciężary.

:papa: :hut:
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 12.12.2015 08:01

kadetdudi napisał(a):(...) a o "zaprezentowanie" swoich sposobów na aktywność (...) Ktoś jeszcze?
Ponieważ ogrzewamy drewnem (kaflok w kuchnio-pokoju i kominek z płaszczem wodnym),
domek_bestwig_07.jpg

domek_bestwig_03.jpg

to corocznie 30 m³ drewna (buk) trzeba poćwiartować, ułożyć.
2013-10-01 14.41.31.jpg

2013-10-01 10.12.36.jpg

2013-10-01 10.09.47.jpg

I tak się kręci.
Dopóki jesteśmy w stanie załadować i rozładować ponton i silnik, to znaczy, że kondycja jest OK :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 12.12.2015 09:31

30 m sześ./rok?
To jaką Ty masz powierzchnię domu?
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 12.12.2015 12:12

FUX napisał(a):30 m sześ./rok?
To jaką Ty masz powierzchnię domu?

FORMA NA WAKACJE proszę Pana - taki jest temat tego wątku:)
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 12.12.2015 13:52

Jaki masz fajny stojak na cięcie drewna - gdzie kupiłeś czy własnej roboty ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.