.png)
.png)
sito_zabrze napisał(a):Rysio napisał(a):Mój 2.0 CDTI też mieści się w 6l/100 a spokój w trasie mam dokładnie taki sam jak Ty, bo rozszerzone ASS z limitem i pojazdem zastępczym na 14 dni mi to zapewnia.
Jak to nie tajemnica to gdzie serwisujesz opla ?
Gdybyś miał jakiś grubszy problem z autem ( oby nie ) to daj znać

.png)
Rysio napisał(a):Wymieniam olej raz w roku bo powyżej 10 tyś. żadnym z aut dziś posiadanych nie przejeżdżamy. W Astrze już nawet bagnetu nie wyciągam. Jak jest nalane do połowy stanu przy wymianie to tyle jest przy następnej. W Zafirze mam dokładnie tak samo, tyle że w niej sprawdzam stan na bagnecie przed wyjazdem do Cro. Te resztki z bańki co dostaję od mechanika na "dolewki" idzie do smarowania łańcucha w pile
.png)
mysiaty napisał(a):w moich tojkach prowadnice foteli też gniją.Czy moje prowadnice , to Twoje stelaże?
wikol napisał(a):Ja mam 18 letnią Corollę i nie wymieniam oleju tylko dolewam. Wada fabryczna silników VVTi. Bierze pół litra na 2-3 tysiące km.
.png)
sito_zabrze napisał(a):A chociaż filtr ?
majki13 napisał(a): to mało Ci bierze jeszcze. Płukanki robiłeś albo remont?
.png)
wikol napisał(a):sito_zabrze napisał(a):A chociaż filtr ?
Filtr średnio co 2-3 lata. Rocznie robię max 3000km tym autem. Takie toczydełko na zakupy.majki13 napisał(a): to mało Ci bierze jeszcze. Płukanki robiłeś albo remont?
Od początku tak brała. Nie robiłem płukanki ani remontu. W latach 2001-2003 była akcja serwisowa na VVTi u Toyoty. Nie każdy o tym wiedział.
Można wymienić shortblock silnika ale wymiana kosztuje tyle co wartość auta - czyli tyle ile dobry telewizor 55 cali
.png)
sito_zabrze napisał(a):Jeszcze raz zapytam
.png)
wikol napisał(a):Rysio napisał(a): stwierdziłem że w tym aucie przeciwmgłowego nie będzie
Jakbyś trafił na służbiste na stacji kontroli to mógłby nie przejść badań corocznych.
.png)
wikol napisał(a):Jakbyś trafił na służbiste na stacji kontroli to mógłby nie przejść badań corocznych.
.png)
Rysio napisał(a):wikol napisał(a):Jakbyś trafił na służbiste na stacji kontroli to mógłby nie przejść badań corocznych.
Wiem to doskonaleTyle że ... wiesz na wsi mieszkam
Ten od przeglądów też
Zresztą stacja przeglądów ma na miejscu warsztat. Jak mi przy przeglądzie wyczaił że przeciwmgłowego brak, to powiedziałem - naprawcie. Otwarli klapę zobaczyli to samo co ja i tak samo du..i klapą
![]()
Ps. Z tym że nie będzie, to żartowałem. 28 maja idzie Zafira na coroczne wymiany filtrów itd, to i przeciwmgłowe każę zrobić. Jak mechanik nie da rady to do sito pojadę![]()
.png)
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.