Może sie trafi dzisiaj jakaś malinka z korbą na zewnątrz albo strzelonym rozrządem

.png)

.png)
.png)
majki13 napisał(a):piotrulex napisał(a):majki13 napisał(a):... przy jeździe 100-110km/h po autostradzie można było zejść do 5,2 litra na 100km...
To tylko dziękować Bogu, że ciężarówki mają blokadę na 90 bo by cały kraj w korkach stanął
Pytanie, kto jeździ normalnie z takimi prędkościami - na pewno nie handlowcy, którzy mają takie samochody na co dzień
.png)
wikol napisał(a):Miałem w życiu pięknego niezawodnego diesla. Oplowski 2,2 DTI. Bardzo miło go wspominam.
W trasie potrafił zejść do 5,2/100 przy spokojnej jeździe. Komp nawet pokazywał 4,9/100 ...
Kuzyn kupił później CDTI ale psioczył bo mu filtr DBF jęczał aż go wyciął.
Teraz nowe diesle ale tylko w trasie, na miasto bezsens.

.png)
piotrulex napisał(a):majki13 napisał(a):piotrulex napisał(a):majki13 napisał(a):... przy jeździe 100-110km/h po autostradzie można było zejść do 5,2 litra na 100km...
To tylko dziękować Bogu, że ciężarówki mają blokadę na 90 bo by cały kraj w korkach stanął
Pytanie, kto jeździ normalnie z takimi prędkościami - na pewno nie handlowcy, którzy mają takie samochody na co dzień
Pewnie masz rację
Od nowości po przejechaniu nastu tysi km mój 1,6 TD spala średnio 6,1 ON. Uważam, że to dobry wynik na na 136 koni. W tym dość ciężka noga, energiczne ruszanie, dużo autostrad, wyjazdy za granicę gdzie nie ma limitów więc i czasem dociśnięcie ponad 200 (sporadycznie ale bywa). Uważam, ze to bardzo dobre spalanie jak na mój styl jazdy
.png)
wikol napisał(a):... Kuzyn kupił później CDTI ale psioczył bo mu filtr DBF jęczał aż go wyciął.
.png)
piotrulex napisał(a):wikol napisał(a):... Kuzyn kupił później CDTI ale psioczył bo mu filtr DBF jęczał aż go wyciął.
Pewnie piszesz o filtrze cząstek stałych z angielskiego diesel particulate filter czyli DPF
CZasem i trasy nie pomagają. W nowym hultaju miałem z tym ciągły problem, tryb awaryjny, wypalanie i tak w kółko
.png)
majki13 napisał(a):piotrulex napisał(a):wikol napisał(a):... Kuzyn kupił później CDTI ale psioczył bo mu filtr DBF jęczał aż go wyciął.
Pewnie piszesz o filtrze cząstek stałych z angielskiego diesel particulate filter czyli DPF
CZasem i trasy nie pomagają. W nowym hultaju miałem z tym ciągły problem, tryb awaryjny, wypalanie i tak w kółko
Jedyne co, to wycięcie (nielegalne) albo wymycie chemiczne.
.png)
piotrulex napisał(a):majki13 napisał(a):piotrulex napisał(a):wikol napisał(a):... Kuzyn kupił później CDTI ale psioczył bo mu filtr DBF jęczał aż go wyciął.
Jedyne co, to wycięcie (nielegalne) albo wymycie chemiczne.
Nie mam pojęcia co tam serwis w tym dłubał, auto nie moje i na gwarancji. Ja nawet z wymiana żarówki czy dolewka oleju "muszę" na serwis jechać
.png)
majki13 napisał(a):piotrulex napisał(a):
Nie mam pojęcia co tam serwis w tym dłubał, auto nie moje i na gwarancji. Ja nawet z wymiana żarówki czy dolewka oleju "muszę" na serwis jechać
dlaczego musisz na serwis jechać?
.png)
piotrulex napisał(a):majki13 napisał(a):piotrulex napisał(a):
Bo nie mam zapasowych żarówek czy oleju
Bo auto nie moje
Bo taka umowa z firmą leasingową
Bo tak mi prościej
Bo na miejscu nie muszę nic płacić czy nawet podpisywać
O ile olej potrafię dolać to już z wymianą żarówek niekoniecznie, takie czasy
.png)
majki13 napisał(a):
To co to za firma leasingowa co każe żarówki zmieniać w aso![]()
W każdym razie skoro tak masz - to współczuję, dużo zachoduja z racji tego, że nigdy nie miałem nowego samochodu, lubię podłubać przy tym co mam sam
.png)
piotrulex napisał(a):majki13 napisał(a):piotrulex napisał(a):
Bo nie mam zapasowych żarówek czy oleju
Bo auto nie moje
Bo taka umowa z firmą leasingową
Bo tak mi prościej
Bo na miejscu nie muszę nic płacić czy nawet podpisywać
O ile olej potrafię dolać to już z wymianą żarówek niekoniecznie, takie czasy
.png)
.png)
wikol napisał(a):Miałem w życiu pięknego niezawodnego diesla. Oplowski 2,2 DTI. Bardzo miło go wspominam.
W trasie potrafił zejść do 5,2/100 przy spokojnej jeździe. Komp nawet pokazywał 4,9/100 ...
Kuzyn kupił później CDTI ale psioczył bo mu filtr DBF jęczał aż go wyciął.
O ile olej potrafię dolać ...
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.