Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Budowa - dlaczego prąd budowlany jest gęstszy od normalnego

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.01.2009 10:50

Leszek Skupin napisał(a):Janusz, Nadleśniczy chce się pozbyć tej drogi na rzecz Gminy, bo ma już dosyć problemów z urzędnikami, którzy (sorry za cytat) "są granatem oderwani od pługa i bladego pojęcia nie mają o postępowaniu administracyjnym".

Skoro Nadleśnictwo chce się drogi pozbyć to trzeba naciskać Gminę (ale bez dobrej wódki tylko słowem i straszyć wyższą instancją)

Dlaczego urzędnicy są "oderwani od pługa" pisałem na poprzedniej stronie :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.01.2009 10:54

dorota19 napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):Uuuu Dorota widzę, że Ty dopiero na początku tej "drogi krzyżowej"

Samiusieńki początek :D. Ale droga krzyżowa nie moja :lol:

Jeśli chce się Życzyć źle sąsiadowi czy innemu człowiekowi, mówi się :
"Bodaj byś się budował" podobnie jak "Bodaj byś cudze dzieci uczył"
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.01.2009 11:03

Janusz Bajcer napisał(a):Skoro Nadleśnictwo chce się drogi pozbyć to trzeba naciskać Gminę (ale bez dobrej wódki tylko słowem i straszyć wyższą instancją)...

Straszenie zostawiam jako ostateczność bo Gmina jako urząd może nam sie jeszcze przydać, więc nie ma co również z nimi drzeć kotów... lepiej po dobroci próbować załatwić sprawę ;) (do czasu). Ja myślę Januszku, że oni (urzędnicy w gminie) już w tej chwili zdają sobie sprawę z tego, że to oni dali d... ciała :lol: i chwilowo straszyć ich nie trzeba, bo jeszcze niepotrzebny smród rozejdzie po gminie, który i my bedziemy musieli wąchać jak się pos...... :lol: od nadmiaru straszenia ;)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.01.2009 11:05

dorota19 napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):Uuuu Dorota widzę, że Ty dopiero na początku tej "drogi krzyżowej"

Samiusieńki początek :D. Ale droga krzyżowa nie moja :lol:

Maleńka rada ;) Przyglądaj się, ucz, sprawdzaj przepisy i jak niektóre sprawy się załatwia, lub jak się ich załatwiać nie powinno :oczko_usmiech:, bo taka nauka nie boli ani nie kosztuje a można ją wykorzystać później jak Tobie przyjdzie do głowy budować sobie dom ;)

Pozdrav :papa:
dorota19
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota19 » 13.01.2009 11:17

Leszku....chyba widać "gołym okiem" :wink: , że się angażuję :)
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 13.01.2009 11:46

Leszek Skupin napisał(a):Uuuu ... widzę, że Ty dopiero na początku tej "drogi krzyżowej" skoro takich rzeczy nie wiesz :oczko_usmiech:Pozdrav :papa:

Nie rozumiem dlaczego "droga krzyżowa" :?: czyżby tylko mi się udało wybudowac bez kłopotów :wink: - nie wierzę... :oczko_usmiech:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.01.2009 11:49

Wyjątek potwierdza regułę :twisted: z każdym z kim rozmawiałem a budował mówił, że to droga przez mękę ... teraz już wiem dlaczego :oczko_usmiech:
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 13.01.2009 11:49

Janusz Bajcer napisał(a):Jeśli chce się Życzyć źle sąsiadowi czy innemu człowiekowi, mówi się : "Bodaj byś się budował"

Nierozumiem, mógłbyś mi to objaśnić... :mrgreen:
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 13.01.2009 11:52

Leszek Skupin napisał(a): z każdym z kim rozmawiałem a budował mówił, że to droga przez mękę ... teraz już wiem dlaczego :oczko_usmiech:

Nie przekonałeś mnie...
To,że masz kłopoty w wydaniu pozwolenia na budowę nie znaczy , że będą one później :wink: i tego Ci życzę :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.01.2009 12:16

Kłopoty mogą być później - a to dom za szeroki lub za wąski o 5 cm, studnia nie tam gdzie na projekcie (bo woda była 2 m dalej) itp. itd.
Tak jest jak się trafi na urzędnika "służbistę" czego Wam budującym się nie życzę.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.01.2009 12:17

Podobno najtrudniej jest przebrnąć przez wszystkie papiery... potem już idzie z górki... zależy jeszcze jakim kto sposobem buduje, czy "gospodarskim", czy zleconym ;)

Gospodarski:
- Panie Franiu, podłogi Pan wyleje, a Pan Panie Wiesiu mury postawi. Pan Czesio zrobi elektrykę, a Pan Henio hydraulikę

potem jak się światło w przedpokoju zapala to się woda w łazience z kranu leje... kto spieprzył :?:

- Projektant :mrgreen:

:lool:

zlecony:
- Jedna firma robi wszystko pod klucz, a że przeważnie bywa tak, że ta jedna firma to Pan "Koleżnicki" wynajmujący podwykonawców, a podwykonawcy to grupy robocze składające się z Panów: Frania, Wiesia, Czesia i Henia to i tak potem szukaj wiatru w polu :lol:
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 13.01.2009 12:41

Leszek Skupin napisał(a):Podobno najtrudniej jest przebrnąć przez wszystkie papiery... potem już idzie z górki...

Zgadza się :wink: później wszystko idzie szybko - łącznie z kasą... :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.01.2009 12:47

Z czego w prędkości ubywania na pierwszym miejscu postawiłbym kasę :mrgreen:
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 13.01.2009 13:04

Leszek Skupin napisał(a):Z czego w prędkości ubywania na pierwszym miejscu postawiłbym kasę :mrgreen:

I dlatego w międzyczasie ze złości :mrgreen: pojechałem na wakacje do CRO i kosztowało to mnie taniej, jakbym był na miejscu :oczko_usmiech:
ale jak to mówią: "co miało wisieć nie utoneło" :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.01.2009 13:04

Kasa ubywa , ale zamienia się w inne dobra :lol: na które później znowu ubywa
(na remonty , lub na Meksyk - jak kto woli :wink: )
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Budowa - dlaczego prąd budowlany jest gęstszy od normalnego - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone