Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Budowa - dlaczego prąd budowlany jest gęstszy od normalnego

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 02.02.2011 13:57

no więc tak....jeśli chodzi o papierki ....umowy itd ...to kłania się moje dzieciństwo ,a rodzice o takie sprawy nie dbali więc nie wiem gdzie to jest....oczywiście pozostaje SM i telefon z zapytaniem....ale na rachunku z ENEA jet cos takiego ble ble ble....nr.licznika.......grupa taryfowa ....i MOC : 3 KW....może to jest to ? bo w necie czytałam ,że właśnie w takich starych blokach "przydział na lokal był 3-4,5 KW.

Jeśli tak to 9 x150=1350zł za samo podniesienie mocy + przeróbki (licznik na klatce schodowej ok 10 metrów od punktu ):? ......chyba jednak zacznę zapominać o płycie ceramicznej lub indukcyjnej.......ale chcę PŁASKO czyli zwykła gazówka to ostateczność i,bo te tłuste osady od gazu......czyli zaczynam poważniej myśleć o tym gazie pod szkłem
http://sprzetagd.info/plyta-gazowa-amica-gpc601s-prometeusz.html

Obrazek

cena w porównaniu z przeróbkami energetyczno-elektrycznymi zaczyna się wydawać przyjazna :lol:

tyle,że nadal nie wiem czy tylko Amika produkuje taki wynalazek....i jak to się sprawdza :!: :!: :!: :!:

co do zmywarki....przeróbki będą konieczne i jakby co to myślę ,że u mnie wystarczyłoby 45 cm.....choć zmywarka to jeszcze gdybanie...
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 02.02.2011 14:08

weldon napisał(a):Ja mam zmywanie co drugi dzień.

a ja codziennie :?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.02.2011 14:17

Arek napisał(a):
weldon napisał(a):Ja mam zmywanie co drugi dzień.

a ja codziennie :?

Łączę się z tobą w bólu ...

A, tak, przez ciekawość: ile twoje dziecko ma kubeczków?

Bo moja tak z dziesięć ... I z wszystkich korzysta :lol:

Musze się przyznać, że tutaj, moje zdolności pedagogiczne - poległy.

Osobiście przypuszczam, że moje dziecko wyjdzie za tego, kto ma większa ilość sztućców i talerzy,
no i oczywiście, zmywarkę
:D
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 02.02.2011 14:25

weldon napisał(a):Łączę się z tobą w bólu ...

A, tak, przez ciekawość: ile twoje dziecko ma kubeczków?

Bo moja tak z dziesięć ... I z wszystkich korzysta :lol:

Kubeczków nie wiem, nie liczyłem, ale córki mam dwie... ;)
i obie na swoich biurkach przetrzymują szklanki, zdarza się, że talerze też.
Ja tłumaczę - jemy i pijemy w kuchni, ale gdzież tam, nie dociera, jak grochem o ścianę :? W każdym razie co wieczór komenda: ZMYWARKA i wtedy jest wielkie znoszenie.

A szklanek regularnie ubywa, żona ma wyjątkowe zdolności do tłuczenia podczas wkładania do zmywarki :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.02.2011 14:34

Viola, ty sie poważnie zastanów, czy ty chcesz zmywarkę :D

Obtokniesz ten talerzyk i kubeczek pod bieżącą wodą, a tak, to sama nie wiesz, co cie czeka :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.02.2011 14:39

hajduczek napisał(a):
tyle,że nadal nie wiem czy tylko Amika produkuje taki wynalazek....i jak to się sprawdza :!: :!: :!: :!:

co do zmywarki....przeróbki będą konieczne i jakby co to myślę ,że u mnie wystarczyłoby 45 cm.....choć zmywarka to jeszcze gdybanie...

..no na dole jeszcze jest że Siemens produkuje, cena chyba 1950..zmywarka spokojnie 45 polecam Boscha...A++ w energii
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 02.02.2011 14:40

weldon napisał(a):Viola, ty sie poważnie zastanów, czy ty chcesz zmywarkę :D

Obtokniesz ten talerzyk i kubeczek pod bieżącą wodą, a tak, to sama nie wiesz, co cie czeka :lol:

dobrze proszę Pana zastanowię się :wink: :lol: ....a Ty za to popytaj znajomych czy nie mają znajomych ,których znajomi mają może płytę" gaz pod szkłem" :D
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 02.02.2011 14:43

lubelski napisał(a):..no na dole jeszcze jest że Siemens produkuje, cena chyba 1950..z

sprecyzuj proszę .....gdzie na dole....bo nie zauważyłam ....a bardzo mi zależy....proszę
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.02.2011 15:06

Moi znajomi to już raczej ustabilizowani są i raczej remontów nie robią na razie ...

A, tak dokładnie, to przed chwilą jeden wyszedł, tez kuchnie remontuje.
Jak mu pokazałem te Amicę, to mu oczy wyszły na wierzch, więc chyba nie znał :lol:

Za to mówi, jakieś gazowe podgrzewacze są do domu.
Takie, że żywym ogniem dają, taki solidny płomień.

Podobno jeden daje 1,5 kW

U mnie by takie nie zdały egzaminu, ale poszukam cos o nich.
podobno niezły bajer.
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Budowa - dlaczego prąd budowlany jest gęstszy od normalnego - strona 2...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone