Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bałtyk vs. Adriatyk czyli rozmowy o wyższości.........;-)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 17.03.2009 19:16

W zeszłym roku w CRO też mieliśmy załamanie pogody i jakiś zimny front :twisted: przez dwa dni nikogo w wodzie brrrrr tak że to niestety nad każdym morzem może sie przytrafić :cry:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.03.2009 19:57

maciek1956 napisał(a): Jutro, niezależnie od pogody spacer plażą lub lasem.

Wypatrujemy Maćka :wink: Plaża, dzika plaża
Ostatnio edytowano 19.03.2009 08:35 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
Majka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majka » 18.03.2009 19:48

hej ;)
Dyskusja bardzo zajmująca...ale czy widzicie moje fotki na górze poprzedniej strony? najpierw były, potem znikły, dziś wstawiłam jeszcze raz.
widać je u was? pzdr :)
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 18.03.2009 23:39

Z tą temperaturą wody to moim zdaniem brawurowa teza. Pamiętam koniec czerwca , chyba 2003 rok,żar z nieba a morze ok.15C.
Z kolei w latach 90 będąc na studiach miałem plan pieszego przejścia wybrzeża Bałtyku. Przez pogodę przeszedłem jedynie z Świnoujścia do Kołobrzegu. Gdybym miał Cropogodę to kto wie...

Musiałeś trafić na tzw. upswelling, kiedy to zimna woda z dna w3ypływa na wierzch. Częste w okolicy Kołobrzegu i nieco na wschód od niego. Na pozostałym wybrzeżu raczej niespotykane...
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 19.03.2009 00:26

MWN napisał(a):
Z tą temperaturą wody to moim zdaniem brawurowa teza. Pamiętam koniec czerwca , chyba 2003 rok,żar z nieba a morze ok.15C.
Z kolei w latach 90 będąc na studiach miałem plan pieszego przejścia wybrzeża Bałtyku. Przez pogodę przeszedłem jedynie z Świnoujścia do Kołobrzegu. Gdybym miał Cropogodę to kto wie...

Musiałeś trafić na tzw. upswelling, kiedy to zimna woda z dna w3ypływa na wierzch. Częste w okolicy Kołobrzegu i nieco na wschód od niego. Na pozostałym wybrzeżu raczej niespotykane...

Pewnie masz rację ale reasumując wytrzymać dłużej niż 10 minut w wodach Bałtyku to jest wyczyn, co nie zmienia faktu że Bałtyk jest fantastyczny.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 19.03.2009 07:39

Majka napisał(a):widać je u was? pzdr :)

Nie widać
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.03.2009 07:51

Majka napisał(a):hej ;)
Dyskusja bardzo zajmująca...ale czy widzicie moje fotki na górze poprzedniej strony? najpierw były, potem znikły, dziś wstawiłam jeszcze raz.
widać je u was? pzdr :)

Wczoraj widziałem dwa, dziś żadnego :roll:
Majka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majka » 19.03.2009 08:28

Dzięki Janusz :)
U mnie klikam prawym..pokaż obrazek i wtedy są wszystkie :)
zaraz zapytam fachowca dlaczego ich nie widać :(
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 19.03.2009 08:59

Majka napisał(a):Dzięki Janusz :)
U mnie klikam prawym..pokaż obrazek i wtedy są wszystkie :)
zaraz zapytam fachowca dlaczego ich nie widać :(

Żeby je zobaczyć zrobiłem inaczej ;)
Kliknąłem prawym klawiszem myszy i wybrałem "kopiuj adres obrazka" potem otworzyłem nowe okno przeglądarki i w pasku adresu klikając znów prawym klawiszem myszy wybrałem "wklej i przejdź" ;)

I gotowe :D
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 19.03.2009 09:33

Wczoraj mocno wiało, wysokie fale, ale słońce cały dzień świeciło. Plaża wąska, trwają prace przy jej renowacji, koparki, traktory, robotnicy.
Dzisiaj mniej wieje i słońca też mniej.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.03.2009 10:44

maciek1956 napisał(a):Wczoraj mocno wiało, wysokie fale, ale słońce cały dzień świeciło. Plaża wąska, trwają prace przy jej renowacji, koparki, traktory, robotnicy.
Dzisiaj mniej wieje i słońca też mniej.

Czyli pięknie - bursztyn czeka.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 19.03.2009 18:20

Czeka :?: Niestety, wieje, bursztyn powinien być, a nie ma. :(
Dzisiaj zrobiliśmy piękną wycieczkę, piechotą oczywiście, Karwia, lasami Ostrowo--wieży widokowej nie znalazłem, Jastrzębia Góra-powrót do Karwi plażą i lasem, razem ok 15 km. Całe szczęście z kijkami.
Obrazek
Wczoraj wieczorem.

W Jastrzębiej G. Czynna jedna (później okazało się, że czynna była jeszcze jedna) knajpa-Kredens, no to co, pijemy piwko i jemy rybkę. Menu i ...przerażenie, ceny z super sezonu z wybitnie modnej miejscowości. Skończyło się na piwku.

Obrazek
Wczoraj ok godz 16.
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 19.03.2009 22:05

Maciek,
dzięki za fajne zdjęcia.
Jaki ruch na plaży, spotykacie turystów?
Z tego co pamiętam to w Jastrzębiej Górze funkcjonują całoroczne ośrodki więc chyba jest trochę kuracjuszy.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.03.2009 23:27

Maćku, pozwoliłem sobie powiększyć Twoje fotki, żeby Cię lepiej widzieć :wink:
Myślę, że nie masz nic przeciwko temu :?:

Pozdrav
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 20.03.2009 09:30

Januszu--oczywiście, że nie mam, ale mnie i tak nie widać, ja pstrykałem. Później będę.
Mibi--pusto, bardzo pusto, może silny wiatr powoduje, że tylko tacy zapaleńcy jak my wyłażą z domu :?: Wczoraj, np na całej trasie z Jastrzębiej do Karwi widzieliśmy tylko 2 panie na plaży.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Bałtyk vs. Adriatyk czyli rozmowy o wyższości.........;-) - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone