.png)
Leszek Skupin napisał(a):Mam rzeźnię z pozwoleniem na budowę domu![]()
![]()
.png)
janniko napisał(a): teraz musi czekać 8 do 10 miesięcy na przyłączenie do sieci energetycznej. Zaznaczam, że obok jest dom teściów i generalnie wszystko jest. Ale musi "swoje" odleżeć. A kolega mój z tych, co to nie dadzą pieprzonym urzędasom ani grosza "do łapy"...
Precz z biurokracją!
No cóż... niestety rokowania na zmianę tych wszystkich przepisów są nikłe... i tu by pasowało pojechać politycznie, ale nie będę taki.
.png)
.png)
Rysio napisał(a): Mylisz pojęcia Przyjacielu, pisząc "pieprzonym urzędasom". Warunki przyłączenia do sieci i wszelkie pozostałe sprawy z tym związane, załatwia właściwy dystrybutor energii elektrycznej, a z niego taki urzędnik jak z koziej dupy trąba. Dziwi mnie natomiast fakt przeciągania terminu, bo już w samym projekcie domu powinny znajdować się warunki przyłączenia i dostawy mediów.
Edit: FUX byłeś ciut szybszy![]()
Ps. Nie ma się co dziwić, czasem niektórzy chcą być sprytniejsi i załatwiać sprawy od dupy strony
FUX napisał(a):Rysio napisał(a): Mylisz pojęcia Przyjacielu, pisząc "pieprzonym urzędasom". Warunki przyłączenia do sieci i wszelkie pozostałe sprawy z tym związane, załatwia właściwy dystrybutor energii elektrycznej, a z niego taki urzędnik jak z koziej dupy trąba. Dziwi mnie natomiast fakt przeciągania terminu, bo już w samym projekcie domu powinny znajdować się warunki przyłączenia i dostawy mediów.
Edit: FUX byłeś ciut szybszy![]()
Ps. Nie ma się co dziwić, czasem niektórzy chcą być sprytniejsi i załatwiać sprawy od dupy strony
Jedno uzupelnienie...
Jeżeli Inwestor występuje o pozwolenie na budowę, to MUSI MIEĆ ZAPEWNIENIE DOSTARCZANIA ENERGII ELEKTRYCZNEJ !!!!!
Zakladam, że nie zrobił samowoli budowlanej...
.png)
dorota19 napisał(a):FUX.... mam pytanie... czy lepiej opłaca się tzw. prąd budowlany, czy lepiej ciągnąć od znajomych i się z nimi rozliczać?
.png)
dorota19 napisał(a):Dzięki bardzo Fux....Za wiele z tego nie rozumiem, ale właśnie dyskutuję z bratem i staram się mu pomócOboje mamy nikłe pojęcie, ale budowa ruszy za chwilę, więc.... No.... ogólnie przerażenie....
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.