Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy to jest teoria spisku!?..

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.03.2009 18:03

AlfaΒ napisał(a):No pięknie!! Na stronach cro.pl trwa zażarta dyskusja, co powinno się zabrać UB-kom. Moim zdaniem : wszystko, a z nimi do piachu. Zauważcie jak zażarcie niejaki towarzysz Wocial jest broniony przez niejakiego towarzysza Bajcera!!.

Ale przecież oni tylko wykonywali rozkazy zgodne z prawem ówczesnych czasów. Więc są niewinni!!! Podobnie jak żołnierze SS.

Alfa&Beta :wink: :wink:

A ja nadal zdrówka psychicznego życzę...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.03.2009 18:14

Poza tym AlfaB zacytuje ci słowa Stopczyka : "Olo, ty się, kurwa, ode mnie odpierdol!"
Dopisz sobie dwa "o"
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2009 18:59

Jacky6 ...jeśli przeczytałeś moja odpowiedź to ją usunę bo trochę nie w temacie ale prosiłeś więc odpisałem.....
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2009 19:18

Janusz Bajcer napisał(a):
Panowie Kaczyńscy już Polsce nie będą rządzić, a nawet jeśli - to nigdy samodzielnie, nie mają najmniejszych szans na 51 % głosów w Sejmie.

No nie wiem radykaliz jest na topie.
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 01.03.2009 19:27

lubelski napisał(a):proszę bardzo... 2 rodzone siostry mojego ojca 17 września zamordowane niedaleko domu w ogrodzie przez nacjonalistów (sąsiadów) ukraińskich w miejscowości Kolonia Łucka, ciotka , zmarła parę lat temu , więzień Oświęcimia na której Niemcy przeprowadzali doświadczenia medyczne , jakim cudem przeżyła..nie wiem.... dalej wymieniać..... mam jeszcze parę osób z okresu powojennego.....tylko po co??? to są stare , opłakane przez dziesiątki lat wspomnienia....

sorry, sądziłem, że tą wypowiedzią zamykasz ten segment...
...
tak, wspomnienia krzywd doznanych od "sąsiadów" wschodnich i zachodnich mało co zostały rozliczone per persona i ad persona...
nie można dotrzeć do sprawców, by się z nimi rozliczyć - vide sprawa katyńska w sądach moskiewskich...
zresztą tamci "sprawcy" już dawno "smażą się w piekle"...
...
ale sprawcy krzywd spod znaku SB są prawie pod ręką...
że nieuchwytni, nieosądzalni ?
tak - będą spać i nie tylko wypoczywać spokojnie...
...
nie tylko dlatego, że skrzywdzeni już machnęli ręką, ich rodziny wypłakały już wszystkie łzy...
...
dodam od siebie osobiście jeden potężny kwiatuszek do tej łączki -
otóż na niewiele rok przed "okrągłym meblem" na zlecenie firmy państwowej CHZ Metronex sprowadzono do PRL ponad 20 TIRów z ładunkiem fajnego sprzętu, wówczas mi nie znanego - obecnie bardzo popularnego w biurach o nazwie "NISZCZARKA"...
odbiorcami były komendy wojewódzkie milicji i magazyny ówczesnego ministerstwa spraw wewnętrznych... kwatermistrzowie przekazali je na odpowiednie szczeble - także powiatowe itede...
...
to wyjaśnia, że już rok później można było przekazać ster ministerialny Krzysztofowi Kozłowskiemu ( dobrze wspominam ? ) a archiwa przekazane obecnemu IPN zawierały już tylko makulaturę lub perfekcyjnie wyselekcjonowane teczuszki...
...
masz rację...
niech spoczywają w pokoju...
...
jeszcze PS - jak zagłuszyć rechot historii ?
Ostatnio edytowano 01.03.2009 19:29 przez jacky6, łącznie edytowano 1 raz
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 01.03.2009 19:28

Sławomir Wocial napisał(a):Poza tym AlfaB zacytuje ci słowa Stopczyka : "Olo, ty się, kurwa, ode mnie odpierdol!"
Dopisz sobie dwa "o"

Poziom alfy i omegi schodzi na psy więc Sławku sobie odpuść. :D
Ale oczywiście odpierdolić się powinien.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2009 19:47

pytasz jak zagłuszyć rechot historii.... chyba sam niedługo ..nie wiem może za 5-10 lat przycichnie...kolejna próba rozliczenia się z przeszłością odejdzie w siną dal.....
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 01.03.2009 19:56

lubelski napisał(a):pytasz jak zagłuszyć rechot historii.... chyba sam niedługo ..nie wiem może za 5-10 lat przycichnie...kolejna próba rozliczenia się z przeszłością odejdzie w siną dal.....

dlatego coraz ciężej jest wierzyć mi w opisywanie historii na podstawie dokumentacji...
prędzej na podstawie przekazu osobistego, wspomnień i obserwacji ...
...
spieszmy się słuchać ludzi, tak szybko odchodzą...
8) 8)
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 01.03.2009 20:06

jacky6 napisał(a):
lubelski napisał(a):pytasz jak zagłuszyć rechot historii.... chyba sam niedługo ..nie wiem może za 5-10 lat przycichnie...kolejna próba rozliczenia się z przeszłością odejdzie w siną dal.....

dlatego coraz ciężej jest wierzyć mi w opisywanie historii na podstawie dokumentacji...
prędzej na podstawie przekazu osobistego, wspomnień i obserwacji ...
...
8) 8)

niebieski ostatnio pierdolisz nieziemsko :D ale nie chciej by ludzie czytali tą twoją niebieską iluminację :D nie da się :D
pozdrawiam
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 01.03.2009 20:15

Zauważyć pragnę, że w tym emocjonującym wątku jakoś tak dziwnie się składa, że obrońcy SB (chyba panowie liberałowie) jako głównych argumentów używają coraz częściej wulgaryzmów i zaczynają obrażać innych.
Mówienie, że ktoś "pierdoli" lub "pierdoli jak opętany" jakoś wydaje mi się ździepko obraźliwym awersem.
8O 8)
Ostatnio edytowano 01.03.2009 20:24 przez janniko, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2009 20:16

jacky6 napisał(a):...

w tym temacie jestem zgodny z Tobą w 100%. Jednak dalej męczy mnie temat zadośćuczynienia dla ludzi represjonowanych, Za bicie, poniżanie, odzieranie z honoru, lata bez możliwości podjęcia dobrej pracy, z wilczym biletem przyklejonym do teczki w SB. Chyba coś im się od.... no właśnie następny dylemat ..to od kogo im się coś należy???
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 01.03.2009 20:18

AndrzejJ. napisał(a):niebieski ostatnio pierdolisz nieziemsko :D ale nie chciej by ludzie czytali tą twoją niebieską iluminację :D nie da się :D
pozdrawiam

prawda w oczy kole ?
...sepleniący wojak jadący do poboru powiadał - "piz marys, pizdoWołowa" ...
:lol: :lol: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2009 20:24

janniko napisał(a):Zauważyć pragnę, że w tym emocjonującym wątku jakoś tak dziwnie się składa, że obrońcy SB (chyba panowie liberałowie) jako głównych argumentów używają coraz częściej wulgaryzmów i zaczynają obrażać innych.
Mówienie, że ktoś "pierdoli" lub "pierdoli jak opętany" jakoś wydaje mi się ździepko obraźliwym awersem.
Panowie Czuwający Nad Porządkiem Forumowym, może warto by zaingerować i zwrócić uwagę tym kolegom
8) 8) 8)

A ci co by wszystkich wycieli w pień bo gdzieś tam należeli używają polityki miłości. Zabrać i zabić to jest to.
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 01.03.2009 20:24

lubelski napisał(a):Jednak dalej męczy mnie temat zadośćuczynienia dla ludzi represjonowanych, Za bicie, poniżanie, odzieranie z honoru, lata bez możliwości podjęcia dobrej pracy, z wilczym biletem przyklejonym do teczki w SB. Chyba coś im się od.... no właśnie następny dylemat ..to od kogo im się coś należy???

przykład Anny Walentynowicz - czy konieczna była interwencja na aż tak wysokim szczeblu swego czasu...
...
takich niekoniecznie głośnych dylematów jest więcej...
...
dyskutować o tym w obecności "plujących" ?
:?: :?:
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 01.03.2009 20:29

zebik napisał(a):A ci co by wszystkich wycieli w pień bo gdzieś tam należeli używają polityki miłości. Zabrać i zabić to jest to.

...daruj im Panie, bo nie wiedzą co piszą...
a smaku pryncypałów z ulicy Mysiej nie mieli szansy doznać...
...
następny przystanek " forum onetianum "...
:lol: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Czy to jest teoria spisku!?.. - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone