Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z cyklu mecze Euro: Niemcy- Grecja 4:2, Gdańsk 22.06.2012

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 23.06.2012 12:30

Miało ich być 30 tysięcy. Mieli opanować miasto. Może opanowali po meczu, nie wiem. Przed meczem w każdym razie, choć na LangStrasse ;) było tłoczno, to gdzie jednak było do poniedziałkowych tłumów przed meczem Hiszpania - Chorwacja.

Szału nie było znaczy - sporo Niemców i Greków chodziło, ale nie widziałem żadnych spektakularnych głośnych grup po kilkadziesiąt, kilkaset osób jak to z Chorwatami i Hiszpanami bywało. No i było zdecydowanie ciszej ....

In der "LangStrasse"

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W tym miejscu w poniedziałek aż kłębiło się od Hiszpanów i Chorwatów... dziś kilku spokojnych Niemców

Obrazek

No dobra, przy Neptunie zawsze się dzieje....

Obrazek

Obrazek

Może się czegoś wstydzili? ;)

Jako, że zbarłożyliśmy z kolegami za dużo czasu na mieście, na Arenę weszliśmy już po rozgrzewce zawodników obu drużyn, czym byłem niepocieszony. Nie dość, że wzrok miałem przytępiony kilkoma bro, to jeszcze okazało się, że miejsca mamy tym razem pod samym "sufitem" Bursztynu.

Obrazek

Szczudlarze i ... słowiańskie oblicza :)

Obrazek

Nawet Winnetou z takiej odległości przy swoim sokolim wzroku nie poradziłby...

Obrazek

Sektor grecko-polsko-mieszany

Obrazek

Czekamy na dzisiejszych aktorów

Obrazek

Wychodzą...

Obrazek

Hymny

Obrazek

Sektorówka ...

Obrazek

... i ... sektoróweczka ;)

Obrazek

koniec cz.1
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 23.06.2012 14:46

Na początku nawet nie skumałem, że Łukaszek nie gra, że Miro gra i niejaki Szirle Andre gra ;) :)

Obrazek

Obrazek

TOR!!!! Pan Phillip Lahm

Obrazek

BundesKoszulka

Obrazek

Malutkie te ludziki....

Obrazek

Obrazek

Sam mecz, no cóż, trzy zmiany w ekipie przyszłych Mistrzów Oiropy zrobiły swoje, wchodzenie w mecz całego niemieckiego Manszaftu trwało 30 minut. Aż w końcu sie zaczęło, kompletnie niepilnowany w momencie przyjmowania piłki Pan Lahm, jak mówił o nim Platini Miszel, strzelił nie do obrony.

Grecy po mega szybkiej kontrze mega szybkiego Salpingidisa, który i nam, narodowi udręczonemu, zalazł za skórę i wjechaniu prawie do bramki przez Samarasa wyrównali. Przyznam, że miałem wrażenie, że cały stadion cieszy się z tej bramki, nawet Niemcy - to zapowiadało świetny mecz ...

No a później to już poleciało ... 2:1

Obrazek

3:1, 4:1

nawet bramkarz Nowy podbiegł do kolegów przy 4:1...

Obrazek

.... O O o O O O o ;) - jak po każdym golu mogła intonować tę przyśpiewkę ta część kibiców, która była zadowolona z bramki.

Karny ... 4:2

Obrazek

Z gdańskiej Areny żegna Państwa Tony Szpakowski

Obrazek

"Mirku, NASI ociężale....60 minuta .... duszno... prosze państwa ja też odczuwam te duchotę ... nieśmy ich dopingiem.... przyjdzie czas na analizy .... eksperci w studio... znakomici trenerzy .... nasi piłkarze wychowani na podręczniku Jerzego Talagi....świetne przyjęcie Rasiaka ... eee?"

Po meczu komunikacja odbyła się bardzo sprawnie, 7 minut pociągiem do Gdańska Głównego, towarzystwo było spokojne, choć dało się słyszeć nieśmiertelne "Polskaaaaa, Biało - Czerwoniiiii....." - ciekawe kiedy piłkarze odpłacą kibicom choćby zap... ze sportową wściekłością przez 270 minut turnieju....

Euro trwa, Wielka Przygoda trwa, w Polsce został ostatni mecz w Warszawie, niestety nie wybieram się :)

Żyjcie! :)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 23.06.2012 16:54

tony montana napisał(a):...
Euro trwa, Wielka Przygoda trwa, w Polsce został ostatni mecz w Warszawie, niestety nie wybieram się :)

A na finał? :wink:

Fajną miałeś przygodę :P ,
dzięki

:papa:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 23.06.2012 17:42

mysza73 napisał(a):
tony montana napisał(a):...

A na finał? :wink:

Fajną miałeś przygodę :P ,
dzięki

:papa:

Teraz juz tylko Publiczna TV :)
pozdrowienia
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 23.06.2012 22:19

Tony, chyba przestane oglądać mecze w Tv abonamentowej. Twoje relacje wystarczą ;)
Szkoda że w Gdańsku juz koniec euro.:(
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 24.06.2012 19:24

dids76 napisał(a):Tony, chyba przestane oglądać mecze w Tv abonamentowej. Twoje relacje wystarczą ;)
Szkoda że w Gdańsku juz koniec euro.:(

Dzięki Dids :)
Ja jednak proponuję obejrzeć ostatni ćwierćfinał, już za chwilę.
ITALIA! ITALIA!

:)

pozdr

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone