Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Budowa - dlaczego prąd budowlany jest gęstszy od normalnego

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.01.2009 13:11

Właśnie się dowiedziałem, że sama Derekcja Lasów Państwowych z Radomia się pofatyguje w mojej sprawie 8O z Nadleśniczym do Burmistrza :mrgreen: Oj będą mnie znali w Gminie :lol: :twisted:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.01.2009 13:13

Leszek Skupin napisał(a):Właśnie się dowiedziałem, że sama Derekcja Lasów Państwowych z Radomia się pofatyguje w mojej sprawie 8O z Nadleśniczym do Burmistrza :mrgreen: Oj będą mnie znali w Gminie :lol: :twisted:

To się nadaje do poprzedniego wątku :lol: :lol: :lol:

PS Pewnie cro.pl czytają :wink:
Ostatnio edytowano 13.01.2009 13:17 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
jorgus111
Cromaniak

Postnapisał(a) jorgus111 » 13.01.2009 13:17

Leszek Skupin napisał(a):Właśnie się dowiedziałem, że sama Derekcja Lasów Państwowych z Radomia się pofatyguje w mojej sprawie 8O z Nadleśniczym do Burmistrza :mrgreen: Oj będą mnie znali w Gminie :lol: :twisted:

Widzisz, kolejny etap "drogi krzyżowej" powolutku idzie :mrgreen: ...po co tyle stresu :oczko_usmiech:
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.01.2009 13:33

Spotkać to się ... wicie rozumicie.... mogą ekhm..., ale co z tego wyjdzie :?: :roll:

Może tylko jaką flaszkę wypiją mając w d... całą resztę :?:

Spokojny to ja dopiero będę wtedy jak będę miał papier potwierdzający możliwość dojazdu do mojej działki w ręku :twisted:
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 13.01.2009 13:54

Leszek Skupin napisał(a):Spotkać to się ... wicie rozumicie.... mogą ekhm..., ale co z tego wyjdzie :?: :roll:

Może tylko jaką flaszkę wypiją mając w d... całą resztę :?:

Spokojny to ja dopiero będę wtedy jak będę miał papier potwierdzający możliwość dojazdu do mojej działki w ręku :twisted:

I tego się trzymaj. Żeby gmina mogła działkę wykupić musi mieć zapewnione środki w budżecie, czyli stosowna uchwała rady gminy. Wcześniej musi dokonać podziału (albo nadleśnictwo albo gmina) i wydzielić tę działkę na drogę, oraz ją wycenić (rzeczoznawca majątkowy), na co obie strony muszą wyrazić zgodę (na cenę). Niestety, jak wcześniej Janusz napisał, kilka osób dało dupy w procesie sprzedaży działki którą kupiłeś :roll: Straszyć możesz wyłącznie sądem o zwrot poniesionych kosztów związanych z zakupem działki, czego ostatecznym wyrazem może być wyłącznie unieważnienie umowy kupna sprzedaży działki i zwrot rzeczywistych poniesionych kosztów, a z tego co wiem takie rozwiązanie Cię nie interesuje. Po prostu musisz się uzbroić w cierpliwość i łazić za sprawą, bo nie ma nic gorszego dla urzędników i pracowników urzędu (to nie to samo żeby było jasne), niż upierdliwy petent :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.01.2009 14:01

Jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach.
Aby dobrze ocenić problem dojazdu do działki Lesia , musiałbym widzieć mapę podziału, decyzję o podziale - jeśli była wydana oraz znać treść zawartego aktu notarialnego.
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.01.2009 14:06

Łazić to se można do usranej śmierci.... podstawą do wszczęcia jakiegokolwiek postępowania jest pisanie pism do bólu. Gmina na pisma MUSI zareagować, bo ma ustawowy czas na to :twisted: na razie czekamy na efekt rozmów Derekcja, Nadleśniczy, Burmistrz. Potem będą pisma :twisted:
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.01.2009 14:08

Janusz Bajcer napisał(a):Jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach.
Aby dobrze ocenić problem dojazdu do działki Lesia , musiałbym widzieć mapę podziału, decyzję o podziale - jeśli była wydana oraz znać treść zawartego aktu notarialnego.

Taaaa Januszku sorki ale nie będę tu przepisywał całych płacht decyzji i aktu notarialnego ;). A że diabeł tkwi w szczegółach :?: Ho ho hooooo jak doskonale o tym wiem :!:
piotrulex
Koneser

Postnapisał(a) piotrulex » 13.01.2009 14:25

Leszek Skupin napisał(a):Mam rzeźnię z pozwoleniem na budowę domu :evil: :cry:

powodzenia

polecam forum muratora :wink:

my od 10 maja 2008 mieszkamy w nowym daomku

cala prcedura dokumentacji od momenu zaczecia do uzyskania pozwolenia trwala niecale 3 miesiace :lol:

budowa systemem mocno, mocno gospodarczym trwala 1 rok
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.01.2009 14:25

Leszek Skupin napisał(a):Taaaa Januszku sorki ale nie będę tu przepisywał całych płacht decyzji i aktu notarialnego ;).

Nie ma potrzeby , tylko tak zagaiłem :lol:
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 13.01.2009 14:35

Jeżeli juz się z Nadleśnictwem dogadasz, to pamiętaj o zapisie dotyczącym przeprowadzenia mediów i zgody dla urzędników, którzy przyjdą wam odczytywać liczniki...
A na marginesie trochę za dużo wtopek administracyjno-urzedniczych, jak na jedną działkę... :roll:
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 13.01.2009 14:36

Leszek Skupin napisał(a):Łazić to se można do usranej śmierci.... podstawą do wszczęcia jakiegokolwiek postępowania jest pisanie pism do bólu. Gmina na pisma MUSI zareagować, bo ma ustawowy czas na to :twisted: na razie czekamy na efekt rozmów Derekcja, Nadleśniczy, Burmistrz. Potem będą pisma :twisted:

Tak, zgadza się, ale władzę wykonawczą w gminie ma wójt, burmistrz, prezydent i on wprowadza poprawki i zmiany do budżetu, które rada uchwala. Jak go wkurwisz, to Ci odpisze krótko - "wykup zostanie zaplanowany w budżecie gminy na rok 2010" :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.01.2009 14:38

piotrulex napisał(a):my od 10 maja 2008 mieszkamy w nowym daomku

cala prcedura dokumentacji od momenu zaczecia do uzyskania pozwolenia trwala niecale 3 miesiace :lol:

budowa systemem mocno, mocno gospodarczym trwala 1 rok

Gratulacje :D
My będziemy budować systemem mocno, mocno zleconym ;) i sądzę, że procedura papierowa może trwać rok a budowa 3 miesiące :lol: ;)

Forum muratora znam i nie korzystam dzięki ;)

Z racji tego gdzie pracuje moja żona wykonawcą będzie jeden z Akcjonariuszy Grupy....... (reklama), a materiały będzie dostarczał inny z Akcjonariuszy Grupy....... (reklama) :oczko_usmiech:
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 13.01.2009 14:39

Rysio napisał(a): Jak go wkurwisz, to Ci odpisze krótko - "wykup zostanie zaplanowany w budżecie gminy na rok 2010" :wink:

ROTFL. A gdzie interes gminy, żeby dobrze Leszkowi zrobić. Gmina nic nie musi...
Mogę Ci podać kilka przykładów z różnych miast różnej wielkości...
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.01.2009 14:43

Rysio napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):Łazić to se można do usranej śmierci.... podstawą do wszczęcia jakiegokolwiek postępowania jest pisanie pism do bólu. Gmina na pisma MUSI zareagować, bo ma ustawowy czas na to :twisted: na razie czekamy na efekt rozmów Derekcja, Nadleśniczy, Burmistrz. Potem będą pisma :twisted:

Tak, zgadza się, ale władzę wykonawczą w gminie ma wójt, burmistrz, prezydent i on wprowadza poprawki i zmiany do budżetu, które rada uchwala. Jak go wkurwisz, to Ci odpisze krótko - "wykup zostanie zaplanowany w budżecie gminy na rok 2010" :wink:

Rysiu CBA będzie miało co robić ;) spokojna głowa, ktoś musiał za ten podział wziąć w łapę nie ma bata :!: Tyle błędów prawnych jest w tym podziale, że ktoś beknie jak ja się wk... ;)

FUX spokojnie... na razie Burmistrz deklarował swoją dobrą wolę... będzie się miał okazję nią wykazać przy najbliższym spotkaniu z Derekcją Lasów Państwowych i Nadleśniczym, który też dobrą wolę deklarował, że podpisze z nami tę umowę na korzystanie z drogi dojazdu do działki ;)
Ostatnio edytowano 13.01.2009 14:48 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Budowa - dlaczego prąd budowlany jest gęstszy od normalnego - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone