Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy to jest teoria spisku!?..

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
j23
Cromaniak

Postnapisał(a) j23 » 01.03.2009 07:02

Janusz Bajcer napisał(a):
zebik napisał(a): Równie dobrze za 10 lat ktoś przyjdzie i powie że dzisiejsza ABW, AW itd. to organizacje zbrodnicze i trzeba im wszystko pozabierać.

Możesz podać jakiś przykład, na podstawie którego można uznać dzisiejszą ABW, AW itd. za organizacje zbrodnicze :?:

PS Zabieram głos jako user.

A śmierć Barbary Blidy?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2009 08:22

zebik napisał(a): Równie dobrze za 10 lat ktoś przyjdzie i powie że dzisiejsza ABW, AW itd. to organizacje zbrodnicze i trzeba im wszystko pozabierać.

Możesz podać jakiś przykład, na podstawie którego można uznać dzisiejszą ABW, AW itd. za organizacje zbrodnicze :?:

Przykład podał j23.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2009 08:25

Torac napisał(a):
Zebik ,proszę napisz mi tylko dlaczego sekretarka i kwatermistrz z SB mają otrzymywać przywilej emerytalny.

W myśl zasady, że praw nabytych się nie zabiera.
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 01.03.2009 08:40

Bubhahahah....
Panowie, co to za porównanie - Barbara Blida!
Jak można porównywać "umoczoną" w mafijne układy B. Blidę (niech spoczywa w pokoju) z prześladowanymi przez SB czy KGB?
No i to są właśnie wasze argumenty!
B. Blida tak jak i cała rzesza związanych z mafią post-komunistyczną nie mają nic wspólnego z represjami politycznymi!
To są zwykli przestępcy gospodarczy, którzy wplątali się w układy korupcyjne i wykorzystywali (ują) swoją pozycję polityczną itp!
Czy pani Barbara strzeliła sobie w łeb, bo się tak bardzo bała, że wstrętny PIS-ior Ziobro ześle ją do obozu pracy lub wrzuci do lochu?!
Panowie, trochę rozsądku i szacunku dla osób pomordowanych i prześladowanych za to tylko, że chcieli wolnej Polski, za to, że bronili honoru Ojczyzny, którzy walczyli o to, byśmy dziś mogli sobie właśnie tak, bez strachu, że jutro ktoś nas za to posadzi do pierdla, dyskutować otwarcie na forum!
Torac
Cromaniak

Postnapisał(a) Torac » 01.03.2009 09:09

janniko napisał(a):Już trochę zgłupiałem, czytając powyższe posty.
Widzę, że ludzie ze "starszych" roczników też nie wierzą w to, że PRL i ZSRR to były systemy równie godny potępienia co hitlerowskie Niemcy czy Kambodża Pinoczeta czy Kuba Fidela Castro..
Ludzie, to może śladem komunistów z biednej i ogłupiałej do cna Rosji wyjdźmy na ulice z plakatami Cyrankiewicza, Bieruta i Lenina i wołajmy "KOMUNO - wróć!!!"

Ja pierdziu... niesamowite!

Kambodża PolPota , Pinoczeta to oni by sobie w tym kontekście marzyli.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2009 09:18

janniko napisał(a):Bubhahahah....
Panowie, co to za porównanie - Barbara Blida!
Jak można porównywać "umoczoną" w mafijne układy B. Blidę (niech spoczywa w pokoju) z prześladowanymi przez SB czy KGB?
No i to są właśnie wasze argumenty!
B. Blida tak jak i cała rzesza związanych z mafią post-komunistyczną nie mają nic wspólnego z represjami politycznymi!
To są zwykli przestępcy gospodarczy, którzy wplątali się w układy korupcyjne i wykorzystywali (ują) swoją pozycję polityczną itp!
Czy pani Barbara strzeliła sobie w łeb, bo się tak bardzo bała, że wstrętny PIS-ior Ziobro ześle ją do obozu pracy lub wrzuci do lochu?!
Panowie, trochę rozsądku i szacunku dla osób pomordowanych i prześladowanych za to tylko, że chcieli wolnej Polski, za to, że bronili honoru Ojczyzny, którzy walczyli o to, byśmy dziś mogli sobie właśnie tak, bez strachu, że jutro ktoś nas za to posadzi do pierdla, dyskutować otwarcie na forum!

Ręce mi opadają poczytaj powyższe wszystkie posty będziesz wiedział skąd się wziął wątek Barbary Blidy. Ciekawy jestem skąd ty tak dobrze wiesz w co i z kim była umoczona?
Torac
Cromaniak

Postnapisał(a) Torac » 01.03.2009 09:20

zebik napisał(a):
Torac napisał(a):
Zebik ,proszę napisz mi tylko dlaczego sekretarka i kwatermistrz z SB mają otrzymywać przywilej emerytalny.

Dobrze , to np. 2 lata temu koalicja LpR,Samoobrona i Pis uchwala że wszyscy członkowie tych partii oraz rodzina radia Maryja dostają ekstra dodatek emerytalny 3000 złoty za np. działalność patriotyczną. W kontekście praw nabytych kolejne rządy nic nie mogą zrobić.
Podobnie z finansowanie partii politycznych. nie można nic zmieniać bo prawa nabyte to prawa nabyte.Bardzo proszę o merytoryczny argument dlaczego korzystają z tego przywileju. Jeżeli komuś nie podoba się emerytura górnicza jej wysokość i "dostępność" mogę takowe przedstawić.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2009 09:32

Torac napisał(a):
zebik napisał(a):
Torac napisał(a):

Dobrze , to np. 2 lata temu koalicja LpR,Samoobrona i Pis uchwala że wszyscy członkowie tych partii oraz rodzina radia Maryja dostają ekstra dodatek emerytalny 3000 złoty za np. działalność patriotyczną. W kontekście praw nabytych kolejne rządy nic nie mogą zrobić.
Podobnie z finansowanie partii politycznych. nie można nic zmieniać bo prawa nabyte to prawa nabyte.Bardzo proszę o merytoryczny argument dlaczego korzystają z tego przywileju. Jeżeli komuś nie podoba się emerytura górnicza jej wysokość i "dostępność" mogę takowe przedstawić.

Ostatni raz napiszę - ludzie z Sb odeszli na emerytury w myśl takiego prawa, które daje im pewne przywileje. Jeśli danemu Sb-kowi nie udowodni się działalności przestępczej w ramach tej organizacji to nic mu zabrać nie można i tyle bo każdy sąd to podważy. A gadanie na temat czy to ma sens czy nie ma jest biciem piany.
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 01.03.2009 09:38

zebik napisał(a): Ręce mi opadają ...

Kolego Zebik, wybacz mi arogancję, ale skoro ci tak ręce opadają, to może nie trać siły na klepanie w klawiaturę i zrób coś bardziej przyjemnego.. :lol:

Torac napisał(a): ...Kambodża PolPota , Pinoczeta to oni by sobie w tym kontekście marzyli.

Torac :lol:
Szacunek za spostrzegawczość i przepraszam za ignorancje i nieakuratność. Miało być: Kambodża Pol Pota i Chile Pinocheta.
Ostatnio edytowano 01.03.2009 09:41 przez janniko, łącznie edytowano 2 razy
Torac
Cromaniak

Postnapisał(a) Torac » 01.03.2009 09:38

zebik napisał(a):
Torac napisał(a):
zebik napisał(a):
Torac napisał(a):

Ostatni raz napiszę - ludzie z Sb odeszli na emerytury w myśl takiego prawa, które daje im pewne przywileje. Jeśli danemu Sb-kowi nie udowodni się działalności przestępczej w ramach tej organizacji to nic mu zabrać nie można i tyle bo każdy sąd to podważy. A gadanie na temat czy to ma sens czy nie ma jest biciem piany.

Jeżeli sb-kowi udowodni się działania przestępcze to pójdzie do więzienia. A przywileje odbierze się każdemu jako niezasłużone. Karą za przestępstwo ma być odebranie przywileju :?:
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 01.03.2009 09:41

zebik napisał(a): '''Ostatni raz napiszę ...

Trzymam za słowo! :P
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2009 10:09

..a ja dalej swoje.... dlaczego jest taki duży szum medialny żeby zabrać..a czemu nie ma żeby dać i wyrównać krzywdy ludziom poszkodowanym przez SB??. Janniko - wysuwasz złe wnioski sądząc ze "ludzie starszych roczników też nie wierzą" ..albo niedokładnie czytasz....
Torac
Cromaniak

Postnapisał(a) Torac » 01.03.2009 10:21

lubelski napisał(a):..a ja dalej swoje.... dlaczego jest taki duży szum medialny żeby zabrać..a czemu nie ma żeby dać i wyrównać krzywdy ludziom poszkodowanym przez SB??. Janniko - wysuwasz złe wnioski sądząc ze "ludzie starszych roczników też nie wierzą" ..albo niedokładnie czytasz....

Odebrać i dać ale nie w bezpośredni sposób żeby nie było podejrzenia o rewanżyzm. Jeżeli w SB byli szlachetni ludzie o mocnym patriotycznym pierwiastku to również dać - co ciężko mi sobie wyobrazić.
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 01.03.2009 10:57

janniko napisał(a):Szacunek za spostrzegawczość i przepraszam za ignorancje i nieakuratność. Miało być: Kambodża Pol Pota i Chile Pinocheta.

Janniko, przyszedł moment, w którym muszę stanowczo zaoponować. Czy nie jest nadużyciem stawianie w jednym szeregu męża opatrznościowego Chile gen. A.Pinocheta z różnymi czerwonymi łajdakami i zbrodniarzami?
Jan.
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 01.03.2009 11:00

j23 napisał(a):

A śmierć Barbary Blidy?

Nagroda za dowcip miesiąca.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Czy to jest teoria spisku!?.. - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone