Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Budowa - dlaczego prąd budowlany jest gęstszy od normalnego

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.09.2010 16:05

Viola, wprawdzie na strychu robiłem takie eksperymenty a nie w domu, ale na szybciora to możesz spróbować, bo struktura nie najgorsza a szybkie to i łatwe. Do emulsji w określonym wcześniej kolorze (czy to gotowy kolor czy miksowany z barwnikami) dosypujesz zwykłego gipsaru, rozrabiasz w zależności od tego jaką chcesz mieć grubą tę strukturę i malujesz tym kitem wałkiem - barankiem :lol:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 23.09.2010 16:37

Rysio napisał(a):Viola, wprawdzie na strychu robiłem takie eksperymenty a nie w domu, ale na szybciora to możesz spróbować, bo struktura nie najgorsza a szybkie to i łatwe. Do emulsji w określonym wcześniej kolorze (czy to gotowy kolor czy miksowany z barwnikami) dosypujesz zwykłego gipsaru, rozrabiasz w zależności od tego jaką chcesz mieć grubą tę strukturę i malujesz tym kitem wałkiem - barankiem :lol:

a myślałam o takim rozwiązaniu....tylko zastanawiałam sie czy to później np nie pęka :?: pewnie tez zależy od grubości warstwy.....ale taki sposób by mi pasił :lol:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.09.2010 16:48

Mam tak pomalowaną resztkami jedną ścianę na strychu i komin, który jest szczególnie narażony na pękanie i nic się do tej pory nie dzieje a eksperyment robiłem dobre 4-5 lat temu :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.12.2010 20:18

Koniec małego remontu.

Obrazek
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 16.12.2010 11:30

No to gratulacje :D

Poczytałem sobie samiuśki początek... mojej drogi przez mękę sprzed prawie dwóch lat... kiedy to starałem się o pozwolenie na budowę..... Od tygodnia mamy tam prąd, ale mieszkamy tam już od dwóch miesięcy :D jak za króla świeczka ;) przy kominku i świeczkach było....... i było zaje.....cie, teraz jest jeszcze bardziej zaje....cie, bo wreszcie się mogę w łazience ogolić jak człowiek, a nie łazić po dwa tygodnie z zarostem jak człowiek lasu :lool:. Jeszcze TYLKO odbiory nas czekają :!: i nadanie adresu ;)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 16.12.2010 11:58

kd napisał(a):Leszku życzę duuużo cierpliwości . My na prąd - w Krakowie czekamy z sąsiadami już 3 lata......

My nie czekaliśmy aż nam ŁASKAWIE prąd podepną :twisted: Poszliśmy z umową do prawnika a potem zaczęła się jatka w ZEORKu (Zakłady Energetyczne Okręgu Radomsko - Kieleckiego), ale tę jatkę urządziliśmy my :devil: Oj nie byliśmy posłuszni, grzeczni i proszący :devil: padły jasne i stanowcze żądania z naszej strony w kwestii wykonalności umowy. Gdzie wszystkie terminy wykonania podłączenia minęły 21 lipca 2010 roku :devil:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.12.2010 12:04

Leszek Skupin napisał(a):...i nadanie adresu ;)

Borków Las 1. Zapisz sobie :)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 16.12.2010 12:11

Eeee będę burmistrza prosił żeby na radzie gminy przepchnął nazwę dla naszego osiedla 7 działek "Osiedle pod lasem" a numer .... może być i 3 żeby był porządek bo jesteśmy na 3-ciej działce od lasu :lool:

Os. Pod Lasem 3
26 -021 Borków

:twisted: Ładniej brzmi ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 16.12.2010 12:17

Leszek Skupin napisał(a):"Osiedle pod lasem"

:twisted: Ładniej brzmi ;)

Do czasu ... Nie bój, nie bój ...

Zobaczą jak tam fajnie, to w kilka lat las wytną i postawią bloki,
żeby więcej ludzi miało "tak fajnie" :devil:

Za dziesięć lat wszyscy się będą zastanawiać, skąd się taka nazwa wzięła :lol:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 16.12.2010 12:24

Fajnie ,że prąd "dostaliście" :wink: przynajmniej święta będą świąteczne :D ....choinka rozbłyśnie....bo z tymi świeczkami to by mogłoby się źle skończyć :?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 16.12.2010 12:29

hajduczek napisał(a):Fajnie ,że prąd "dostaliście" :wink: przynajmniej święta będą świąteczne :D ....choinka rozbłyśnie....bo z tymi świeczkami to by mogłoby się źle skończyć :?

:lool:

Za to jaki nastrój był ...

Dobrze, że śnieg pada, to i wodę sobie nagrzeją :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.12.2010 12:35

Lesiu ma prąd, to może sobie z synkiem zagrać :wink:

http://zagrajznami.pl/4870
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.12.2010 12:51

Janusz Bajcer napisał(a):Lesiu ma prąd, to może sobie z synkiem zagrać :wink:

http://zagrajznami.pl/4870

Taaaa, w tym roku prąd, na neta poczeka jeszcze kilka :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 16.12.2010 13:01

Zobaczymy z tym netem ;) kumpla mam w inwestycjach w TP S.A. ;) Mówi, że w tej chwili jest na inwestycje tyle kasy jak nigdy dotąd że trzeba teraz podanie o umowę składać i na nic nie czekać, a że kilku sąsiadów pewno by chciało mieć TepSę na wejście to .... :D kilka podań to nie jedno ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 16.12.2010 13:09

Rysio napisał(a):Taaaa, w tym roku prąd, na neta poczeka jeszcze kilka :wink:

Ty go nie strasz, no bo jak on się będzie leczyć? :lol:

A, swoją droga, życze powodzenie z tepsami.

Pół mojej rodziny tam pracowało przez dziesiątki lat,
siostra zresztą też, a jak się przeprowadziła na Białołękę, gdzie było więcej bloków,
niż "kilka" to się okazało, że zapomnieli przemyśleć sprawę i w trakcie budowy nie podciągnęli kabli,
a teraz nie ma jak :)

Chyba ze dwa lata im to zajęło.

A, tak w ogóle, sprawdzałeś zasięg bezprzewodowego?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Budowa - dlaczego prąd budowlany jest gęstszy od normalnego - strona 2...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone