napisał(a) arach22 » 05.07.2006 07:00
boolek napisał(a):Witam Arach 22 dzięki , opisz mi w skrucie jaką trasą jechaliście bo ja chcę jechać przez Słowację do Bratysławy Wiednia Graz Malibor na Zagrzeb Split.Nie chce jechać przez Czechy tylko przed Cieszynem skręcić na Zywiec a dalej na Zwardoń Skalite do Słowacji na Żylinę a póżniej autostradą do Bratysławy itd...co ty na to ? Mówisz o kasię ale trochę jedzonka zabrać ze sobą trzeba co ?A jak tam policaje po drodzę widać ich ? Wiem że pierwszy raz to każdy czegoś tam się obawia następne wakacje napewno będą już pewniejsze o jakieś doświadczenie. jJdziemy w ślepo w tamte okolice i będziemy szukać !!! aż coś znajdziemy!!!A o jakiej wycieczce mówiłeś statkiem i jakie ceny? Dzięki narazie starczy Pozdrowionka Boolek

witaj , granicę przekraczaliśmy w Barwinku następnie przez Presov[E371,73] ,Koszyce[E50,D1,E58,50] i na Węgry , potem Miszkolc[3] ,Budapeszt [E71,M3] ,Nad Balatonem przeskok na [E71,M7] do przejscia w Letenye. tutaj [3] do Zagrzebia i do Splitu .( trasę opracował KETIV i zdała egzamin w 100% - pozdrawiam )
Co do policji to udało nam sie ich nie spotkać !!! ale też trzymalismy sie granicy bezpieczeństwa czyli prędkoćci pomiędzy 120-150 km/h. Jedzenie na drogę i ew. kilka konserw - tak zrobie nastepnym razem . Obiadokolacja na Wegrzech to wydatek ok. 150zł ( 5 osób ) , w Chorwacji podobnie ceny wody piwa owoców są wyzsze niż u nas ale do zakceptowania . Wycieczka statkiem kosztuje 150kn os + 75 dziecko . Wypływają z Trogiru rano i do 18.00 wożą załoge po okolicznych wyspach . W poł. jest obiad gdzie ryb ,chleba i wina nie zabraknie !!!
Polecam też odwiedzić wodospady KRKA w parku narodowym KRKA ,coś pięknego !!! ( ceny identyczne jak za statek )
POZDRAWIAM ARACH22