Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bałtyk vs. Adriatyk czyli rozmowy o wyższości.........;-)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 23.04.2009 18:32

W związku z tym że początek wakacji mam zamiar spędzić nad naszym pięknym Bałtykiem mam pytanie do bywalców lub mieszkańców tamtejszych rejonów :lol:
Mam na myśli Dębki , Lubiatowo lub Łebę czy warto czy szukać czegoś na zachodnim wybrzeżu :?:
dzięki serdeczne za każdą sugestię :lol: :lol: :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.04.2009 18:35

Osobiście proponuję Dębki. Do Łeby można skoczyć na rekonesans (mz Łeba ma większe obłożenie).
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 23.04.2009 18:44

ziomek napisał(a):W związku z tym że początek wakacji mam zamiar spędzić nad naszym pięknym Bałtykiem mam pytanie do bywalców lub mieszkańców tamtejszych rejonów :lol:
Mam na myśli Dębki , Lubiatowo lub Łebę czy warto czy szukać czegoś na zachodnim wybrzeżu :?:
dzięki serdeczne za każdą sugestię :lol: :lol: :lol:

ziomek a napisz co Cię interesuje. Jaki to ma być urlop?. Jeśli dużo imprez to Łeba, Mielno, a jeśli spokojny to Dębki. Ja osobiście polecam Sarbinowo.
dorota19
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota19 » 23.04.2009 19:13

Dąbki zdecydowanie polecam! Z jednej strony jezioro z drugiej morze. Ale rybę mają nawet w sezonie.... nie no tego.....niezbyt :x Ale do Darłowa blisko i w razie braku pogody jest gdzie wyskoczyć
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2009 19:23

dorota19 napisał(a):Dąbki zdecydowanie polecam! Z jednej strony jezioro z drugiej morze. Ale rybę mają nawet w sezonie.... nie no tego.....niezbyt :x Ale do Darłowa blisko i w razie braku pogody jest gdzie wyskoczyć

Byłem w Dąbkach w "Argentycie" tuż przy jeziorze fajne miejsce - polecam.
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 23.04.2009 20:11

Muszę wyjechać z dziecmi takie zalecenia alergia oskrzela a ponieważ mieszkamy w górach więc podobno taka zmiana klimatu ma dobrze wpłynąć na zdrowie :lol:
Nie musi to być nic wyskokowego chodzi głównie o powietrze w miarę pozbawione spalin 8O
dorota19
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota19 » 23.04.2009 20:52

To Dąbki.... do Darłowa blisko w razie jak dzieci będą się nudzić. Dwa, w Dąbkach są kolonie dla dzieci, więc i towarzystwo się znajdzie.... I przyzwoicie z cenami.... Nie jest tak drogo jak w Mielnie. Łazy jeszcze mogę polecić, ale tamo może być dla dzieci nudno.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.04.2009 21:04

ziomek napisał(a):Muszę wyjechać z dziecmi takie zalecenia alergia oskrzela a ponieważ mieszkamy w górach więc podobno taka zmiana klimatu ma dobrze wpłynąć na zdrowie :lol:

Mieszkałem w tamtych terenach. Dzieci tam się urodziły. Po przeprowadzce na południe kraju, jak to dzieci ..chorowały, zawsze cos tam wyskoczyło.
Lekarka postawiła diagnozę, ..byłoby dobrze pojechać podczas urlopu nad morze, dzieci zmienia klimat, nawdychają się jodu i będą zdrowe jak ryba.
Małżonka ..... pani doktor, nie ma najmniejszego problemu. Dopiero z tamtąd przyjechaliśmy i nawet mieszkanie tam jeszcze mamy. Pamiętam jak się lekko zmieszała.
Czyli może ale nie musi pomóc.
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 23.04.2009 21:43

Zjeździłam prawie całe wybrzeże zachodnie. Dla dzieci mogę polecić Mrzeżyno, Pobierowo, Rewal. W zasadzie gdziekolwiek pojedziesz będzie fajnie i dla was i dla dzieci. Są tam świetne plaże , szerokie. A i wieczorem można skoczyć na dobra rybkę , potańczyć na świeżym powietrzu, dla dzieci też znajdą się atrakcje.
W zasadzie gdziekolwiek pojedziecie powinniście wrócić zadowoleni.
Jeszcze przypomniało mi się Darłówko. Bardzo ciekawa mieścina. Szeroka plaża, aqapark, blisko zamek książąt Pomorskich w Darłowie, wodoloty na Borholm, ładny port. Każda miejscowość nadbałtycka jest jak dla mnie urokliwa.
:D
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 24.04.2009 08:08

Woka my mieszkaliśmy na Sląsku syn astma alergia wszystko co najgorsze diagnoza fatalna :cry:
Zawisła nad nami mieszczuchami przeprowadzka w góry ,morze nie wchodziło w rachubę :(
Pierwsza zima 2 metry śniegu mróz -20 stopni C mój syn astmatyk w samej koszulce biegał po dworze jeżdżił na nartach i innych pierdołach nawet nie kichnął i tak już pozostało :lol:
Ale młodszym coś się pozmieniało i znowu problem niestety :cry:
Przeprowadzka odpada pozostaje miesięczny ratunek padło na Bałtyk :lol: :lol:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 24.04.2009 09:06

JacYamaha napisał(a):Osobiście proponuję Dębki. Do Łeby można skoczyć na rekonesans (mz Łeba ma większe obłożenie).

DĘbki to piekna wielka plaza a zwlaszcza to w kierunku Bialogory. kiedys to mala cicha wioska, od kilku lat polowa Warszawy tam spedza glosno urlop. Tak czy inaczej miescina warta polecenia
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 24.04.2009 17:28

Ziomek, pomyślcie jeszcze o Jarosławcu-trochę się ostatnio rozrósł,ale nadal moim zdaniem godny polecenia albo pobliskie Rusinowo pełne kwater prywatnych-kawałek przez las do plaży.A z Jorku,czyli Jarosławca również niedaleko do Darłowa,Słupska i Ustki.

Nad Bałtykiem przebywam kilka razy w roku ,w zeszłym odwiedziliśmy Dąbki,ale jakoś miło ich nie wspominam no i woda była wtedy strasznie brudna...nawet jak na Bałtyk.Wcześniej zapodałam fotkę znad jeziora w Dąbkach.

A jeśli chodzi o alergię i astmę to w naszym przypadku Bałtyk się sprawdził-całe dwa miesiące nad morzem córa była bez żadnych leków i objawówzeń wynika,że pomaga.
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 24.04.2009 19:13

Pocieszyłaś mnie ale 2 miesiące to chyba nie da rady niestety obowiązki :cry:
Ja myślałam o Dębkach tych niedaleko Władysławowa nie o Dąbkach :lol:
Mamy przyczepe więc nie jestem zobligowana kwaterami chodzi mi głównie o czysty oddech , ścieżki rowerowe jakąś smażalnię rybek deptaczek bo dzieciakom plaża nie wystarczy a ze mnie taki plażowicz :oops: pożal się boże raczej piechur
pozdrawiam :wink:
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 24.04.2009 19:30

ziomek a myślałeś o Jastrzębiej Górze? Jest mały deptaczek, są smażalnie i atrakcje dla dzieci. JG urzekła mnie niepowtarzalnym klifowym wybrzeżem. Znajduje się tam najdalej wysunięty na północ punkt Polski zwany Gwiazdą Północy , a w pobliżu Lisi Jar, bardzo ciekawy i malowniczy wąwóz. Obok latarnia morska w Rozewiu, no i już blisko do Władysławowa i na Hel. :D
Polecam , byłam 2x.
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 24.04.2009 20:36

W Jarosławcu również masz klify,jest tak zwany pas startowy (była tam kiedyś jednostka a teraz chyba jakieś niedobitki są) po którym jeżdżą wprawdzie samochody,ale można także spacerować i jeżdzić na rowerze,nieopodal las,a właściwie na całej długości pasa jest las i przez lasek przejścia do plaży,są smażalnie,ryby mozna także bezpośrednio kupić od rybaków i przyrządzić na grillu,my co roku jesteśmy w Sławnie u rodziców i dziewczynki chcą jeździć na plażę tylko do Jarosławca-w miarę spokojnie i jeszcze kameralnie choć już coraz mniej
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Bałtyk vs. Adriatyk czyli rozmowy o wyższości.........;-) - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone